Jump to content
-Turin_Turambar-

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?

Recommended Posts

Bra tråd. :thumbup:

 

Hvor lang tid må en totalt være i forsvaret visst en blir jager eller flermotorflyger? Og hvordan er arbeidstidene med tanke på familie?

Edited by Nordfonn

Share this post


Link to post

Plikttjenesten, fra man får vingen i USA en gang, er tolv år. Akkurat hvordan arbeidsdagene er vet jeg lite om, i tillegg til at dette varierer mye ettersom hvilken skvadron man er på. Men vet i hvert fall at de prøver å tilrettelegge for at man kan ha et bra familieliv. Ingen er tjent med en gjeng halvdeppa piloter. :)

Share this post


Link to post

Blir vel rundt en 15-16 år da, visst en plusser på utdanning?

 

En annen ting jeg lurer på, har det noe og si hva linje man går på på videregående? :roll:

Share this post


Link to post

Kjempekjekk tråd dette, mye fin info her!

 

Nordfonn, går utifra at almen linje er helt greit. Man studerer ikke til elektriker for å bli pilot :p Ettersom det jeg leser i førstepost, trenger man bare grunnleggende forståelse for det meste.

Share this post


Link to post
Man trenger bare generell studiekompetanse ja, så hva slags linje man har gått utover det er ikke så interessant.

 

Off, hater allmen..

 

Viss jeg satser på pilotyrket, går jeg sikkert 2 år med elektro og deretter 1 år med "påbygging til generell studiekompetanse" :ermm:

Share this post


Link to post

Er ikke mange som tar det sivilt om de ryker ut, kun de som har en interesse for flyging, og ville bli flygere uansett. Er heller ikke altfor mange som hadde en kjempeinteresse for fly, (jeg var ganske interessert da), men de synes det høres ålreit ut, og når man begynner å fly blir dette gjerne bekreftet. ;)

Er en i klassen min som har PPL-A fra før, og det blir som du gjetter forventet mer, særlig i begynnelsen av flyperioden. De forventer da gjerne mer presis flyging, og at du fortere tar nye momenter og slikt.

Share this post


Link to post

Har en kompis som vil bli jagerpilot, og han er litt i tvil om han har godt nok syn. Hvordan funker synstesten? Er det slik at man må ha HELT perfekt syn, eller holder det å få 9 på sesjon (dvs full score)?

Share this post


Link to post

Tror nok det holder ja. Var faktisk få som viste seg å ha helt perfekt syn på opptaket. Akkurat hvor grensen går er jeg usikker på, synstestene er ganske forvirrende, og man får generelt ikke vite resultatene av noe på opptaket, med mindre man ryker ut på det.

Share this post


Link to post

Ja, er to i klassen min som er for høye til å fly jagerfly. Men det er sittehøyde og lårlengde som teller, for at man skal få plass i cockpit. Selv er jeg 187cm, hadde 1 cm klaring.

siden det er sittehøyde går det allikevel selv om man er 189, om man har lange bein, så er litt vanskelig å si eksakt om noen er for høye.

Share this post


Link to post

Okey, da er jo det klargjort. Bare lurte siden det var noen som nevnte det med at man kan være for høy. Personlig er jeg 1.93.

Share this post


Link to post

Jeg skal inn til fase II nå i slutten av juni borte ved Rygge. De testene jeg er mest spent på er de medisinske testene.

 

For jeg har hatt astma før, men etter at jeg har begynt å trene regelmessig, så blir jeg omtrent aldri plaget av det. Det jeg lurer mest på er hva skjer om de finner ut at jeg har astma? Jeg nevnte det ikke på søknaden, fordi jeg mener at det ikke er relevant. Dette fordi jeg plages aldri av det, og hadde jeg nevnt det, så hadde man automatisk antatt at jeg var sterkt plaget av det og derfor ikke engang kommet igjennom til fase I.

 

Men skulle det slå ut på noen tester, blir jeg bare kastet ut da, eller blir det mer omfattende konsekvenser? For jeg vil jo prøve å se hvor langt jeg klarer å komme!

Edited by Macondo

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...