Gå til innhold

Dagbladet kobler skoleskytingen i Finland med Battle Field 2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg leste da faktisk hele artikkelen. Og eneste artikkelen går ut på er å koble gutten til BF2. Så dra fram spilltilknytningen som ble brukt i USA og så tilslutt si at en person mener at spill ikke påvirker slik.

 

VG: Hun ofret seg for å redde elevene.

DB: Han spilte krigsspill en time før han drepte

 

Og jeg trodde VG var de verste...

Endret av Rampage
Lenke til kommentar
Å skylde på spillindustrien for drap er som å skylde på bilindustrien for bilulykker.

Å sette drap og spillindustrien ved siden av hverandre, blir ikke det samme som å sette bilulykker og bilindustrien ved siden av hverandre.

 

Jeg er enig i det, det var et sidespor satt på spissen. Poenget er at spillindustrien ikke har ansvar for emosjonelt ustabile spillere, like lite som feks bilindustrien har ansvar for bilfører som forårsaker bilulykker.

 

Men som sagt, et sidespor.

Lenke til kommentar
Jeg leste da faktisk hele artikkelen. Og eneste artikkelen går ut på er å koble gutten til BF2. Så dra fram spilltilknytningen som ble brukt i USA og så tilslutt si at en person mener at spill ikke påvirker slik.

 

VG: Hun ofret seg for å redde elevene.

DB: Han spilte krigsspill en time før han drepte

 

Og jeg trodde VG var de verste...

 

 

Dagbladet har tatt helt av i tabloid retning i det siste.

Lenke til kommentar

Selvom jeg spiller mye spill selv, syns jeg det er veldig rart at folk er så rask til å kaste bort sammenhengen mellom voldelig atferd og spill/voldelige spill. I følge en artikkel i New Scientist (som jeg vil påstå er ett rimelig seriøst og høyt ansett magasin) som ble publisert like etter Virginia Tech massakren er forskningen som er utført på denne sammenhengen 3 ganger sikrere enn forskningen utført på hvilken effekt kalsium har på skjellettet, og den er det vel ikke så veldig mange her som tviler på?

 

Problemet er selvfølgelig at forskjellige personer får forskjellige påvirkning av spill. Mens de fleste av oss mest sannsynlig får minimal påvirkning, er det vel ikke rent sjeldent at folk slår i bordet, keyboardet, whatever. Har også sett folk kaste på både muser og headset, og man kan vel ikke benekte at dette er aggresiv atferd, selvom det ikke går utover noen personer. Og selvom dette ikke skader noen finnes det folk som dessverre blir mye mye sterkere påvirket av spill enn de fleste av oss.

 

Likevel er jeg enig i at man ikke kan legge skylden på spill alene, det er jo tydelig at dette var en person med ekstreme livssyn, o.l. Men at han delvis kan ha blitt påvirket av voldelige spill blir vanskelig å avvise av alle med litt innsikt på området.

 

Angående sammenligningen med biler. En bedre sammenligning vil vel kanskje være med produsenter av sprit. Tenk hvor mange drap eller ulykker som skjer hvor folk påvirket av alkohol er fullstendig eller delvis skyldig.

Endret av OleR
Lenke til kommentar

Men før han gjennomførte massakeren, skrev han ikke på hjemmesiden sin:

 

Husk at dette er min krig, min idé og min plan. Skyld ikke på noen annen for det jeg har gjort. Skyld ikke på mine foreldre eller venner. Jeg fortalte ikke for noen om mine planer og beholdt dem alltid for meg selv. Skyld ikke på filmer som jeg har sett på, musikk som jeg har hørt på, spill som jeg har spilt eller bøker jeg har lest. Nei, de har ingenting å gjøre med dette.

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke hva som er problemet med overskriften. Den er jo sann. Det finnes mange gode eksempler der spissingen av en tittel er dratt litt langt, men dette er ikke et slikt tilfelle.

 

Poenget med at det var en dårlig/tabloid overskrift er ikke at overskriften ikke er sann, for den er jo absolutt sann. Problemet er at det var en kjempeoverskrift for et ikke-eksisterende problem. Saken kunne vært nevnt som et avsnitt i en annen artikkel, men selv etter research på feltet valgte de altså den kjempeoverskriften og å skrive en lang artikkel hvor de helt klart prøver å overbevise leseren i at det var battlefield2 som hadde skylden fram til et godt stykke nede i teksten. Og det er helt sikkert mange som er mindre interessert i spill og bare leser overskriften eller det første avsnittet...

 

edit: de utnytter tendenser i samfunnet; "alle vet at voldelige dataspill kan være kontroversielt så da insinuerer vi mest mulig på det".

 

Overskriften blir nesten satt på spissen som å si DRAKK SAFT FØR HAN DØDE! OMG! Og så litt ute artikkelen utdype at det ikke var grunnen likevel.

Endret av Crossfire
Lenke til kommentar
Med tanke på hvor mange som spiller cs, bf2 osv i norge, burde vi jo snart vært nede i bare 1-2 mill i befolkning om det de "spill som har skylden" folka hadde rett.

 

Nei det burde vi ikke, forskning tyder ganske sterkt på at voldelig filmer/spill har en aggresivitetsfremmende effekt, ihvertfall på relativt kort sikt. Detbetyr ikke at alle går rundt og dreper av den grunn, men det betyr ei heller at de som dreper hadde gjort det uansett hva slags samfunn de vokser opp i. Det er kanskje en ubehaglig sannhet, men det er all grunn til å tro at folk blir mer aggresive av slikt.

 

AtW

 

Er ikke enig med deg i dette. Jeg har spilt alskens spill men har aldri hatt aggresiv atferd. Det er personene ikke spillet.

Lenke til kommentar
Er ikke enig med deg i dette. Jeg har spilt alskens spill men har aldri hatt aggresiv atferd. Det er personene ikke spillet.

 

Men i dag finnes det ingen annen måte å kontrollere hvem som kjøper hvilket spill på annet enn aldersgrense. Og selv den er vel ganske ubetydelig for mange butikker.

Lenke til kommentar

Egentlig skjønner jeg ikke at folk overhode gidder å reagere lengere på dette. Har vi ikke sett dette gjentatte ganger at de forsøker å legge verdens problemer over på spill?

 

Jeg gidder ikke å kaste bort blodpumpe energi på vas lengere. Spill får skylda for alt som skjer i dag, skolemassakeren er tragiske greier, men er det noe de VIRKELIG burde rette øynene mot er mobbing og hva den kan føre til, men det kommer ikke noe særlig frem. En liten headnotise her, noen punkter i VG og kanskje om man er heldig blir det nevnt i nyhetene på TV. Men å fokusere på at spill er farlig, ja det kan de.

 

Mobbing er problemet i mange skoler, jeg har selv gått 9 år på barne/Ungdomsskole hvor jeg ble konstant mobbet vær dag til dagen jeg gitt ut. Ingen hjalp meg. Jeg trodde mye hadde skjedd siden jeg gitt ut av skolen i 1999 men enkelte er like trangsynt som før.

 

Det er galt når lærere og går ut, som mange gjør, og sier "det finnes ikke mobbing på vår skole", så skjer der et skoledrap og så kommer en liten notis "Han ble mobbet" men storoppslag "HAN SPILLET COUNTER-STRIKE FØR DRAPET" ettefulgt av en preken over spillvoldens demoraliserende krefter. Er der noe mening i det de skriver? Nei, ingen holdepunkter og ingen feste i virkeligheten, hvor virkeligheten er at mobbing drev han til det han gjorde.

 

Nei det er virkelig skrudd det vi lever i. Jeg venter bare på at det skal skje noe snart som legger skylden over på Manhunt 2 slik at "Will someone PLEAS think of the children" (en bugg til den som gjetter serie OG hvem som sier det utsagnet i serien) gruppen har bein å koke suppe på, og at Thompson skal sette sine undersåtter i sving med å slette spill fra jordens overflate.

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

- Normale dreper ikke andre på grunn av spilling, sier forsker.

 

No shit. Selv en åtteåring kan si det.

Grunnen til at han drepte de folka var ikke fordi han ikke hadde "kommet overens" med dem, men fordi han skjøt pixelmenn i et spill. Fyfan.

 

Folk som spiller spill må jo tilhøre gruppen av verdens ufarligste mennesker! De må alltid forbinde slike drap med spill hvis han spilte noen spill i det hele tatt eller var en gamer.

Jævla propagandafaen.. helvette.

 

"Så Die Hard 20 dager før drapene" kunne vært like passende.

 

 

Bear^ du har så rett at det er trist.

De mobber for underholdning og bryr seg ikke om offeret, helt til det påvirker dem selv. Da reagerer de. Og de kan ikke skylde på mobberne, neida - de må finne en syndebukk. I dette og mange andre drapssaker PC-spill. Har mobberne samfunnet på sin side eller hva? Trangsynte jævler..

 

Og det med mobbefri skoler. Hah. Det er noe piss som rektor/administrasjonen sier for å bedre skolens rykte. På den skolen jeg gikk på før så jeg de samme personene bli mobba dag ut og dag inn, og det var ikke få av dem. På et fellesmøte med rektor sa hun "Ja, nå har observert miljøet på skolen en stund, og vi konkluderer med at den er mobbefri". Pff.

 

EDIT: Ble mange redigeringer, men gidder ikke å hisse meg opp over dette lenger. Dagbladet er bare ute etter noen store overskrifter.

Endret av ExiliuM
Lenke til kommentar

Jaja, for massedrap og sånn hadde vi IKKE FØR SPILLING ikke sant?

 

Det er så typisk dette.

 

Først skyller de på radio og dens krim fortelling som gir ideer til de unge for å drepe. Så er det kinos feil med volds filmer og blod. Så er det Tv-ens feil (la oss heller ikke glemme nyheter og all volden de legger frem helleveien).

 

Så var det PC-en og dens grusomme dataspill. Men nå, takket til spillekonsollen som har gjort dataspill tilgjengelig i stuen foran foreldrene får de se hva som skjer for første gang... i motsetting til PC-en der de bare lukket døren og lot "gutter være gutter".

 

Nei, folk vil finne noe å peke fingen på. Isteden å innrømme at vold er i menneskes natur.

Når ville dyr angriper oss skylder vi det ikke på hvor dumme vi mennesker er som forsøker å komme nærme og forstyrrer dem...nei...det er jo "instinktet" sier vi da. Fornøyd at vi har noe ANNET å skylde på enn oss selv.

Det er det å ha noe å skylde på om er vår natur….for vi er jo smartere enn så…..

Lenke til kommentar
Med tanke på hvor mange som spiller cs, bf2 osv i norge, burde vi jo snart vært nede i bare 1-2 mill i befolkning om det de "spill som har skylden" folka hadde rett.

 

Nei det burde vi ikke, forskning tyder ganske sterkt på at voldelig filmer/spill har en aggresivitetsfremmende effekt, ihvertfall på relativt kort sikt. Detbetyr ikke at alle går rundt og dreper av den grunn, men det betyr ei heller at de som dreper hadde gjort det uansett hva slags samfunn de vokser opp i. Det er kanskje en ubehaglig sannhet, men det er all grunn til å tro at folk blir mer aggresive av slikt.

 

AtW

 

Er ikke enig med deg i dette. Jeg har spilt alskens spill men har aldri hatt aggresiv atferd. Det er personene ikke spillet.

 

Irrelevant, at du som person spiller og ikke har aggresiv betyr ikke at mennesker ikke blir mer aggresiv av voldelige filmer eller spill.

 

AtW

Lenke til kommentar
Jaja, for massedrap og sånn hadde vi IKKE FØR SPILLING ikke sant?

 

Det er så typisk dette.

 

Det burde være åpenbart at argumentasjonen du fremmer her er rent tøv, det er som å argumentere imot at det er en risiko for å dø når man kjører bil med å påpeke at folk døde før vi fikk bil også. At spill eller film er aggresivitetsfremmende betyr ikke at alle drap har dette som direkte årsak.

 

Generelt så savner jeg argumentasjon som henger litt vitenskaplig på greip her, man støtter ikke saken med å komme med tulleutsagn og stråmenn hvis eneste resulatat er å få det til å se ut som man kun har elendige argumenter.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...