Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Tilpasse lakk til nye fangere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt 100% blir det nok aldri nei, men du kan få det i hvert fall 99 prosent bra. Hvis lakken ikke er falmet for mye, og du gir den en skikkelig julevask med clay, rub og polish vil den bli ganske "ny". :p

 

Så kommer det ann på hvilken farge det er, er forskjell på en hvit og en rød bil. Sølvfargede biler er kanskje det verste, det er i hvert fall det mine billakkerervenner sier.

Lenke til kommentar

Ulike fargepigmenter blekes av UV-delen i sollys. Det er ulike kjemiske stoffer som får fram de ulike fargene, og pigmenter som gir røde farger er de minst fargeekte. Men også visse metallic-lakker vil bli klart blekere med årene. Denne fargeendringen er uavhengig av oksydering av overflaten. Rubbing fjerner kun det oksyderte overflatebelegget, men kan ikke tilbakeføre blekingen.

 

Å flekklakkere med originallakken på en gammel bil vil derfor i de fleste tilfellene gi nyanseforskjeller. Metoden med å la lakkverkstedet måle den fargen som det faktisk har blitt etter hvert og blande en reparasjonslakk som matsjer dette vil derfor være den beste løsningen i de fleste tilfeller.

 

Skal man derimot hellakere bilen f.eks i forbindelse med restaurering kan man like gjerne bruke originalfargen i stedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...