Gå til innhold

Lan regler...


Anbefalte innlegg

Lest i noen lan regler at Ulovlig programmvare er forbudt og blablabla... Men er deling/bruk av mp3, video og sånt forbudt? Det er jo nesten SELVE lan? Hvis ikke dette er lov, så er det bare å være hjemme, og surfe på bredbånden din?

 

Lurer også på det med brente spill... er dette også ulovlig å bruke på LAN?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som alle andre steder må man forholde seg til norsk lov. LAN-parties er ikke noe fristed hvor loven ikke gjelder så all warez aktivitet (brente spill, divxer osv) er like ulovlig der som når du sitter hjemme.

 

*men* du finner ikke noen arrangører som vil gå rundt å passe på at du ikke brenner et spill eller to. Eneste er at politiet vil bli varsla dersom de finner ut at du har barneporno på maskinen

Lenke til kommentar

Meste av det de får deg å skrive under er jo bare svada, husker Xenox datapartiet på steinkjer i 99 (eller var det 2000 ?). Der måtte du skrive under på at piratkopiering bla bla var ulovlig. Jaja greit nok en liten formalitet.. hehe men så en liten time ut i partyet så kjører de film på storskjerm. Hvilken? Jo, Starwars ep 1.. circa 4 mnd før den kom på kino.. :)

Lenke til kommentar
Lest i noen lan regler at Ulovlig programmvare er forbudt ...

 

Dem sikter kanskje her til sniffere, floodere og diverse "administreringsverktoey"? Tror nok dem bryr seg mer om aa anmelde dem som tar over / senker lanet en dem bryr seg om du laster ned noe dritt.

 

Foroevrig er det strategisk aa be folk som deltar i et lan om aa skrive under paa at dem ikke skal sniffe / logge, for da kan ikke en eventuel politi-aspirant bruke ting som bevis i en rettssak.

Men det hjelper jo deg fint lite hvis ikke arrangoeren ogsaa forplikter seg til ikke aa sniffe.

Lenke til kommentar

Dessuten er det ikke ulovlig å dele musikken og filene dine med "nære" venner.

 

Dataprogram er noe annet, derimot.

 

Men som sagt. Ingen går rundt å sjekker alt du har på pc-en din til enhver tid.. Og du har lov å ha på full sharing uten nødvendigvis å gjøre en forbrytelse.

 

Det er jo ikke lett å holde greie på alt det der sharing-greiene... :-P

Lenke til kommentar
Dessuten er det ikke ulovlig å dele musikken og filene dine med "nære" venner.

Å når ble det tillatt å dele musikken med venner jimmy? Om ikke eg husker feil så har du ikke lovt til å låne en cd eller en dvd av dine venner.

Joda, Kjetil. Ta det helt med ro. Du har lov til å brenne cd-ene din til vennene dine. :yes:

Lenke til kommentar

Joda, Kjetil. Ta det helt med ro. Du har lov til å brenne cd-ene din til vennene dine. :yes:

Sier du ja? Men du lager ikke lovene :rofl:

Det har jeg da heller ikke sagt.

 

Ditt problem er at du ikke kjenner rettighetene dine!

 

[LINK]

 

Men slik Kulturdepartementet uttrykker seg, taler meget for at det i dag er tillatt å kopiere musikk til privat bruk, både fra CD-plater og fra nettet.

Som det konkluderes i høringsutkastet: "Det vil med hjemmel i åndsverkloven § 12 [...] være tillatt å brenne CDer til personlig bruk."

Lenke til kommentar

Kjetil Laura:

 

Viser også til denne artikkelen.

 

En annen side er forholdet til fildelingsprogrammene, hvoretter spørsmålet oppstår om det alltid vil finnes muligheter til å omgå problemet. Et eksempel vil være tilfeller om det kan etableres ordninger hvor person A velger å kopiere alle sine CD'er til datamaskinen sin. Dette er en av rettighetene regelen er ment til å dekke, nemlig mulighet til å kopiere sin egen musikk til det mediet en ønsker, slik som fra gammel LP-plate over på CD-plate til bruk på walkman. Når da person A får besøk av person B, som tar med seg sin bærbare pc, oppstår spørsmålet om de kan koble disse sammen og utveksle musikk. Det er stor sannsynlighet for at privatkopieringsregelen dekker denne problemstillingen. Det neste spørsmålet blir derfor om person A og B har denne rett hvis de kobler seg sammen gjennom Internett, og videre hvor mange kan koble seg sammen før det oppstår et brudd på privatkopieringsregelen. Slike spørsmål er ikke avklart.

Lenke til kommentar

Svaret er at brente spill er faktisk forbudt på lan ja...Programvare og. Man må jo ha lisenser på alt no for tiden.

JimmyPop: No må du være snill og hyggelig på nettet :)

 

Kjetil Laura,

Å når ble det tillatt å dele musikken med venner jimmy? Om ikke eg husker feil så har du ikke lov til å låne en cd eller en dvd av dine venner.

Hva er du? En firkant? CHEEEESEES. Man kan vel ikke føye seg etter ALT her i verden heller.

 

Lover er vel til for å brytes. I alle fall tøyes. Vi er bare dråper i havet, og "politiet" fisker med håv. Til alle dere der ute. Last og del. Nyt det mens dere kan. Snart kommer det lisenser og sperrer på ALT.

Lenke til kommentar
bare for å si det helt enkelt. hvilke muligheter har arrangørene på LAN for å sjekke at du faktisk ikke eier den originale cd-en hjemme, og at den du har på maskinen faktisk bare er en backup?

Dette er ikke vesentlig i det hele tatt.

 

Er det en brent musikk eller film på cd-en, er det fullt lovlig. (les poster over). Er det derimot programvare er dette ulovlig. Her skal det verken taes backup eller kopi hvis ikke det er nødvendig for å kunne kjøre programmet.

 

Du må bare bruke original-cden til den dauer, så får du be om nye og vise til lisensen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...