Gå til innhold

overklokke PIII 800EB


fredlund

Anbefalte innlegg

Har et be6-II, ver. 2, med en pIII 800 MgH coppermine. Siden gangefaktoren er låst på 6, så er eneste muligheten å klokke med Fsb'en. Den er i utgangspunktet på 133 MgH. Det jeg lurer på er hvordan vil skjermkortet reagere hvis jeg øker FSB? AGP clock er 2/3 av FSB, m.a.o 88MgH, mens den bør være ned mot 66MgH, eller..? Skjermkortet er et gforce4 TI 4200. Bruker sdram, CL3, pc133. Håper noen har noe å bidra med. :-?

Fred.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

> Siden gangefaktoren er låst på 6, så er eneste muligheten å klokke med Fsb'en <

- mener du visningen av multiplier i Bios ? I tilfelle oppdater Bios, for CPU for 800 MHz er normalt lukket på 8. ( PIII450 har x 4,5/ PIII700 har x 7 o.s.v. )

 

Overklokking av PIII går kun via fsb, og ikke multiplier ( den er uansett låst og kan ikke åpnes ) - med oppdatert Bios vil du også få 1/4 devider på PCI-bussen i tillegg. ( ihvertfall fikk Bios på BE6 ).

 

Hvis du ikke har spesiell kjøling på skjermkortet, er det bestemt skadelig å kjøre agp-bussen på 88 MHz ( men ca. 80 MHz burde gå )

Lenke til kommentar

FSB på chipsettet er 100 MgH mens cpu'en er 133. Ergo så kjører den automatisk på 133. Ang. gangefaktoren så stemmer det at den er 8, på 800E, mens den er 6 på 800EB. 800E kjører 100MgH FSB. Har ikke problemer med skjermkortet. Det er stabilt, men jeg bør vel kanskje ikke presse det særlig lenger....? :roll:

Lenke til kommentar
med oppdatert Bios vil du også få 1/4 devider på PCI-bussen i tillegg.

PCI-bussen har allerede 4 divider, siden FSB er 133 ;)

 

Hvis du ikke har spesiell kjøling på skjermkortet, er det bestemt skadelig å kjøre agp-bussen på 88 MHz ( men ca. 80 MHz burde gå )

Kjøling på skjermkorter har ikke noe som helst å si. Synes å ha fått med meg at nVidia kort har en tendens til å tåle høye AGP-hastigheter greit.

 

skjermkortet reagere hvis jeg øker FSB? AGP clock er 2/3 av FSB, m.a.o 88MgH, mens den bør være ned mot 66MgH, eller..? Skjermkortet er et gforce4 TI 4200.

AGP clock er jo 1/2 av FSB på det kortet vel? Tror ikke du skal tenke så mye på PCI og AGP hastigheter. Det er nok minnet og kanskje CPUen din som vil være det som stopper deg.

 

Jeg ser heller ikke helt vitsen med å overklokke dette oppsettet...

Lenke til kommentar

alltid vits å overklokke ;)

 

Mye surr her.... Hvis FSB på hk er 100, og multiplier på CPU er 8, da ER FSB på CPU 100, ikke 133 som du sier. Siden minnet ditt er spesifisert for 133Mhz, så bør du klokke her.. Drit i AGP og PCI. Se hva som skjer ;) Hvis du klarer å kjøre systemet på 133mhz har du faktisk en 1ghz cpu, selv om jeg tviler sterkt på at du klarer å kjøre det så raskt....

 

Verdt et forsøk :D

Lenke til kommentar

Altså ... han sa han hadde en 800Mhz EB. 'E' forteller at den er beregnet for 133Mhz bus og da med en dertil passende multiplier(800Mhz/133Mhz = 6). 'B' forteller at det er en CopperMine-kjerne på den.

 

Hvis hovedkortet ditt støtter 133Mhz, (noe jeg vedder på at det gjør) så vil du få 800Mhz på CPU'en automagisk. Siden CPU'en driter nokså mye i hva den kjører på, så vil den bare kjøre på 600Mhz om hovedkortet kun støtter 100Mhz bus. CPU har INGEN mulighet til å sjekke hva slags frekvens FSB går på, alt den får gjort noe med er å gange opp den frekvensen som den får inn via FSB med multiplieren... som er ferdig satt fra Intel. Den kan ikke justere multiplieren opp/ned for gi "riktig" frekvens i forhold til det man har betalt for. Den kan ikke jekke opp multiplieren til 8, bare fordi den "ser" at FSB kjører på 100Mhz.

Lenke til kommentar

Det er riktig alt det du sier, men hk støtter i utgangspunktet bare opp til 100 MgH, men kjører fint på 133, uten at det fører til problemer med agp clock. Den har minste divisor på 2/3, og kjører nå på 89 MgH. Vet ikke om det er sunt i lengden, men har ingen problemer foreløpig.

:-? Fred.

Lenke til kommentar
Altså ... han sa han hadde en 800Mhz EB. 'E' forteller at den er beregnet for 133Mhz bus og da med en dertil passende multiplier(800Mhz/133Mhz = 6). 'B' forteller at det er en CopperMine-kjerne på den.

Pisspreik!

EB betyr at det er 133 MHz fsb

E er 100 MHz

Begge er coppermine

Lenke til kommentar
Det er riktig alt det du sier, men hk støtter i utgangspunktet bare opp til 100 MgH, men kjører fint på 133, uten at det fører til problemer med agp clock.  Den har minste divisor på 2/3, og kjører nå på 89 MgH.  Vet ikke om det er sunt i lengden, men har ingen problemer foreløpig.

:-? Fred.

 

Det heter MHz, ikke MgH!!

Lenke til kommentar
FSB på chipsettet er 100 MgH mens cpu'en er 133.  Ergo så kjører den automatisk på 133.  Ang. gangefaktoren så stemmer det at den er 8, på 800E, mens den er 6 på 800EB. 800E kjører 100MgH FSB.  Har ikke problemer med skjermkortet. Det er stabilt, men jeg bør vel kanskje ikke presse det særlig lenger....? :roll:

Det er minst 4 varianter av PIIIEB 800 MHz, men kun èn OEM-utgave som kjører med multiplier lokka på x 6, og det er en S.E.C.C.2 ( slot1 ). Bruker du slotconverter til en fcpga-utgave ?

 

Greit at BX-chippet ikke er et 'ekte' 133-chip, men det skulle vel la seg gjøre og få bedre balanse på systemet, hvis det ikke er en OEM da ?

 

EB-betegnelsen ref. til E = 0.18 micron, B = 133 MHz systembuss:

http://support.intel.com/support/processor...miii/tti001.htm

Lenke til kommentar
Systemet er ikke OEM. Har kjøpt alle komponentene på Komplett og bygget det.

Er ikke snakk om at systemet ditt er OEM, men at deler i produksjonen av CPU'n kommer fra andre produsenter enn Intel ( Komplett selger også OEM Duron/ Via C3 ) - noen serier av PIIIEB 800 f.eks. sSpec Number SL4BX/ SL4XQ har en satt Core Ratio 6 ( og tar jeg ikke feil, bekrefter dette det du sier )

 

Søk etter ditt sSpec Number

Lenke til kommentar

Du er inne på noe der. Har fulgt linken din og avgrenset søket til to modeller, hvorav en er boxed og en OEM. Ser at oem modellen står oppført med core/bus ratio på 6 mens den andre ikke har oppgitt noe. Det bekrefter nok påstanden din, ja. Takker for infoen... :wink:

Fred.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...