Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så hvis jeg har fått med meg dette korrekt:

Du har en pc som ikke fungerer på samme WLAN som andre pc'er? Har du prøvd med kabel?

 

Prøv å reinstaller driveren til det trådløse kortet hvis du ikke har det. Det høres ut som det er en config som overstyres og velger en annen protokoll. Ellers som Trondster sa, du kan ha mismatch på WPA/WPA2 oppsett.

 

Har prøvd det meste, også koblet opp mot et annet nett smertefritt. Kabel er ingen problem da fungerer det normalt, men med 100 meter fra inntaket/modem så er det egentelig uaktuelt.

 

Tror jeg har funnet problemet, så jeg lar det være urørt med det :)

 

Det kan det se ut som telenorhjelpen var problemet, etter og slettet programmet kom jeg ut på nett, men jækla treg. Så jeg måtte inn i modemet og justere litt "les reparere" og nå ser det ut som alt virker som vanlig.

 

Brukte omtrent hele fredagen til dette, ble telenorsupport et par kostbare timer, han var veldig flink til og åpne/lukke sider :) vel, han gjorde om canalen i modemet fra auto til canal6, når jeg scannet ble jeg anbefalt canal1 og da fungerte nettet normalt. ble endel bortkastete timer på dette.

 

Edit. Det hele begynte da jeg skulle koble til et IP-kamera og det kom ikke opp, support til kameraet anbefalte og bytte IP-adr. i modemet, etter at jeg gjorde det begynte alt tullet. har forøvrig byttet ip-adr i modemet nå og gitt nye ip-adr til maskinene og det fungerer, så har en misstanke at telenorhjelpen ikke likte at jeg byttet ip-adr i modemet.

 

Edit II: sendte er mail til telenor siden de har en form for garanti på hjelpen.

 

 

Hei

Jeg hadde store problemer med og komme ut på nett fredag 22/6.

Kontaktet telenoreksperten på 82090100 v/******* etter anbefaling fra 05000

 

Jeg forklarte problemet for ********, også at jeg hadde byttet ip-adr. i modemet grunnet installering av et IP-kamera. Han mente at det ikke var årsaken til problemene, noe det heller ikke var. etter et par timer fikk han meg på nett igjen, da uten fullverdig trådløs nettsikkerhet siden han mente det var årsaken til problemet. Men når jeg neste gang startet opp datamaskinen igjen var samme problem tilbake, har brukt helgen til å diagnostisere hva som egentelig er feil og har endelig funnet ut av dette.

Hendelseforeløpet er som følgende: når jeg byttet ip-adr i modemet ville ikke telenorhjelpen akseptere det og har på en måte sperret for netttilgang, det jeg har gjort er og avinstallere/installere telenorhjelpen på nytt og da fungerte alt som det skal, jeg måtte også gå inn i modemet og "reparere" de omgjøringene som ******* gjorde for å få optimalisert nett-tilgangen. Kan også legge til at jeg nå har et fungerende IP-kamera og ny ip-adr. i både modemet og datamaskinene.

 

Pga. av at jeg anser at problemet ikke ble løst på permanent basis synes jeg ikke at jeg burde betale et eventuell beløp som blir belastet meg for dette.

 

Edit III: nå er jeg ca. 30 timer på etterskudd med arbeid :sick:

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Da har jeg en liten case, jeg dro på ferie med to kamerater, den ene tok med en kamerat som var ukjent for oss andre to. Nå har det seg sånn at han som var ukjent for meg på forhånd, har lastet opp mine bilder på facebook i et album, og da snakker vi ikke sosiale bilder, men bilder ala dette:

 

 

7443022700_d79de575f9_c.jpg

DSC00675 by Langfeldt89, on Flickr

 

 

Uten å spørre, uten å si ifra, og uten å gi credits. Nå nyter han skryten for et album der 40 av 80 bilder er mine! Jeg spurte om han hadde brukt mine bilder, det bekreftet ham og spurte om han skulle slette dem. Det ba jeg ham gjøre for halvannen time siden og jeg ser at han er online og han har ikke gjort det enda. Overreagererer jeg? Jeg har hatt lite kontakt med ham, og vi er ikke på noen måte nære.

Endret av cFc
Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle kjøre backup til en til disk, sånn at jeg kan ta med meg backupdisken når jeg drar til Palestina i morra. Har visst tatt en hel del mer bilder enn jeg trodde i år:

bilderlol.png

 

Skal sies at det er et par timelapses og litt video der også, men neppe så veldig mange titalls gigabyte.

 

Må så skaffe meg et skikkelig eksternt raid, for i dette tempoet holder ikke 500GB (250GB av disken brukes til filmer/tvserier og musikk) internt veldig lenge. Og er drittlei av å må leite gjennom et uttall eksterndisker for å finne fram til bilder tatt senest i fjor.

Endret av olegunnaro
Lenke til kommentar

Vel, der er ikke løst allikevel :(

Men, Telenorhjelpen? Hva er det for noe greier?

Jeg skjønner meg ikke helt på oppsettet ditt skjønner jeg.

Hvordan kobler du egentlig på nett? Ringer modemet opp via PPPoE eller noe i den duren?

 

Mitt løsningsforslag: Kjøp en rimemlig Linksys trådløs ruter, deaktiver trådløst på telenor boksen. Sørg for å avinstallere all skit du evt. har fått fra Telenor som er installert for å 'hjelpe' deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, der er ikke løst allikevel :(

Men, Telenorhjelpen? Hva er det for noe greier?

Jeg skjønner meg ikke helt på oppsettet ditt skjønner jeg.

Hvordan kobler du egentlig på nett? Ringer modemet opp via PPPoE eller noe i den duren?

 

Mitt løsningsforslag: Kjøp en rimemlig Linksys trådløs ruter, deaktiver trådløst på telenor boksen. Sørg for å avinstallere all skit du evt. har fått fra Telenor som er installert for å 'hjelpe' deg.

 

Har fjernet telenorhjelpen uten at det hjalp :)

Det ser ut som jeg får hjelp med problemet i kveld av en som driver med dette på fulltid, så håper at det fikser seg.

For oss som ikke er så godt inne i dataverden er egentlig telenorhjelpen en fin ting siden man har direkte tilgang til de viktigste handlingene man har brukt for angående nett-reparasjon og relaterte problemer.

 

Telenor skal har fått enda en stjerne fra meg, sendte som skrevet i forrige innlegg et brev til de angående servicen og i morges fikk jeg en tlf.samtale fra ei hyggelig jente som krediterte meg hele beløpet uten knussel og beklaget problemet mitt.

Lenke til kommentar

Dette har blitt diskutert en del ganger før, men nå har jeg endt opp i en slik situasjon igjen.

Fikk mail av noen amerikanske deviantartere i går. De hadde helt tilfeldig funnet et av bildene mine hos et eiendomsselskap i New York.

Jeg har allerede kontaktet de, og fikk svar nå for noen timer siden hvor de legger seg langflate og ber om unnskyldning og ber meg om å oppgi en pris for bruk av bildet.

 

Det er da jeg lurer på hvilken pris jeg skal be om? Finnes det noen fastsatte freelancetakster for salg av bilder?

Lenke til kommentar

Driver å jakter på vidvinkel til under 3000 kr, men har tilbud på en sigma 20mm 1.8 til 3000, grei pris? evt. forslag til noe annet?

 

Har ikke prøvd den sigmaen selv, men på bakgrunn av noen tester konkluderte jeg med at jeg ikke ville kjøpe den selv. CA og uskarpheter.... Hva med Samyang 14mm F2.8 hvis du kan leve med manuelle fokus? ca 2500 kr ny, passser på FF.

 

Edit: Leif

Endret av Killswitch
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...