Gå til innhold

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?


Anbefalte innlegg

12 års frihet?? du jobber da som pilot begge steder gjør du ikke? Det er jo ikke sånn at du bor på forsvarets kaserner 24/7.. Du har muligheten til dette men de fleste skaffer seg hus og lever et helt normalt pilot liv vil jeg tro..

 

 

Wow, for et tilbud. Man kan bo to steder i norge frem til man er 35 år.

Jeez, så dum jeg er.

 

Luftforsvaret opererer fra: Bodø, Ørland, Andøya, Rygge, Bardufoss, Sola og Gardermoen. Om jeg ikke har telt feil er det 7 steder.

 

Norwegian f. eks. Flyr fra Oslo, Bergen, Stavanger, Rygge og Trondheim.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Snakket en del med pappa i dag, var ikke mye annet å finne på i en bil fra stavanger til oslo :)

 

Førstegangstjeneste:

Jeg regner med at uanz hvor jeg blir plasert da, kan jeg søke til pilotutdannelse senere? (Am I right?)

 

Pilotutdannelse i forsvaret: Blir man sendt til USA? Leste litt foran her at der har de en annen type flyging elns? Hva er da poenget å dra dit? :p

 

Hadde masse spørsmål, men de ble vist borte :p

Lenke til kommentar

Du kan søke flyveskolen uavhengig av hvor du har vært i førstegangstjenesten. Du kan også søke den før du gjennomfører førstegangstjenesten.

 

Lover og regler og sånn angående trafikkflyving er annerledes i USA. Du skal derimot ikke fly vanlige sivile fly i forsvaret, men jagerfly, militære flermotorfly eller helikopter. Grunnen til at opplæringen er i USA er at vi ikke har kapasitet til å ha store treningssentre for å lære opp et lite titalls piloter i året. Dermed kjøper vi heller plasser fra våre allierte.

Lenke til kommentar

Leste 1.post om igjen, noen svar der ja :)

 

1.Hvor mange er det som kommer inn? (leste 29 stk etter en del tester, men kommer alle til testene? det er vel ingen som blir tatt ut før de kommer til luftforsvaret? [untatt ved for dårlige karakterer])

 

2. Er det noe ala sersjant etc? at man må ta kurs for å stige i gradene? eller blir man rangert som i battlefield/cod? (ved å drepe :p) [en spøk :p]

 

3. Leggetider? xD

Når MÅ man legge seg? :p og stå opp?

Hørte fra onkelen min at de sto opp 0545 elns og vaska gulv hver dag i et år :S

 

4. Fri - byturer?

Får man fri, til f.eks å dra på byen å spise elns?

og permisjon? :D

 

5. pc-internett-ipod etc?

Får man tilgang på dette/får man ha med dette? :)

 

6. Kan jeg gå data/elektronikk? eller må jeg gå studiekompetanse for å komme inn?

Man trenger hverken ha særlig gode karakterer (vidt spenn i klassen min), og man trenger ikke være sprekere enn sånn rimelig frisk og sunn. Generell studiekompetanse er dog et krav.

6b. Trener fotball 2 ganger i uka hittil, blir snart 3 (rundt sesongstart), da med en dag bare kondistrening. Er det sånn rimelig sunn og frisk?

Sitter ikke å slafser godteri hver eneste dag, og er ikke overvektig (tror jeg :p) [ca 170cm|50kg)

 

da tror jeg det var det, så takk for meg xD

Lenke til kommentar

Du må ha studiekompetanse for å komme inn. Du må stå opp 0545 (eller 0600) og vaske gulv ganske lenge ja, i alle fall på befalsskolen. Det året du er i USA får du nok ikke så voldsomt mye fri, men en tur eller to på byen får du nok tid til. Du får ha med deg PC og iPod, og kan stort sett bruke det på fritiden. Internettilgang varierer nok, men mobilt bredbånd kveld og helg koster bare en hundrelapp i måneden. Hvor mange som kommer inn hvert år varierer, alt etter hvor mange forsvaret har behov for. Du skal ikke se bort i fra at ganske mange heli-piloter kommer til å bli utdannet i de neste par kullene, da vi innfaser et nytt helikopter som en del av marinen.

Du må også gå krigsskole, og som flyver med bestått krigsskole starter du som løytnant. Etter hvert som du får flere timer i luften, og får tatt litt kurs her og der og opparbeider deg mer kompetanse og erfaring, går du opp i gradene. Går du stabsskole så kan du gå helt til topps og bli forsvarssjef en dag, når du blir for gammel til å fly. Eller du kan slutte i forsvaret etter plikttiden og jobbe som trafikkflyver.

Lenke til kommentar

Du trenger forskjellige egenskaper som jagerpilot og helikopterpilot. Den ene er ikke bedre enn den andre.

Og denne tråden er om luftforsvarets flygeskole. Diskusjon angående resten av luftforsvaret (den kjedelige delen du driver med om du er innkalt til førstegangstjeneste i luftforsvaret) kan tas andre steder.

Lenke til kommentar
Du trenger forskjellige egenskaper som jagerpilot og helikopterpilot. Den ene er ikke bedre enn den andre.

Og denne tråden er om luftforsvarets flygeskole. Diskusjon angående resten av luftforsvaret (den kjedelige delen du driver med om du er innkalt til førstegangstjeneste i luftforsvaret) kan tas andre steder.

 

Jeg mente er det en egen tråd for sjøforsvaret, har lett og søkt men finner ingenting?

 

Men luft forsvaret er en het kandidat, trenger du vanlig studiekompetanse for å bli innkalt, har brae karakterer og er bra fysisk :)

Endret av Berserk II
Lenke til kommentar
Du trenger generell studiekompetanse for å komme inn på flyveskolen, men ikke for å bli innkalt til førstegangstjenesten. Flyveskolen må du søke på, og for å komme inn der må du være ganske nær perfekt.

 

Nå har jeg tatt helt feil her, beklager, tenkte på luftforsvaret jeg ja, ikke flygeskolen. Omforlatelse.

Endret av Berserk II
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-p4PIYwb6

Dere har ikke fått de ekstra skjemaene engang? Søkte dere en stund etter den originale søknadsfristen, altså nærmere 20. desember er det vel ikke så rart. :hmm: Tok vel 2-3 uker før jeg fikk noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...