Gå til innhold

Audigy 2 - Wow!


Anbefalte innlegg

For en stund siden kjøpte jeg meg ny pc - med bl.a. Asus P4PE GL GD hovedkort med integrert SoundMAX lydkort.

 

Jeg syntes lyden var kjempebra på det lydkortet - bortsett fra at det kunne oppstå "knitring" av og til - som til tider kunne være irriterende.

 

Bestilte her i forrige uke et Soundblaster Audigy 2 kort fra komplett - fikk det i går og prøvekjørte...

 

Alt jeg har å si er... WOW! Lydkvaliteten er heeeeeeeelt sinnsyk - det var som overgangen fra en Lada til en Citroen C5... Skulle ikke tro at det gikk an! Ikke at jeg sammenligner SoundMAX med en Lada, for all del - lydkvaliteten var som sagt kjempebra der - men Audigy 2 gav meg en ny forståelse på ordet "kjempebra". Overgangen var så stor at jeg sitter enda med kjeften på vidt gap...

 

Ikke spesielt dyrt heller... Anbefales på det sterkeste! :woot::woot::woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kult...

 

Jeg sitter ennå med den integrerte brikken på HK'et mitt, og jeg VET at det ikke er mye å skryte av. Skal ha RAM nå, og så blir det enten harddisk eller lydkort på sikt. Så skal jeg sikle etter Klipsch ProMedia DD 5.1 helt til jeg gjør noe drastisk for å få råd til settet :yes:

 

 

:wink:

Lenke til kommentar

Jeg oppgraderte nylig ifra et SB LIVE Value til et Audigy2. Har hele tiden kjørt SPDIF / digital ut, og syntes lyden på Audigy2 var bedre - en god del klarere og litt mer diskant. Er stort sett fornøyd - kjører et Dual MP2200x2 system og ser ut til å dele erfaringer med andre dual-brukere med tanke på hakking. Value kortet fungerer jo ypperlig nå, så jeg håper inderlig det ordnes med en driverupdate ! Men er så fryktelig redd CLabs "drøyer" driverupdaten og venter til neste år -huff-

 

Må si software / driver suiten er noe skikkelig surr (bloatware), men det er jo bare min mening :-? De har enkelte programmer for det meste istedenfor å samle det sammen til -litt- enklere kontroll panel (var vant med det på Value kortet). Soundfont manageren er litt knoten, og viktige settings er litt vel godt skjult (AC3 passthrough VS CLabs dekoding f.eks). Dessuten hakker lyd (hos meg uavhengig av PCI bus stress). Dette er ganske tilfeldig, kanskje et "hopp" i lyden hvert 10. minutt? Noen ganger kan det ta litt tid, andre ganger kommer det hvert 2. minutt. Dersom jeg skrur av hardware aksellerasjon, forsvinner hakkingen og alt er kjempe! Denne må derimot skrus tilbake for å få EAX / Directsound support til spill og for AC3 passthrough. Har en bekjent som også har litt hakking men med et single-CPU system, og altså bare når Windows starter.

 

Jeg må si kortet imponerte meg til prisen jeg betalte (~1200 butikkpris, Firewire inkludert), men kommer nok til å kikke på et annet lydkort neste gang selv :-) Hvorfor i alle dager kunne de ikke lagt til 5.1ch SPDIF ut for EAX / Directsound :roll: Er det noen her som har hakking i lyden, og som har løst problemet?

Lenke til kommentar
Dessuten hakker lyd (hos meg uavhengig av PCI bus stress). Dette er ganske tilfeldig, kanskje et "hopp" i lyden hvert 10. minutt? Noen ganger kan det ta litt tid, andre ganger kommer det hvert 2. minutt. Dersom jeg skrur av hardware aksellerasjon, forsvinner hakkingen og alt er kjempe! Denne må derimot skrus tilbake for å få EAX / Directsound support til spill og for AC3 passthrough. Har en bekjent som også har litt hakking men med et single-CPU system, og altså bare når Windows starter.

Hos meg hjalp det med en formatering. Hadde akkurat samme de symptomene som deg.

Lenke til kommentar

audigy kortene er virkelig bra på lydkvalitet.. bare så synd driverne er usedvanlig elendig, det fungerer på et vis, men herregud som det ødelegger systemet. Har hk med soundmax nå og pelma gladelig ut audigy kortet mitt.. systemet ble liksom mindre sirup med en gang og nå kan jeg endelig alt-tab ut av cs uten å miste lyden :) men nå sitter jo jeg med et intel hovedkort også... er klin umulig å få det til å bli noe i nærheten av ustabilt. Eneste tilleggskortet jeg har er sapphire radeon 9700np @ 360/326

Lenke til kommentar
Er stort sett fornøyd - kjører et Dual MP2200x2 system og ser ut til å dele erfaringer med andre dual-brukere med tanke på hakking. Value kortet fungerer jo ypperlig nå, så jeg håper inderlig det ordnes med en driverupdate ! Men er så fryktelig redd CLabs "drøyer" driverupdaten og venter til neste år -huff-

 

HVAA!!!?? Har de ikke klart å fikse dette enda? Jeg hadde en dual maskin (BP6) med Live! og hadde samme problemet. Dette er nå 2-3 år siden. Svakt! Creative har hele tiden sagt selv at de har en feil i driverne på dualsystemer. Da bør de også fikse det! Men jeg håper for dem sin skyld at de klarer å ordne det snart, ellers kan de få seg en overraskelse når HyperThreading kommer for fullt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...