Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilforsikring, ta det på foreldre


discostu

Anbefalte innlegg

Lurer på en ting angående bilforsikring, hvis bilen står i mitt navn, kan jeg da forsikre den på en av mine foreldre fordet? Eller må bilens eier også være forsikringstakeren?

 

Det å eie forsikring er mye billigere når jeg tar det på foreldrenes forsikring. Er klar over at jeg ikke vil tjene opp noe bonus, men det får jeg heller ta når jeg har fast jobb.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er stort sett mer lønnsomt å tjene opp bonus selv på en billig bil uten kasko, og ha fordelen av bonus den dagen du har råd til dyrere som er såpass mye verdt at du trenger full forsikring.

 

Det å skyve ting foran seg er populært, men i det lange løp er det ofte det beste å ta ansvar for egne ting fra starten. Det å forsikre bilen på foreldre er som å kjøpe TV på avbetaling. Fristende, men dyrt i lengden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Det er stort sett mer lønnsomt å tjene opp bonus selv på en billig bil uten kasko, og ha fordelen av bonus den dagen du har råd til dyrere som er såpass mye verdt at du trenger full forsikring.

 

Enig, men nå sier ikke trådstarter noe om bilens verdi, og går vi utifra at han vil ha full kasko så kan det være temmelig mye mer lønnsomt å sette den på en av foreldrene frem til han fyller 25 år, naturligvis avhengig av hvilken bil det er. Det beste er å innhente tilbud fra forsikringsselskapene og regne litt på det selv.

 

I min glade ungdom var regnestykket 21000 i året for å ha bilen forsikret på meg selv, og 10000 om den sto på min far. Valget gav liksom seg selv der.

Lenke til kommentar

Jeg betaler 8500 tror jeg det var, eller noe rundt der i alle fall, og det er med delkasko. Og hvis jeg da kjører skadefritt til jeg er 20-21år eller noe sånt, husker ikke akkurat nå i farta, så får jeg igjen det jeg har betalt for mye. Dette blir da et par tusen per år, så da blir det en fin sum til slutt. :) . Du kan jo sjekke om du kan få en slik forsikring da, siden du vil få igjen penger etter noen år. Og jeg tenkte selv å sette bilen min på foreldrene mine, men jeg er glad jeg tok det selv, så får jeg tjent opp bonus.

Lenke til kommentar

Hei, Synes du burde vurdere å ta det på deg selv, selv om dette blir noe dyrere.

Finnes endel muligheter for å påvirke prisen på forsikringen.

 

Jobber selv med forsikringer og har hørt mange si det er urettferdig at man ikke får mer enn 20% startbonus når man er feks. 25 år. Det er nå dessverre engang prisen å betale for å ha forsikring på foreldres navn.

 

Bor du forresten hjemme, eller bor du for deg selv?

Lenke til kommentar
Finnes endel muligheter for å påvirke prisen på forsikringen.

Du kan ikke si A uten å si B ;)

 

Gjensidige forsikring har slike ting som:

Egen separat garasje

Gjenfinningssystem

Bruker har hatt førerkort i mer enn 5 år

NAF Drifts-,sikkerhets-,service-og garantiutløpstest

FG-godkjent alarm/EU-godkjent alarm

Antiskrens - ESP o.l. som motvirker skrens. Tilløp til skrens registreres av bilen, og systemet griper inn.

 

Ganske grei kalkis de har:

https://www.gjensidige.no/forsikring/intern...&WT.svl=txt

 

Man kan teste med ulike biler og alternativ for å få en pekepinn på hvilket tilbud de vil gi. Funker ikke så godt med spesielle biler. Man kan såvidt jeg husker taste seg igjennom hele greien uten å måtte oppgi kontaktinfo.

Lenke til kommentar

Nå tenkte jeg på muligheter utenom de åpenbare. Tidligere hadde jeg rabatt for automatgir gjennom gjensidige. Men krangla litt ang. det når jeg bygde om til manuell og fikk fortsatt den rabatten. Nå har de fjerna den helt, da kundebehandleren var enig med meg i at det var en dum sak å gi rabatt for. Han snakket om at høyt montert bremselys, aircon og automat skulle fases ut til fordel for blant annet esp, noe som nå har skjedd.

 

Taster man inn personnummer i den forsikringskalkulatoren til Gjensidige, lagres tilbudet og dukker opp neste gang du er innom for å starte ny forsikring. Jeg prøvde et lass med biler en gang, og noen dager senere troppa jeg opp på et kontor for å tegne forsikring på bilen min. Da fikk han fra gjensidige fram alle bilene jeg hadde sjekka pris på. Skummelt spør du meg.

Endret av Erik Braseth
Lenke til kommentar

Kan man ikke "arve" bonus lengre? Tidligere kunne man arve bonus, begrenset inntil hvor mye man selv kunne ha tjent opp. Eksempel: Du er 23 år, og har hatt lappen siden du var 18. Selv om du ikke har hatt bil, vil du kunne (forutsatt at dine foreldre vil gi slipp på sin bonus/ikke har bruk for den mer) arve bonusen for 5 skadefrie år når du forsikrer bil i ditt navn.

Lenke til kommentar

Den som bilen er forsikret på må stå som hovedeier i vognkortet og deg som medeier.

 

Min bil har stått på meg som deleier og min mor som hovedeier siden jeg var 18 år.

Når jeg kjøpte min siste bil, så var jeg heldig og få overført bonusen til meg. Så nå har jeg 80% bonus uten å ha tjent opp så mye som en eneste prosent selv :)

 

Man kan egentlig ikke overføre bonus fra foreldre til barn, men jeg kjente en i IF som fikset dette for meg. FLAKS! :)

 

Dine foreldre kan overføre bonus seg i mellom, men altså ikke videre til deg.

Endret av GigaFlow
Lenke til kommentar
Jeg har bil og forsikring på meg selv, og har alltid hatt det. Det koster, utvilsomt, men jeg satser på at det i lengden er verdt det. Har 30% bonus nå som 19 (og et halvt)-åring ...

 

Det er smart av deg, alltid lurt å opparbeide egne rettigheter......selv om det er veldig dyrt og for enkelte litt avhengig av bil....håpløst dyrt.....

Lenke til kommentar

Jeg ville hatt den på meg selv. Jeg begynte min forsikring når jeg var 16. Da forsikret jeg en lettmotorsykkel. Siden det av en eller annen grunn ikke er ungdomstillegg på sykkel, kom jeg rimelig unna også.

 

Dette gjorde at jeg faktisk fikk råd til å forsikre bilen jeg ville ha. Ringte dem for å få forsikring på en bil til, og da fikk jeg startbonus lik den andre bilen fordi jeg hadde nesten 3 års kundeforhold med gjensidige.

 

Så nå sitter jeg her. 18 år og har to biler med 40% bonus. :)

Start å spare opp bonus med en gang, du vil ikke angre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...