Gå til innhold

Spillvold - en ny bølge med kritikk


Anbefalte innlegg

Fra http://www.europakommisjonen.no/presse/wee...update_0808.htm

 

 

 

"Tirsdag 22. april: Beskyttelse av mindreårige og TV- og dataspill

· Skytedramaer på skoler har gitt økt bekymring for en mulig forbindelse mellom voldelige TV-spill og aggressiv oppførsel.

· EU presenterer nå en ny spørreundersøkelse gjennomført i alle EUs medlemsland, om tendenser innen forbrukerbeskyttelse i forhold til TV- og dataspill.

· Undersøkelsen dekker en rekke områder og tiltak, deriblant aldersgrenser på spill, forbud mot enkelte spill og salg av spill."

 

Kan godt se for meg film og spill inspirerer til ulike drapsmetoder, men DER stanser det. Du er alvorlig syk fra før av hvis du begår skolemassakre. Skylde på spill blir så jævlig enkelt.

Endret av chiefo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er så enkelt å skylde på medier som spill og film, men en behøver ikke å være et geni for å forstå at problemet ligger en helt annen plass.

 

Jeg har spilt og sett film siden jeg var en liten pjokk og jeg har så langt ikke drept et eneste menneske.......

 

Men det skulle ikke være så vanskelig å nekte barn å kjøpe spill som GTA osv...her må bransjen skjærpe seg!

Lenke til kommentar

Jeg leste på Kotaku.com om en undersøkelse gjort av folka som akkurat har gitt ut boka Grand Theft Childhood som handlet om barn og vold i dataspill. Det de konkluderte med var at det ikke var noen sammenheng, og de sa ihvertfall selv at de hadde gjort mye grundigere undersøkelser på feltet enn de andre som også hadde forsket på det. Jeg orker ikke utdype alt sammen, men sjekk Kotaku så finner dere det.

Lenke til kommentar

Nå har vel nesten hele den yngre generasjonen i Norge spillt GTA og jeg kan ikke merke en økende form for vold hvor unger løper rundt med pistoler og meier ned folkemengder. Vi i Norge spiller akkurat de samme spillene som amerikanerne så det må være av andre årsaker at slike tragiske hendelser som skolemassakrer skjer så ofte der.

Lenke til kommentar

Gjeeeesp samme diskusjon igjen, ah stemmer GTA kommer jo i ny versjon.

 

Vi har dataspill i både Norge og USA, kanskje med strengere sensur i USA. De har "fri flyt" av våpen i USA. Selv om det er en del flere mennesker der borte, hvor skjer det flest drap og skyteepisoder?

 

Tror ikke spill har noe med saken å gjøre. Skal man forby noe bør det i alle fall være våpen.

Lenke til kommentar

Denne diskusjonen kommer og går hele tiden. Når skal de forstå at det ikke er spillene som gjør dette!?

 

Spill har noe som heter aldersgrense. Akkurat slik som film og alt annet. Altså er det foreldrenes ansvar at deres barn spiller disse. Ikke legg skyld på andre, noe som er så altfor lett. Samtidig er det også butikkene ansvarlig for å ikke selge slikt til barn også. Dette er ennå for dårlig. Men det er fremdeles foreldene som må ta ansvar.

 

Om folk ble påvirket av spill på denne måten, ville vi ha hatt millioner av slike drap hver dag. Problemet er der allerede før man spiller disse spillene.

Lenke til kommentar

Alltid spill, er det mulig? Hadde det vært skytespill som fikk folk til å drepe så hadde det nok vært mange drap om dagen. Jeg er nå en av de roligste og minst "voldlige" i klassen, og jeg spiller jo logisk nok mer skytespill enn mange av de andre i klassa. Jeg føler ikke akkurat at jeg trenger å skyte folk fordi jeg skyter en i ett spill. Spill er spill, og ekte dreping er tragisk.

Lenke til kommentar

Slik jeg ser det har skolemassakrene og media skyld i nettopp skolemassakrer. Tenk litt logisk. To idioter skyter en rekke folk på en skole og blir på en syk måte berømt. Du sitter på en skole, hater alt og alle og vil ta hevn på en eller annen dust du mener har ødelagt livet ditt. Vent nå litt, var det ikke to folk som drepe en masse folk og fikk mye oppmerksomhet? Hva om du gjør det samme?

 

Og sirkelen er startet. Gå berserk på en skole, og du får automatisk mye omtale i media. Ingen husker de som gjorde det før deg, men siden så mange har gjort det og fått omtale i media er det en fin måte for neste å få oppmerksomhet på ved å gjøre det samme. Dette igjen gjør at noen andre gjør det senere og så videre.

 

Eller skyld på spillene. Det er jo mye enklere, og vi har jo mer eller mindre bannlyst tegneserier, TV, musikk og gudene vet hva i løpet av årene allerede. Det er bare logisk at dataspill får skylden nå. Hvem bryr seg om voldelige tegneserier lengre?

 

Jeg sier som Chris Rock. Whatever happened to crazy?

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Verden hadde gått til h*lvete viss det ikke hadde vært for sensur\bannlysning av musikk, tv-programmer, film, spill osv...

 

Nei, godt vi har folk til å passe på oss.

 

Jeg tviler sterk på at spill og film alene er årsaken til slike tragedier, ting er ikke så enkelt. Selv om kanskje medium mener at gta

har hovedskylden pga gjerningsmannen hadde akkurat det spillet.

Viss man er normal i hode så greier man å skille mellom virkelighet og fantasi. Og man blir ikke automatisk voldelig eller ønsker å drepe pga

man liker skytespill.

Ingenting er så enkelt.

 

Men som sagt, hva vet jeg.

Tror jeg skal spille litt cs ''med blod!'' finne hagla for å drepe naboen pga han smilte til meg tidligere i dag!...

 

Lock and load!!!! :angry:

Endret av The_Free_Man
Lenke til kommentar

Når det gjelder skolemassakrene tror jeg faktisk at media selv er mer skyld i at de skjer om og om igjen en det spill er. Hjelper lite med aldersmerking av spill når faktisk media nesten fremstiller disse menneskene som interessante.

 

En annen ting er arrangement som The Gathering. Det er jo helt rått at over 5000 unge mennesker med en felles interesse kan samles på denne måten. Tror alternativet er verre.

Nei, la oss annerkjenne spill som kultur og dra positive effekter ut av det.

 

Problemet med de som skal forby spill og slikt er jo ofte at de er veldig uvitene om hva spill er. De tenker som så at siden jeg ikke liker dette, da trenger jo ingen andre å holde på med det heller.

Lenke til kommentar

Media har helt klart sin rolle i det ja. Og for å skape mer oppstyr leter de alltid etter en syndebukk, som i dag ofte blir spill. Men når det bor en nordmann en mil unna fokuserer vi heller på han/hun. "Jeg kunne ha vært der". Men det er vel en annen diskusjon.

Lenke til kommentar

I kronologisk rekkefølge:

 

Dansing var djevelens verk og stor synd.

Så kom telefonen. Den var også en fæl ting, ifølge religiøse folk.

Deretter kom TV og rock'n'roll.

Nå har vi videospill som har tatt over fokus som tidens fæle, korrupterende ting.

 

Verden har ikke gått til grunne enda, og det vil jo antyde at disse tingene ikke var så ille likevel..

Lenke til kommentar

miljøet du vokser opp i er nok hovedsynden, for eksempel i Usa er det våpen i omløp som er helt sykt, du går in på en dagligvarebutikk og der kjøper du ammo og våpen, oppretter du en bank konto så får du med en hagle på kjøpet.

i Japan har de mer voldelige tv og spill enn USA, så hvorfor er det ikke like mye vold der som resten av de store statene.

 

dette med at spill er grunnen til vold er bare bull***t, har du en god oppdragelse påvirkes du ikke så lett, men i gangsta miljøet er det dårlig oppdragelse, ergo... mer vold og lettere påvirket av media

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...