Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Eg har ingenting imot å tru at heile lagringssystemet(-a) til google er verdt meir enn 4 mill. dollar.

Har ikke jeg heller. Men her er det snakk om lagringskostnaden du trenger for å lagre hele internett, og basert på det kunne lage en ny søkemotor. Konstnaden Google bruker, og det det ville kostet å betjene trafikken til Google er naturligvis langt høyere.

Endret av JonT
Lenke til kommentar
For ikke å snakke om det faktum at Google ikke går ned på den lokale sjappa og handler SATA-disker. Jeg vet at de ikke baserer seg på de dyreste lagringsløsningene, og at de faktisk bruker en del rimeligere løsninger, men ikke sammenlign Google sin lagring med en hjemmemekket filserver. Utgangspunktet ditt er feil.

Men selv om man skulle trippellagre data og bruke tre ganger så dyre disker vil prisen fortsatt være en brøkdel av de 4 millioner dollarne de sier i artikkelen. Det er poenget mitt.

 

Langt fra:

 

La oss ta ditt eksempel med 500 GB SATA til 500 kr pr stk: Diskene må plasseres i noe, og det må finnes kontrollere etc. Uten det kan det ikke lagres noe som helst, så det er en del av kostnaden for lagringsløsing. Et 15 diskers NAS 3U kabinett koster mellom 25 og 30 000 kr. Altså langt mer enn diskene koster. Bare kabinettene med kontroller etc vil da koste ca en 700 000 kr og så kommer hardisker for 200 000 kr i tillegg. I tillegg kommer nødvendige switcher og kabler. Også helt fundamentale for å få til lagring. Pris 200 TB, 1 mill norske kr.

 

Nå er heller ikke grunnlaget her 200 TB, vurderingen i artikkelen og hos Kevin Burton at man trenger mellom 1 og 5 Petabyte når man tar hensyn til nødvendig dublisering . I Petabyte koster ca 1 mill $ sier han.

 

1 mill norske kr for 200 TB og gang dette med 5 for 1 PB så er prisen 5 mill norske kr, ca 1 mill $.

 

Det dette viser er at harddiskprisen er nesten bagatellen i denne sammenheng. Trolig er det ikke mer enn 25 - 40 % av hele lagringssystemet.

 

Brøkdelen din ble faktisk borte. Og du ville fått samme regnestykket om du skulle f.eks ha 2 TB løsning hjemme og ikke har plass i eksisterende kabinett. Et 4 plassers NAS kabinett koster fra kr 3000 og oppover.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Dagens middag. :)

Biffene så litt misshandlet ut..

 

How?

Det er sånn perfekt tilbredt biff av indrefilet ser ut :)

Vet ikke helt det da, ser ut som den er druknet i saus for meg... Det var slik jeg var vant til biffen før jeg flyttet til USA og, men nå er jeg helt klar en tilhenger av at biffen skal tilberedes og konsumeres uten all den sausen...

Lenke til kommentar
The coming 2008 dot-com crash - Eg trur han er inne på noko.

Tviler sterkt på at han er inne på noe. Vi ser langt i fra de samme tendensene i dag som i 2000. I dag er de få og store, de selskapene som tjener penger, og de oppererer i et solid marked. Små og mellomstore bedrifter kommer og går hele veien, og det vil alltid innebære en stor risiko å sko seg 100 % på Internett. Vi har ingen dot-com-feber i disse tider.

Personen som har blogget dette, har forøvrig også skrevet dette: http://glinden.blogspot.com/2008/01/brief-...of-findory.html

Endret av atomtissetasen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...