Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ren foto på FMS kan være ganske bra. Vanskelig å få seg noe lignende i de andre hærgrenene slik som Gorp klarte, så vidt jeg har forstått. Ikke la deg lure av stillingen: "Presse & Informasjonsassistent", den suger.

 

Lærling er òg ett godt alternativ, så fremt veilederen du får er bra. Vet att de hadde to plasser i Bodø før, men det er det slutt på så vidt jeg vet. Om de fortsatt er der - styr unna.

 

Fullførte faenskapet så full pott på dimmepenger blir det. Heerlig!

Lenke til kommentar

Tjaa. Jeg hadde en del forskjellige jobber i løpet av min tjeneste. Begynte som velferds. ass - fikk sparken etter to uker pga. att de hadde "fått inn èn for mye fra rekrutten". Havnet på Reitan som op. ass. Søkte meg over til Presse & Informasjon. Ryddet hele lageret deres der i løpet av en måned, før jeg fikk fyken (De sa jeg skrev for dårlig. Høhø.)

 

Ga meg stilling som adm. ass / militærassistent for en Oberst like ved for å kunne utnytte mine fotografiske evner (deres egne ord.) satt på rassen og makulerte papir i en måned uten å gjøre en dritt. Fikk aldri lov til å ta bilder heller. Fikk en kompis som var journalist for HV-bladet i Oslo til å legge inn noen gode ord for meg, de søkte om å få meg som fotograf, men Bodø sa nei - De ville ha kompetansen min.

 

 

Makulerte papir i ytterligere to måneder. Vurderte ved flere anledninger å stikke fingrene nedi maskinen for å bli ferdig med faenskapet. Fikk til slutt beskjed om at jeg hadde fått en rekke klager pga. min "manglende motivasjon på jobb, og generell dårlig holdning ovenfor det norske forsvaret", og ville bli overført til kjøkkenet. Sa "faen heller", og klarte til slutt å få meg overført til Protokollavdelingen (besøk) hvor jeg jobbet for en lettere psykotisk, men akk så fet Orlogskaptein resten av tjenesten.

 

Endte opp med to vinkler på jakken to uker før dimmisjon, og fikk en levbar tjenesteuttalelse. Alt i alt ett morsomt år. Møtte en rekke herlige personer og personligheter som jeg kommer til å sette stor pris på flere år fremover.

 

Ja. Så rakk jeg å miste all tilitt til det Norske Forsvaret, men, herregud. Det tapet var ikke så stort.

 

Edit: Der var 7D bestilt!

Endret av J@cob
Lenke til kommentar
Hehe, førstegangstjenesten er da kos! Nøt mitt år i nord.

Jeg også. Eller Setermoen blir vel egentlig litt sør for meg. Men jeg var på rekruttskolen sørpå og skulle overføres til leirtjeneste ved en stående avd. før de andre pga en hørselskade. Da dem spurte meg hvor i landet jeg kunne tenke meg å tjenestegjøre svarte jeg bare "Send meg så langt nord du får meg". Han kapteinen satt lenge å så på meg, og smilte uten å si noe. Han sa etterhvert at det var ord han aldri trodde han skulle høre.

Lenke til kommentar

Takker, Tom! Har litt, men vet ikke om jeg skal brenne noe. Trenger å spare. Må klare å benytte meg av de to jeg har (50 1.4, 90 2.8)

 

Blir dyrt å studere. Klarer ikke å finne noen hybel / ledig rom i kollektiv @ Bergen heller. Slitsom.

 

Digresjon: Bodø i seg selv var en forferdelig stygg by på lik linje med Førde, men naturen var helt fantastisk. Ble mange, vakre sene kvelder med pils på kaien eller ute på moloen, gitt. Kommer til å savne midnatssolen :)

Lenke til kommentar

Ah, surt J@acob, utrolig kjipt å komme i en sånn situasjon. Selv var jeg i panserbataljonen, stormeskadron 3 og rægga rundt som vognfører på en pansret vogn der. Mye artig, endel skyting, tilogmed 12,7, m72, håndgranatkasting og selvfølgelig endel HK416.

morsomt. jeg var også i stormesk 3, men det var før de byttet fra ag3 til HK416.

Lenke til kommentar

Nett ferdig med fyrste året på MK, kan eg ta lærlingplass sjølv om eg går tre år på MK? Korleis var Hæren, anbefaler du det?

Vet ikke. Satt meg ikke inn i det da det ikke var aktuelt for meg.

Jeg hadde det kjekt, men det var mye dødtid i periodene hvor det ikke skjedde så mye.

Satt på kontor da og var min egen herre om ikke sjefen sa noe annet.

Lenke til kommentar

Noen anbefalinger til objektiv som jeg absolutt må ha? Har jo ingenting under 50mm, ehh.

Kjøp en pent brukt Tamron 17-50mm f/2.8. Da har du dekket opp et godt område uten å ruinere deg.

 

Den frister så absolutt! Har tenkt tanken. Drar til Bergen i morgen for å finne meg en hybel. Leie / depositum kommer til å gjøre utslaget på om det blir ny, brukt eller luft.

 

Hvordan går det med fotograferingen for tiden? Føler jeg har vært i overkant av inaktiv her det siste året. Manglende Internett tærte hardt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...