Gå til innhold

Kan alle i en familie/leilighet dekkes av den samme lisensen?


Anbefalte innlegg

Emnetittelen er spørsmålet, og under er svaret på NRK sine sider.

Den som er registrert med lisens og vedkommendes ektefelle/samboer kan ha flere fjernsynsmottakere i samme husstand dersom fjernsynsmottakerene brukes av dem og barn som de fullt ut forsørger. Fjernsynsmottakere som er plassert i fritidshus, hytte, campingvogn, fritidsbåt eller på annen måte er plassert utenfor husstanden går inn under samme registrerte lisens

 

Greia er at en venn av meg har begynt å få regninger fra NRK til lisens.

Han ble 18 i fjor sommer, og jobber som maler-lærling med ca8000 i mnd.

Han bor hjemme sammen med moren sin og tre andre søsken. Moren har alltid betalt en regning for alle TV'ene i huset, men nå vil NRK ha penger for vennen min sin også.

 

Er dette fordi han kjøpte sin egen TV etter han var 18år? Dette påstar de han møter på telefon.

Men hvorfor i all verden har ikke jeg fått en slik regning enda da? Vi ligger nemlig helt likt ann, bortsett fra at jeg ikke har fått jobb før nå (første arbeidsdag er Fredag 2.Mai). Ellers er vi like gamle, har bursdag nesten samme dato, og har begge kjøpt TV'ene våre etter vi ble 18.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette går på om han "bor for seg selv" hjemme eller om han sover på soverommet, deler kjøkken og bad med resten... Har han en egen hybel med kjøkken etc i kjelleren og tjener så mye (til og med stipend er nok) så er han regnet for at familien ikke forsørger han!

 

Skal selvsagt ikke betale lisens for tv på rommet hjemme hos mamma og pappa!

Lenke til kommentar

Litt merkelige regler når det gjelder lisens egentlig. Skulle kjøpe meg ny DVD-spiller, og hadde med min kjære mor så den kunne stå i hennes navn (for å slippe lisens). Men da jeg spurte i butikken sa de at man ikke ble registrert som lisensbetaler hvis man kjøpte en vanlig DVD-spiller, men hadde spilleren derimot hatt opptaker måtte jeg betalt lisens. Det er jo helt vanvittig. De må da skjønne at jeg ikke trenger en DVD-spiller hvis jeg ikke har TV, og at jeg ikke trenger en opptaker for å se på NRK. :p

Lenke til kommentar

vhs ja! Men ikke dvd spiller uten tuner nei!

 

§ 1. Betalingsplikt

 

Den som har (bl.a. også den som låner eller leier) fjernsynsmottaker plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget.

 

For videospiller kombinert med tuner (mottakerdel) skal det betales kringkastingsavgift som for fjernsynsmottaker med farge.

Endret av Jotun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...