Jump to content

the_ruthless

Medlemmer
 • Content Count

  2601
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About the_ruthless

 • Birthday 12/21/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Personlig syns jeg designet var svært forfriskende og tiltalende, egentlig. Rene og enkle linjer, ikke noe dill, ikke noe shiny, ikke noe sølvgrått. Fantastisk!
 2. Altså, bruksområdet må jo være kontorer og skoler der man ikke trenger allverdens ytelse ooog det er mer interessant at den faktisk alltid står i ro på bordet. Åpenbart spiller man ikke de siste FPS'ene på noe sånt som dette uansett. Så jeg syns det er en interessant maskin. Man slipper boks på gulvet, og den er interessant alle de stedene en tynnklient blir litt for puslete. Touchscreen-hysteriet klarer jeg å styre meg for, dog. Ingen ville ha det på nittitallet, og hvorfor det nå er mer interessant med dårlig ergonomi og fingermerker over hele skjermflata... bare skjønner jeg ikke.
 3. Jeg er også imponert over at det ikke er en overskrift der det står "Imac[sic]-killer fra Asus" eller noe. Forøvrig hadde det vært greit å vite mer om spesifikasjoner.
 4. Så, dette trådløse har -- i motsetning til den eldre, kablede utgaven -- ordentlige Ins/Del/Home/End/PgUp/PgDn-knapper, slik de skal være! Den kablede utgaven har en diger Delete, bare, ingen Insert. Hvor vanskelig kan det være for Logitech å prestere et kablet tastatur med ordentlig oppsett og nada fancy-bullshit-knapper-pes og skjermer og dill?! Om de bare kunne lagd en ordentlig kabla ikke-trådløs utgave av dette brettet, så... Ja, jeg hater trådløse ting (fordi det er bare pes) og jeg hater bullshit-media-knapper og jeg hater når typografien vanskeliggjøres av merkelige løsninger.
 5. Det er også verdt å merke seg at Internet Explorer og Internet Explorer for Mac faktisk bruker to (vidt) forskjellige motorer, så det som er galt i den ene trenger/trengte ikke nødvendigvis å være galt i den andre. Felles for begge er at de er brutalt dårlige, dog.
 6. Fantastisk herlig grej! Hear, hear! ...har sett drøyt lange diskusjoner om hvilken platearm av hvilket treverk fra hvilken tysk produsent på søttitallet som høres best ut til hvilken vinylsnurrer. Galskap. Man må drive butikk, og butikken bør bli drevet godt. Alle aspekter av den. Spotify får anstrenge seg mer. Mer nisjé-relatert annonsering vil dog også være ukurrant å satse på hos Spotify når de tilsynelatende har så lite kontroll som nå. Finanskrise? Hva slags innvirkninger har denne finanskrisen egentlig hatt for deg? Det eneste jeg har irritert meg over iløpet av perioden er at prisen på sigaretter/tobakk har gått opp, og det er vel strengt tatt fordi staten liker å drøyt skattelegge lovlige narkotikum -- urelatert til noen finanskrise.
 7. Heh, jeg bruker faktisk InfraRecorder fra før av. Greit å vite at jeg har "det beste" da, om ikke annet.
 8. Jeg får så å si bare norsk reklame i Spotify. At den ikke treffer meg, er en annen sak. Regner med at Spotify ikke vet nok om meg til å kunne treffe meg bedre. Eller at de ikke har nok annonsører til at de klarer å spisse annonsene bedre. Nå syns jeg annonseringa i Spotify er ganske laber, dog. Her har man ekstremt god oversikt over hva folk hører på -- gjerne kobla sammen med last.fm-profil -- og man burde sånnsett ha greid å utvikle noen algoritmer for å slenge mer treffende reklame i trynet på folk. En ting er å få reklame for nye plata til Röyksopp, det er jeg storfornøyd med, men når det nooook en gang kommer en reklame for et gjennomsnittlig ubrukelig hipster-rock-band, så lurer jeg på hva som får Spotify til å føle at dette er effektiv bruk av annonse. Hvordan matcher det med hva jeg hører på, overhodet? Og om man stereotyper litt og har gode sorteringskriterier, som sagt, så burde man kunne slenge ut laaangt mer effektiv og treffende annonsering på oss "snylterne". Også; det virker som endel musikksjangre slipper unna reklame i det store og det hele. Han lille kødden jeg deler kåk med hører mest på opera og klassisk/symfoni, og han har mildt sagt lite reklame. Og jeg merker også en forskjell fra når jeg hører på Faith No More og når jeg spiller glitch eller IDM. I og med at Spotify tydeligvis fersker hvordan region man befinner seg i (siden jeg har hørt reklamer for datafirmaer og strømselskap og hva enn i Trondheim/Trøndelag), så burde de jo også kunne ha annonsert for større konserter (til de med matchende musikksmak). Okej, så har de annonsert for "Kanon Festivalen", men igjen... Det er _ingenting_ som tilsier at jeg vil dra på harryfestival i Trøndelag. Så Spotify må nok ta mye av skylden for at ting ikke fungerer optimalt. De får en nydelig biff med en utsøkt rødvinssaus servert på sølvfat, og allikevel putter de Idun ketchup på og får pommes frites til (med Piffi på).
 9. Nok en gang er det mange søte og forvirra mennesker her. Og jeg forstår ikke helt hvordan mange av dere egentlig forholder dere til musikk heller. Men uansett. Når man kjøper "stort plateselskap"-plate i sjappa, så går rundt 50% av penga til sjappa/kjeda, 40% til plateselskapet, så er det penger til producer og trykkerier og fjas, og i beste fall sitter artisten igjen med 2%, antageligvis mindre. Artister tjener i all hovedsak penger på konserter (og merch). Si at du kjøper ei skive på sjappa og den koster 200kr. Så sitter artisten igjen med typisk rundt 50 øre, max to kroner (på stort selskap). Ergo, om artisten har lyst å tjene 80.000kr, så... må artisten selge like mange plater! Mens én spillejobb på et større utested (plass til 600-800 stykker) kan betale minst like mye (om man har et stort navn). Dette er realiteten. Platekjøp er som sådan egentlig kun en symbolsk handling. Og jeg liker plater. Plater er fine og flotte og når jeg får større cashflow igjen, så blir det å handle vinyl. 12" gir mer plass til lekker cover-art! Har jeg spenn, så kjøper jeg plater. Både før og etter Spotify. Men hadde det ikke vært for internett og nedlasting/streaming, så hadde jeg sannelig ikke kjøpt så mye -- fordi jeg ikke hadde fått høre nye ting. Men skal jeg støtte artisten økonomisk, så er det enten å gi dem penger rett i lanken eller å dra på konsert som gjelder. Så, nå har jeg levd (veldig lykkelig) uten TV og radio i mange år, og med Spotify Free har jeg fått høre reklamer for artister igjen... Hvem faen er det som vil høre på sånt som John Mayer og The Baseballs og Tone Damli Aaberge uansett?! Om dette er storsatningene til store plateselskaper, så sier det seg selv at folk ikke gidder! Tam og intetsigende drittmusikk! Om det var alt jeg hadde tilgang på å få vite om, så hadde saktens ikke jeg heller _noensinne_ kjøpt plater.
 10. Jeg vil også vite om et godt NERO-alternativ! ...utover det, så bruker jeg Adobe Acrobat (ikke Reader) av... gammel vane og yrkesskade, tipper jeg. Og så har jeg en sånn snikende følelse av at allverdens opensource-PDF-lesere ikke kan hamle opp med Acrobat på de større og mer tekniske greiene; PDF-standarden inkluderer ganske mange sinnsrike/sinnsyke løsninger og muligheter, nemlig, ikke alt er "boktekst" og "enkle manualer", for å si det sånn, og når vi har tippa forbi PDF v5, så begynner det å ta av. Det er et voldsomt komplekst format etterhvert. Dog, til å bare lese nedlasta bøker og sånt på Linux-maskina bruker jeg Evince... Var det som fulgte med distroen (CrunchBang, forøvrig). Den klarer å håndtere seg i 60-70% av tilfellene.
 11. Etter første ladding (på rundt tolv timer) klarte jeg fint å bruke telefonen fra søndags ettermiddag til nå i ettermiddag før jeg putta den i lader'n. Tre døgn. Og nå var batteriet akkurat tippa under 20%... Hahah! (Masse SMS, litt samtale, litt titting på de forskjellige menyene. Ikke noe surfing eller sånt.)
 12. Ah, i går fikk jeg min X10 Mini i posten, og har nå ladet den... Herlig liten søtsak. Kosta meg forresten 1kr fra Telenor. (De var tydeligvis drøyt ivrig på å få meg til å gå fra supre Djuice Nonstop.) Selger-dama ga meg først et tilbud som var i overkant høyt, og jeg sa nei i tett rekkefølge på følgende: 899kr, 699kr, 399kr, 149kr... og takka pent ja når hun omsider sa "En krone!". (Alt med samme abbonement, forøvrig. Galskap.) Så, jeg bytta nå fra SE W580i, og har før det hatt siste SL-greia til Siemens, og før det Siemens M65... Så jeg er litt nybegynner. Hvordan får man til å endre temaer? (Blåfargen går meg på nervene allerede.) Og jeg ser det har blitt diskutert dette med snarveier til VG, Dagbladet, 1881 osv. tidligere. Kom man fram til noen endelig løsning for å bli kvitt dem (for godt)? Jeg syns det går helt greit å skrive SMS på denne. Litt uvant de første fire-fem meldingene, og så ordner det seg. ^^ (Nå har jeg dog ikke de aller største fingrene.)
 13. Oioi! Linken Simen1 deler her sier jo at det ble lansert et drøss av AMD-CPU's til laptopformål nå for en måneds tid siden, bare. Burde det bety at jeg kan håpe på at det kommer en drøss av interessante laptops på markedet iløpet av sommeren? (For jeg er anti-Intel, pga. pris/ytelse/monopol/mafia-faktor, og det har vært noen kjedelige AMD-år i det siste.)
 14. Uten at jeg skal overhodet svare for Tiltman; hva skjer med at Apple konsekvent nekter å spille av Ogg Vorbis og Ogg FLAC i spillerne sine? Det er én av mange ting som har vært bekymringsverdig/suspekt med f.eks. iPod-situasjonen opp igjennom årene. ...Safari er basert på WebKit som er basert på KHTML, kjent fra blant annet Konqueror til KDE. Ergo; _ikke_ en Apple-greie i utgangspunktet. (Selv om de bidrar nå. Men det gjør i og for seg Google også, så...) Hvilke andre open source-prosjekt har Apple, forresten? Utover det vil jeg også si at Apple er på tynn is med denne innelåstheten sin. Nårtid skal de få smekk på lanken? Eneste grunnen til å låse et system slik er at man vil tjene plenty cash. Kvalitet har lite med saken å gjøre, selv om det eventuelt kan være en fin bieffekt.
 15. En kombinasjon av de to øverste tastaturene frister. De røde knappene og det ikke-shiny byggematerialet pluss den generelle formen til det til høyre... Oh yes!
×
×
 • Create New...