Gå til innhold

Metal: A Headbanger's Guide


Anathema

Anbefalte innlegg

Og det har jeg heller ikke sagt.

Leste kanskje litt fort.. :)

 

Cannibal Corpse er ute med ny skive. Har bare hørt en låt.. men er det flere som synes at det meste nye høres altfor likt ut? Finner liksom ingen som er som de gode klassikerne, Hammer Smashed Face, A Skull Full of Maggots etc..

 

Alltid moro å lese tekstene though. Og Webster må jo være en av de feteste bassistene noensinne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig nok er det veldig teknikkbasert. Noen kan growle eller synge clean i timesvis uten å merke det på halsen engang. Må stort sett ha sangtimer uansett for å lære om hvordan man bruker stemmebåndet og musklene rundt aktivt, da, så man ikke sliter ut halsen og lager all mulig type krøll. Det holder ikke å bare vræle så høyt man klarer, da stopper det etter få minutter for alle.

 

Følger litt med på youtube-videoer fra en metal-vokallærer i New York, kevin fra Rockthestage. Han snakker veldig mye teknikk og hvordan man kan trene for å synge som Bruce Dickinson, hvordan synge med "head voice" og "chest voice" og diverse andre typer, hvordan synge med litt vreng eller mye vreng. Alt går på å ha kontroll over stemmebåndet og tunga og musklene rundt der. Kommer ikke av seg selv. Prøver man å bare etterligne blir det bare hosting og vondt i halsen.

 

Litt på samme måte som at en blackmetal-trommis som Trym bare kan sitte og hamre ivei med blastbeats og doble basstrommer i en 2-timers konsert uten å se ut som han blir svett engang. På Emperor Imperial Live-DVD'n ser han mere ut som han tenker på hva han skal ha til middag mens han trommer.

 

Han her har en herlig måte å growle på

 

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...