Gå til innhold

TEST: Samsung SyncMaster 245B


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fungere bra hos meg . Det som irriterer litt er den vertikale innsynsvinkelen. Det er ikke mange centimeterene jeg skal bevege meg opp eller ned før bildet på skjermen blir lysere eller mørkere. Nedover gir mørkere bilde og oppover gir lysere bilde. Men nå det er sjelden jeg hopper opp og ned foran PC-en, så jeg skal nok klare meg...

Lenke til kommentar

Jeg er ikke fornøyd med bildekvaliteten i alle fall, men skjermen er jo veldig billig, så man får vel hva man betaler for. Selv trodde jeg ikke paneltypen hadde like mye å si på bildekvalitet som folk ville ha det til, da jeg generelt mener folk overreagerer på små ting som ghosting, pixelfeil osv. Men denne gangen må jeg nok bite i det sure eple og returnere skjermen på angrefristen. Blir nok opp en par prisklasser til http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=331115 når den kommer på lager.

Lenke til kommentar

Ghosting er vel en av de få tingene TN-paneler sies å være bedre på, apollox, så det er ikke sikkert at Eizoen er et bedre kjøp om det er et av problemene dine. Personlig er jeg brukbart godt fornøyd med bildekvaliteten, og jeg gikk fra en nokså god 19" CRT og 1600x1200 i 85 Hz. Det er vel mulig at Samsung ikke bruker nøyaktig samme panel i alle skjermene ... jeg kan ikke se at grønnfargen er noe blass heller (bruker for øyeblikket denne skrivebordsbakgrunnen, som har masser av grønntoner), men skjermen er definitivt for lys som standard. Selv bruker jeg «text»-modusen mest, som er den mørkeste. Innsynsvinkelen er heller ikke noe særlig.

 

Ingen pikselfeil, iallfall.

Lenke til kommentar

(Hadde en 17" CRT før, og er på ingen måte noen "pr02k-gamer"...)

 

Bestilte denne skjermen på torsdag forrigje uke og fikk den på onsdag, førsteinntrykket var at jeg ble sjokkert over standard fargeinnstilningene, men etter å ha lastet ned drivere og endret diverse innstilninger manuelt ble det bedre, men fortsatt ikke så bra som jeg hadde håpet på.

 

Ble forresten veldig skuffet over at Samsung selger lyd I/O som ekstrautstyr istedenfor å inkludere det i selve skjermen.

 

Enig i at svart og hvit er for grått, men personlig gjør det meg ikke så mye da jeg stort sett spiller BF2 og surfer på denne PC-en, kjøpte 245B istedenfor 226BW hovedsaklig pga oppløsningen, det mrhanky sier om innsynsvinkelen stemmer også.

 

Tror faktisk jeg heller kommer til å kjøpe nytt grafikk-kort istedenfor skjerm for å få en bedre opplevelse, da jeg fortsatt sitter med et nesten smeltet Nvidia 6600 GT. :S

Lenke til kommentar
Mamma har hentet skjermen i posten i dag, så den venter bare på at jeg skal komme hjem fra jobb! Oh som jeg gleder meg, blir morro å gå fra 17" (crappy lsd-skjerm) til 24" samsung :D

 

LSD skjerm? ... Regner med du fikk mange fine farger på den... Rosa elefanter o.l. :thumbup:

Haha, fiksa nå. Btw, er storfornøyd med denne skjermen jeg, av den knappe timen jeg har prøvd den så langt. Men så skal det sies at jeg bare har hatt 1 LCD-skjerm før (som forøvrig tok kvelden rett etter jeg satt opp den nye, snakk om timing), og det var et ukjent og crappy merke, så jeg var vel vant med "dårlig" bilde. Syntes uansett det er en skikkelig fin skjerm til den prisen

Lenke til kommentar
Det virker også som om skjermen har en pivot-funksjon, men vi klarte rett og slett ikke å snu den. Panelet kan snus et par grader, men stopper opp etter dette. Vi brukte litt makt uten har det hjalp på situasjonen.

 

Hehe. Løsne på disse skruene for å ta skjermen av foten:

 

bak_stor.jpg

 

Bak der er det en skrue som må løsnes for å få dreid skjermen.

 

Detaljert guide: http://www.prad.de/en/monitore/review/2007...245b-part4.html

Endret av BigJackW
Lenke til kommentar
Ghosting er vel en av de få tingene TN-paneler sies å være bedre på, apollox, så det er ikke sikkert at Eizoen er et bedre kjøp om det er et av problemene dine.

 

Nei, ghosting har jeg aldri sett på som et problem, men jeg hører alltid folk klage over det. Derfor tenkte jeg i samme retning med tanke på at alle sier at TN paneler har dårlig fargegjengivelse og innsynsvinkel etc, nemlig at det bare var folk som overdrev, men etter å ha hatt denne skjermen så skjønner jeg hva de mente.

Min 19" Eizo har en oppgit responstid på 25ms, og jeg kan se ghosting på den, men jeg har aldri brydd meg om det. Dårlige farger og bildekvalitet bryr jeg meg derimot ganske mye om.

 

Prøvde å se en film her om dagen, og klarte nesten ikke å skille personer med mørke antrekk fra en mørk bakgrunn... Alt hadde liksom en litt skinnende gråaktig farge.

Men som sagt tidligere, for 3995kr så er denne skjermen et bra kjøp om man ikke har spesielle behov, slik som meg :)

Man får gjerne det man betaler for.

Endret av apollox
Lenke til kommentar
Løsne på disse skruene for å ta skjermen av foten:

 

http://xs221.xs.to/xs221/07465/bak_stor.jpg

 

Bak der er det en skrue som må løsnes for å få dreid skjermen.

Ikke tull a. Må man seriøst demontere skjermen for å få mulighet til å pivotere den? Makan! Stod det noe om dette i bruksanvisningen, eller har du funnet det ut selv?

 

Tuller ikke. Man må faktisk demontere skjermen for å pivotere ja. :whistle:

Om det står noe om dette vet jeg ikke noe om. Jeg fant det ut selv da jeg satt å lette etter reviews før jeg kjøpte den.

 

Her er en guide:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007...245b-part4.html

Endret av BigJackW
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...