Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

*snip*

Hva skiller 1 og 2 da? Jeg har hatt min udac i ca 3 uker. Blir det software oppgradering eller får vi bytte ut dacen?

 

uDac:

USB (USB 1.1, 2.0 compatible)

USB DAC: USB 1.1, 2.0 compatible. USB native bit rate: 32-48kHz, 16-bit

Maximum sampling rate: 48kHz

Resolution: 16-bits

 

uDac2:

USB (USB 1.1, 2.0 compatible)

USB DAC: USB 1.1, 2.0 compatible. USB native bit rate: 32, 44.1, 48, and 96 kHz, 24-bit

Maximum sampling rate: 96kHz

Resolution: 24-bits

 

 

Ellers ganske like.

Så spent på hvordan den oppgraderingspakken blir.

 

Vært gøy å sett sammenligning av innmaten.

 

Det som står der gjelder jo fortsatt, så det er sikkert hørtbart om man setter seg ned og konsentrerer seg.

Men når jeg testet før i uka på jobb, kan jeg ikke påstå at jeg så så mye grunn til å betale for oppgradering. Kan være noe pga høretelefonene mine, da jeg ikke har fått kjøpt hva jeg ønsker til jobben enda (HD598), ikke det, føler de gode gamle HD515 fortsatt låter greit nok, med tanke på at de er 6 år eller no.

 

Kollegaen min er på ferie ei uke nå, men skal få han til å ta med seg sin udac på jobb, så vi kan sammenligne udac mot udac2 sånn kjapt.

 

Prøvd å finne en sammenligning på nett, men ser ikke ut som at det er gjort så mye av dem enda.

 

Edit:

 

I'll tell you right now, the uDAC-2 is not a rehash of the original uDAC with just a higher bit rate that supports. It's uses an improved attenuator, and the headphone amp has been improved as well.

 

Ser ut som at det kanskje er noe i å oppgradere likevel. http://www.head-fi.o...-and-s-pdif-out

 

Edit2:

 

Fra samme tråd:

 

There are several improvements in the uDAC-2 over the original uDAC.

 

(1) Improved USB receiver chip that can decode in full resolution your 24/96 high bit-rate music like what you might buy from www.hdtracks.com or www.linn.com

 

(2) This new USB receiver chip does a better job decoding the music even at 16/44 CD-quality bit-rates, so the RCA line-out now sounds very much like my more expensive Pico DAC-only (I couldn't tell the difference when switching between the two DACs).

 

(3) An improved headphone amplifier combined with upgraded DAC which results in a more naturally balanced and transparent sound out of the headphone amp - the sound is now less forward in the mids and not rolled off in the highs. I have heard the prototype uDAC-2 which had upgraded DAC but with the original headphone amp, and the old headphone amp was holding back the performance of the upgraded DAC. However, the upgraded headphone amp now allows one to hear and appreciate the improvements in the upgraded DAC.

 

(4) An improved volume control, where I can listen to the music several decibels quieter than with the original uDAC before going low enough to get channel imbalance between L and R channels. For people with very sensitive IEM, this allows a wider range of volumes that you can listen to the music.

 

Endret av lain
Lenke til kommentar

Tenkte jeg bare skulle droppe inn her, og si at min nåværende kombinasjon av Sennheiser HD595 og Hifiman EF2 er noe av det mest himmelsk musikalske jeg noensinne har hørt. Bokstavelig talt, kjeven min har truffet gulvet. Vokalen høres skremmende naturlig ut, lydbildet (soundstage) har åpnet seg mer, og bassen og alt mulig annet, bare slår med mer autoritet. Men det er helheten som virkelig gjør det "jawdropping".

 

Tenkte jeg bare skulle dele dette (lenge siden jeg har posta her nå :p ), hvis noen lurer på en god og billig forsterker til HD595. Har prøvd dem på mange forskjellige ting, fra meier 3move til et hifi-lydkort til NAD-forsterker til udac2, men hifiman tar virkelig kaka.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Svært interessant forsterker!! Bare synd jeg ikke har noen hodetelefoner det er verdt å bruke den på. Ønsker meg dog. HD598, men vet ikke om jeg skal tillate meg selv utgiften. :p

Lenke til kommentar

Snakk om ømfintlig lyd. Satt og hørte på musikk med headsettet idag. Denon AH1001 som er koblet i en Udac som igjen er koblet til pcen. Når jeg skrudde på Ikea bordlampen som er koblet til samme stikkkontakt som pcen så hører jeg klikkelyd inni headsettet :p Trodde jeg hadde blitt kvitt den elektroniske støyen, men neida..

Endret av Teac
Lenke til kommentar

Det emerkeligste er at de skylder på usb-kabelen din, selv om de bruker den som følger med. Det SKAL da være mulig å filtrere bort all støy, skal det ikke? De får et *digitalt* signal inn gjennom usb-kontakten, da skal det kunne være mulig å ikke la strømkilden påvirke lyden den sender ut. Men det er tydeligvis litt for vanskelig, sånt..

Lenke til kommentar

Er antakeligvis ikke snakk om elektronisk støy, men at strømadapteret som brukes ikke klarer utligne for spenningsforskjellen som oppstår når du trekker enda mer strøm fra kursen. Andre får gå nærmere inn på dette, men du kan jo prøve å koble lampen og forsterkeren til to forskjellige kurser og se om det samme fortsatt skjer.

Lenke til kommentar

Vet ikke om det er noen andre som har slitt med sin uDAC 2. Jeg slet med en høyfrekvent tone på begge maskinene mine, og på den ene maskinen fikk jeg også en del andre ulyder. For å prøve å utelukke en feil med psuen prøvde jeg en usb-hub med ekstern strøm, og da forsvant alle ulyder. Det merkelige er at det fungerer selv om hubben ikke er koblet til ekstern strøm også. Magisk USB-hub? 

Lenke til kommentar

Jupp, klar over det, men de har lagt seg i toppen av prissjiktet i forhold til utsalgspris. Så håper snart det kommer noen som kan konkurrere litt med dem på pris, var snakk på at 598 skal legge seg på ca samme pris som 595, som er en 500 spenn lavere. Men får se hva jeg gjør når min sparrow kommer, HD650 på tilbud er jo bare 2500,- ca, så om ikke 598 synker, er det mulig jeg må ha en 650 til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...