Gå til innhold

Deres synspunkter om "ukristne" konfirmanter i kristen konfirmasjon


Anbefalte innlegg

Eg har hatt en del diskusjoner (med meg selv, vel å merke) om det faktum at det er forferdelig mange ungdommer som konfirmerer seg kristelig, men ikkje tror mer på Gud og Kristus enn meg (som er ateist). De fleste grunnene en hører, er at det er fordi alle vennene gjør det, eller at foreldre gir de valget mellom det og ingenting, at besteforeldre truer med å ikkje gi penger, med mer. Dere har nok hørt dem alle.

 

Eg mener selv at det er feil å konfirmere seg kristelig, om en ikkje har en annen grunn enn tidligere nevnte. Men eg vil gjerne høre andres erfaringer om dette emnet, for å se om dette er et allment synspunkt, eller om eg bare hører til en liten nisje av befolkningen. Eg tror også en diskusjon om emnet kan være interessant, og kanskje også tankevekkende.

 

(Rett forum å poste tråden i?)

Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Åjada, dette er ikke noe nytt.

Var slik i min generasjon også.

Samme tomme truslene og argumentene...det er nemlig slik statskirken skaffer seg medlemmer (og økonimiske midler til å drifte noe som i bunn og grunn er å anse som et konkursbo)

 

Det jeg gjorde var å konfirmere med kristlig for pengenes skyld, og meldte meg ut uken etterpå for min egen del.

Kall dette gjerne hykleri, men må si det er verre å la seg kjøpe og bestikke til tro.

Å i hele tatt prøve seg på å true og bestikke noen til å utøve religiøse ritualer et helt forkastelig og det er rett og rimelig de får et kraftig spark tilbake :yes:

Endret av JohndoeMAKT
sitat av førstepost fjernet
Lenke til kommentar

Jeg komfirmerte meg borgerlig det gjorde at jeg kanskje fikk et par hundrelapper mindre så bryr meg egentlig ikke om det.

Fikk tilbud av pappa å bare få 10 000 for å så ikke komfirmere meg i det hele tatt, men jeg ville ha penger.

Når jeg tenker på det så angrer jeg kanskje litt, for kanskje det var noe i farfar sitt utsagn om at komfirmasjon er egentlig bare noe kristent greier selv om man gjør det i HEF eller DNK.

(han kom ikke men fikk penger alikevel :)).

Er litt stolt av fars slekten min som har sett hvor dumt religion er siden oldefar (kanskje lengre, har ikke stor kunskap til de som er eldre).

Så i oldefars begravelse fikk jeg lyst til å gi presten en på trynet når han sa at han var kommet til himmelen elns.

Men HEF sin komfirmersjon er bare sånn at atheister ikke skal føle seg forskjellig fra kristne, for mange vil jo følge strømmen i den alderen.

Lenke til kommentar

Selv om jeg ikke var kristen når jeg komfirmerte meg så var jeg i den alderen der jeg faktisk ikke viste helt hva jeg var. Jeg er døpet og har vokst opp i en familie med middels kristne verdier. Men ingen i min familie eller slekt har blitt konfirmert borgerlig. Så jeg gikk med på det for å ikke ødlegge noe som kunne bli en fin dag. Jeg satte deres valg framfor mitt eget. Er det noe jeg angrer på i dag? Nei egentlig ikke.

Lenke til kommentar

Jeg også konfirmerte meg selv om jeg ikke trodde på tullet og gjorde det ene og alene for pengenes skyld. (Fikk 8000 i 1983, DET var mye penger det! :) ) Holdt til og med på å bli kastet ut da jeg ærlig svarte at det var for pengene jeg var der, ikke fordi jeg trodde på den møkk kjedelige typen presten sto og messet om.

 

I etterkant har jeg "reddet" mange unge i familien fra kirkelig konfirmasjon ved å si i fra til de som i sinne sa at de ikke ville gi fem øre hvis de unge ikke konformerte seg i kirken. Har hørt mye tøys i mitt liv, men akkurat den uttalelsen er jo helt på jordet, til og med på feil jordet! I mine øyne er det faktisk de som IKKE er mainstream og følger resten av kveg flokken inn i kirken som ER voksne og reflekterte, de har tenkt over det og fattet et valg! Skulle bare mangle om bestefedrene ikke støtter opp om refleksjon og valgene til sine egne barne barn. Tviler på om noen hadde giddet å konfe seg i det hele tatt hvis en tar vekk pengene... :(

 

 

Selv har jeg tre unger og ingen er døpt, noe jeg har fått voldsomme reaksjoner for fra noen i familien, som mener jeg utsetter ungene for "fare" ved å la være..... :dribble: . De vil riktignok ikke si hva slags fare, men jeg har skjønt såpass at de faktisk TROR at skrømt/små djevler/ *Sett inn det som passer* skulle komme og hente barna... JØSS sier jeg! JØSS for hva denne grønn dumme religionen kan hjernevaske folk som ikke vet bedre!! ER så utrolig glad for at jeg IKKE har døpt ungene mine og at de får sjangsen til å leve opp med foreldre som har et reflektert og stabilt syn og som baserer meninger på BEVIS og FAKTA fremfor synsing og eventyr!! Mine foreldre fortalte meg ALDRI hva de trodde på, ikke en eneste gang gjorde de det. Det var opp til MEG å bestemme hva jeg ville tro/mene og jeg syntes det bryter med menneske rettighetene å indoktrere små barn med tro! De har faktisk ikke noe valg! De MÅ tro! Så tenk nøye over dette når dere selv får barn eller med de dere har, for skal dere få et barn som tenker selv og tar besluttninger basert på fakta og bevis senere i livet så må barnet også få bestemme selv hva det vil tro på. Å dytte religionen på små barn skulle vært forbudt!!

Endret av strayder
Lenke til kommentar

Er egentlig ganske sykt at vi har har som samfunn klart å bli kvitt relgionen så fort, for når alt kommer til alt er jo sunn fornuft bedre å lytte til enn "stemmer" i hodet ditt.

 

Jeg har ikke noe imot kristne, men er ganske imot at barn skal bli døpt og meldt inn i en relgion som de ikke velger selv når de er 6 mnd gamle, hadde det vært opp til meg ville du kunne melde deg inn i statskirken hvis du ville konfimere deg i den, og motsatt.

 

Jeg er glad for at jeg er født i Norge jeg :new_woot:

Lenke til kommentar
Samme tomme truslene og argumentene...det er nemlig slik statskirken skaffer seg medlemmer (og økonimiske midler til å drifte noe som i bunn og grunn er å anse som et konkursbo)

Statskirken skaffer seg ikke medlemmer gjennom konfirmasjoner. Konfirmasjonen har ingen effekt, i motsettning til dåp.

Når et barn blir født, og minst én av foreldrene allerede er i statskirken, blir barnet automatisk ført opp som tilhørene i kirken (Ikke fullt medlem, men nok til at kirken klarer å utnytte det maksimalt). Blir det senere døpt, blir barnet skikkelig medlem.

Hvis barnet ikke blir døpt, skal det fjernes helt fra medlemsregisterne når det blir 18 år gammelt (Rutinene er forresten elendige på dette området, tror ikke det er noen som kontrollere det).

 

Dessverre er dåp omtrent like vanlig som konfirmasjon.

Endret av LunarPoet
Lenke til kommentar
Hvis barnet ikke blir døpt, skal det fjernes helt fra medlemsregisterne når det blir 18 år gammelt

 

Barnet skal IKKE inn i medlems listene i det hele tatt, ikke før de er 18 og ikke etter de er 18. Er de ikke døpt skal de vel for pokker ikke inn i den klubben vel...! Ingen av guttene mine står der, jeg har akkurat sjekket. Kirke vergen innrømmet dog at den "vaskingen" de hadde hatt av medlems listene dessverre ikke hadde vært "god" nok..(Tviler på at dette var HELT utilsiktet, de trenger jo medlemer, men dette er uansett bare spekulasjoner fra min side..).... så jeg hadde sjekket med kirken hvis jeg var i tvil... Link til kirken

 

:D

 

Forhåpentlig lærer de noe av det og noen få blir kanskje kristne ut av det selv om de kanskje ikke hadde ventet det selv før de startet.

 

La oss håpe at DET ikke skjer!

Endret av strayder
Lenke til kommentar
Hvis barnet ikke blir døpt, skal det fjernes helt fra medlemsregisterne når det blir 18 år gammelt

 

Barnet skal IKKE inn i medlems listene i det hele tatt, ikke før de er 18 og ikke etter de er 18. Er de ikke døpt skal de vel for pokker ikke inn i den klubben vel...!

Er ikke alltid like lett å oppfatte disse tingene over internett, men jeg antar du snakker om din personlige mening nå (Som jeg forresten er helt enig i)? Og ikke hvordan det fungerer i virkeligheten? Fordi det jeg sier er sant.

 

 

 

§ 3. Tilhørighet og medlemskap.

1. Bare person som er bosatt i riket og norsk statsborger bosatt i utlandet kan være medlem av Den norske kirke.

2. Barn anses å høre inn under Den norske kirke fra fødselen såfremt en av foreldrene er medlem. Hvis en av foreldrene ikke er medlem av Den norske kirke, kan de melde fra til kirkebokføreren at barnet ikke skal anses å høre inn under denne.

Blir foreldre som har foreldreansvaret sammen, begge medlemmer av Den norske kirke, skal også deres barn under 15 år anses å høre inn under denne. Tilsvarende gjelder dersom en far eller mor som har foreldreansvaret alene, blir medlem av Den norske kirke.

3. Barn av foreldre som ikke er medlemmer av Den norske kirke, anses å høre inn under denne såfremt foreldrene melder fra om det til kirkebokføreren.

4. Melding etter nr 2 og 3 gis av foreldrene i fellesskap etter at barnet er født. Har en av foreldrene foreldreansvaret alene, gis meldingen av denne. Har ingen foreldreansvaret, kan melding gis av vergen.

Retten for foreldre eller verge til å gi melding etter nr 2 og 3 vedvarer til barnet fyller 15 år. Har barnet fylt 12 år, skal dets mening høres når det er anledning til det.

5. Barn som etter bestemmelsene i nr 2 og 3 anses å høre inn under Den norske kirke, blir medlem av denne når det er døpt. Når barnet har fylt 18 år uten å være døpt, anses det ikke lenger å høre inn under Den norske kirke.

6. Den som er over 15 år, kan melde seg inn i eller ut av Den norske kirke.

7. Ingen kan bli medlem av Den norske kirke så lenge vedkommende er medlem av et annet trossamfunn i Norge. Den som ikke tidligere er døpt, må la seg døpe etter Den norske kirkes ritual for å kunne bli medlem av kirken.

8. Innmelding i, og utmelding av Den norske kirke skjer ved personlig henvendelse til kirkebokføreren på bostedet. Utmelding kan også skje skriftlig. Er vedkommende bosatt i utlandet, rettes henvendelsen til kirkebokføreren på siste bosted her, eller såfremt vedkommende ikke har hatt bosted her, til den kirkebokfører departementet bestemmer.

Melding etter nr 2-4 skjer ved personlig eller skriftlig henvendelse til kirkebokføreren på barnets bosted. Er barnet bosatt i utlandet, gjelder regelen i første ledd tredje punktum tilsvarende.

Den som mottar henvendelse etter reglene foran, skal påse at lovens vilkår er til stede, foreta registrering i kirkeboken og gi attest om det som blir registrert.

Departementet gir nærmere regler om fremgangsmåten ved innmelding og utmelding og melding etter dette nummer, herunder om hvilke opplysninger som kan kreves.

9. Departementet avgjør i tvilstilfelle om en person skal anses som medlem av Den norske kirke.

10. Personer som anses å høre inn under eller er medlem i Den norske kirke, registreres i et sentralt medlemsregister for Den norske kirke.

 

 

Lenke til kommentar

Jeg synes det er en ærlig sak at enkelte ikke-kristne velger å konfirmere seg i kirken. For mange er det snakk om tradisjon, og for like mange andre er det ikke viktig hvor de konfirmerer seg. Bare de er sammen med vennene sine. Og når verken kirken eller humanetisk forbund ser på dette som noe problem (at ikke-kristne går til kirken, og ikke-humanetikere går til humanetisk forbund) så er det vel knapt noe problem for meg heller.

 

Noe annet er det selvfølgelig i de tilfellene hvor foreldrene tvinger barna sine den ene eller den andre veien fordi kirken er noen luringer eller humanetisk forbund er noen blasfemiske troll. Disse foreldrene burde vært skutt. :)

Lenke til kommentar

De fleste i min vennefokk konfirmerte seg i kirka selv om de ikke er kristene, bare for å få mere penger. De fleste vennene mine er ateister men jeg var en av de få som valgte humanistisk konfirmasjon. Jeg fikk også tilbud om mere penger hvis jeg tok kristen konfirmasjon, men jeg følte at det hadde blitt veldig feil. Hadde jeg fått velge på nytt, hadde jeg tatt pengene som pappa tilbude meg for å drite i konfirmasjonen.

Lenke til kommentar

Det går nok en del på tradisjon, tror også de fleste krysset under "for pengene" på spørsmål om hvorfor de gjorde det.

 

Den norske kirken er en del av kulturen, tradisjonen og nasjonen vår. Så ser ikke det store problemet. Vil nok alltid være en form for tro her i verden. Så da foretrekker jeg heller at det er en såpass modernisert religion som "church of Norway" som det blir så fint presentert som religionen vår på world factbook ^^ enn andre religioner vi finner der ute.

 

For meg var det "Money, money, money! IS SO FUNNY!"

Endret av Rampage
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432

Fatter ikke vitsen med å konfirmere seg hvis man ikke tror på Jesus. Det er jo det det handler om. Men greit nok, jeg skal ikke si noe, det er opp til hver enkelt. De aller fleste feirer jo jul også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...