Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Noen som vet hva "Witch Hazel" som Mantic helt på tampen av barbering i sin nye video?

 

Jeg sliter med akne og kviser og det virker som dette er hva jeg trenger, jeg trenger bare det norske navnet og eventuelt hvor det føes kjøpt.

 

Har du Acne så vil ikke noe pleieprodukt hjelpe deg. Da må du ha medisin.

Acne er faktisk en hudsykdom forårsaket av bakterier og hormonforandring, det kommer fra innsiden dypt inne i huden, og ingen krem trekker inn så langt. Er det Acne du har, som kontakt legen din. Er det bare noen overfladiske kviser så brukt skrubbekrem, renseveske og fuktighetsgel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du Acne så vil ikke noe pleieprodukt hjelpe deg. Da må du ha medisin.

Acne er faktisk en hudsykdom forårsaket av bakterier og hormonforandring, det kommer fra innsiden dypt inne i huden, og ingen krem trekker inn så langt. Er det Acne du har, som kontakt legen din. Er det bare noen overfladiske kviser så brukt skrubbekrem, renseveske og fuktighetsgel.

Takk for informasjonen! Bruker for øyeblikket en krem som heter Basiron først og fremst mot kviser, men også mot akne. Har ikke vært til lege, men kanskje jeg skulle tatt en tur. Det er bare et omeråde hvor det er dyptgående kviser, det du kaller akne. Kremen hjelper litt på det omerådet, men best mot kvisene.

Noen andre produkter som kan anbefales for behandling av kviser og eventuelt akne?

Lenke til kommentar

Pass på å ikke overdriv bruken av produkter, det kan bli kontraproduktivt om man bruker for mye greier. Acne.org har mange gode tips for hudproblemer og regimet med acne-produktene får veldig mye skryt. Det innebærer imidlertid mye tid å gjøre regimet etter boka, men på mild og moderate hudproblemer er det mange suksesshistorier. Å ta en tur til en lege er heller ingen dum ide!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har planer om å vrake Gillettes håpløse Mach3-produkter og handle inn noe skikkelig. Problemet er at jeg egentlig ikke aner hva jeg bør gå for. Har heller ikke lyst til å bruke så alt for mye penger. Ønsker å begynne smått så får jeg heller investere litt mer etter hvert.

 

Uansett har jeg kommet fram til et oppsett. Hva syns dere, er det noe jeg mangler/bør bytte ut?

 

post-82594-1235672324_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Det oppsettet ser ekstremt godt ut! Minner litt om mitt eget begynneroppsett. Jeg kjøpte ikke Proraso, noe jeg burde ha gjort. Jeg kjøpte heller ikke en grevlingkost, men en syntetisk, noe jeg angrer på. Den syntetiske virker god i begynnelsen, men så klarer den ikke å produsere nok. Derfor er det bra du går for en Edwin Jagger med én gang. Det eneste jeg kan utsette deg på er antall barberblader. Kjøp en del fler ettersom du har nok barber- og etterbarberingskrem til ganske så mange barberinger. Dumt å bestille ti blader på Barbershop om to måneder, og få femti kroner i frakt. Femogtjue blader eller fler er nok idéelt. De fem du har satt opp fra Gillette pluss ti Merkur-blader, noen fra Derby og tilslutt en pakke med Feather-blader som du kan bruke når du har fått øvd deg litt med den nye barberingsteknikken.

 

Ha en fortreffelig barbering!

Lenke til kommentar
Jeg er uenig med Tobo-Potato, start med de skarpeste Feather-bladene, de mindre skarpe gjør det bare lettere å kutte deg selv.

 

Jeg hentet en stk. Merkur Futur i dag, og der fulgte det med 11 Merkur Super blader, ble liksom ikke helt fornøyd med dem selv om de er myyyye bedre enn Gillette møkka. (har egentlig planlgat kjøp lenge, men aldri hatt tid og økonomi før nå).

 

Men er Feather bladene myyye bedre enn Merkur, er det slik at man faktisk kjenner/ merker stor forskjell? Og hvor ofte er det man egentlig bytter blader? På gillette måtte man bytte ofte hvis man skulle fortsatt ha en nogenlunde grei barbering.

 

Ellers vil jeg anbefale King of Shaves sine barber gels, bruker selv Alphagel Shave gel med menthol. Siden de sluttet å selge disse i Norge, så må¨disse bestilles fra utlandet (Bestiller selv fra kmishop.com).

Lenke til kommentar

Merkur sine blader gir alt fra under middels til helt grusomme resultater. Jeg postet noen bilder tidligere i tråden der merkur og feather blader ble forstørret og det forklarte i grunn saken ganske godt. Det sagt, feather er ikke de eneste gode barberbladene, det finnes mange kurante alternativer. Jeg foretrekker disse:

 

- Feather

- Gillette

- Wilkinson Sword

- Derby Extra

- Israeli blå

- Israeli rød

 

Nå om dagen er det Israeli blå jeg bruker mest, men hva som er favoritten kommer helt an på hvilken høvel jeg bruker. Hvilke som vil passe best til deg er helt umulig å si da de fleste har sine preferanser basert på hva ens egen hud foretrekker. Det jeg gjorde var å bestille denne pakken fra westcoastshaving og prøvde meg frem. Det finnes selvfølgelig mange flere typer enn hva den pakken inneholder, men den inkluderer de viktigste variantene.

 

Når det gjelder hvor ofte man skal bytte blader er det også vanskelig å si noe om. Alt fra to, tre ganger til så høyt man kommer uten å få et dårlig resultat. Jeg pleier å bytte etter tre barberøkter.

Lenke til kommentar

har spurt et par ganger før her i tråden, men er det noen som kan skrive litt mer om brukererfaringer med forskjellige blader? ganske vesentlig poeng som er skrevet lite om her i tråden.

 

kunne tenkt meg å bestille div inn og prøve. da:

 

derby

wilkinson

israeli personna

 

har prøvd:

 

merkur - ikke noe særlig, veldig "hard" og gir sår hud etter barbering, kjenner det svir godt når jeg vasker med men-u facial wash (genialt bra produkt forresten) for å lindre etterpå. ikke særlig tett barbering på haken heller (dog på kinnene blir det glatt med multipass og teknikk)

 

gillette - skjønner ikke hvorfor denne får så mye skryt. etter en overgangsperiode fra feather, funket den bra, men ikke nok til å forsvare gillette-overprisingen.

 

feather - sylskapt blad som barberer veldig tett, men merker at det tar på huden. her gjelder det å la høvelen gjøre jobben og virkelig la den gli uten noensomhelst trykk. lugger dog veldig på haken når man har tre dagers vekst å ta igjen, for min del.

Endret av captain_obvious
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...