Jump to content

aurstad

Medlemmer
 • Content Count

  2240
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About aurstad

 • Birthday 07/25/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. http://toll.no/no/bil-og-bat/bruke-utenlandsk-bil/utenlandsregistrert-bil/ Her står alt du trenger å vite om bruk av utenlandsk bil i Norge.
 2. Empire state building er et must, men bare hvis du kan være der når de åpner. Vi var der i 8 tia og var noen blant de første inn, selv da brukte vi vel 20 minutter før vi var på toppen. Iløpet av dagen må du vel regne med et par timer ventetid før du kommer opp.
 3. Hvis du har aircondition på bilen så lønner seg det at den står på, den hjelper med å fjerne fuktighet ifra lufta mens du kjører. Jeg har tidligere kjøpt slike store silicia pakker på biltema, de er beregnet for å suge til seg fuktighet ifra lufta, Disse har jeg liggende i holderen bak på fører og passasjersetene. Et tips jeg har hørt før er å rengjøre rutene skikkelig på innsiden, slik at alt fett og slikt er borte. Fettet holder på fuktigheten og gjør at det fryser et tynt lag på innsiden av ruta.
 4. Jeg rydda plass til bf4 på ssd'n med WinDirStat http://windirstat.info/
 5. Telefon bestilt, ble dog en 16gb gull.. Spent å se om den blir for liten lagringsmessig... jaja får nøye meg med et par mindre playlister på lokal nedlastning..
 6. Du må ha en skriftlig utlånserklæring ja, men det er jo bare et papir som sier at denne hagla med serienummer etc lånes ut til denne personen. Det er en smal sak å registrere hagla da, det er bare å få far eller du å søke om våpenkort og søke om å få "ha" akkurat denne hagla. Ta en telefon til politikammeret så kan de hjelpe deg videre, tlf 02800.
 7. Det beste du kan gjøre for å kontrollere matutgifter og lignende er å planlegge innkjøpene dine. Finn ut hvor mye du kan/vil bruke på mat og planlegg innkjøpene deretter. Impulshandling på tom mage hver gang du er sulten ødelegger budsjettet veldig fort. Med 14k i måneden burde du ikke ha noen problemer med klare deg fint, sålenge du holder kontroll på forbruket.
 8. Ta et par bilder og legg det ut her så er det enklere å gi deg gode råd Hva slags bil er det, årsmodell osv?
 9. Syns det virker veldig rart at dere plages med lukt ifra septikk-tanken, da må det jo være noe galt med den? Jeg regner med du mener slike septikk-tanker som graves ned i jorda? Isåfall så er det vanskelig å se hvordan dette er til stor ugagn for dere? Fint hvis du kunne forklare litt mere om dette. Mener å huske at det er noen regler som sier at hvis du f.eks bygger garasje eller lignende på din egen tomt, men nærmere tomtegrensen enn 5 meter så må du ha tillatelsen til din nabo. Var det kanskje derfor naboen ba din far om å gå med på dette?
 10. En kompis av meg driver med western skyting og jeg fikk maset meg med for å få testet ut en fotoide jeg hadde lenge grublet på. Fikk nesten lyst til å fotografere flere "scenarioer", f.eks et 1930 talls gangster shoot.. Bare å få tak i en hot rod og en tommy gun og knipse ivei
 11. Jeg skal digitalisere endel gamle 8mm kassetter ifra 90-tallet og tenkte å lære meg litt om videoredigering i samme slengen. Planen er å skaffe meg et tvkort og digitalisere hele samlingen før jeg redigerer ned alt til noe som noen gidder å se Spørsmålet er om noen har anbefalinger av hva slags tvkort jeg burde velge - videokameraet har en vanlig "gul" video-utgang, så det må være noe som takler analog video-signal. Tenkte på Hauppauge! WinTV HVR-1700 MC til 800,- men vet ikke om det er litt overkill for formålet. Ja jeg vet det går ann å la andre digitalisere slike videoer, men det blir fort veldig dyrt om det er snakk om 8-10 kassetter.
 12. Du kan jo ha tatt kontakt med noen dere kjenner som er i samme bransje i nærområdet for å høre litt om hva slags erfaringer de har av lokale firmaer. Kan være greit å ha noen i nærområdet til å kunne ta seg av slik.
 13. Banken låner deg jo penger, med grunnlag i at man kan stille med sikkerhet. Sikkerhet kan være personlig bolig, eiendom eller f.eks garanterte ordrer (Hvis man har kontrakt på at en kunde vil kjøpe 100 enheter så er jo det en form for garantert inntekt.) Hvis du ikke har sikkerhet, kanskje bare en skikkelig god forretningside, så er det investorer du er på utkikk etter. Uannsett bør du utvikle en skikkelig god forretningsplan. Ta kontakt med kommunen, de har sikkert en person som sitter med næringsutvikling / grunderer etc. Han/hun kan helt sikkert hjelpe deg videre.
×
×
 • Create New...