Jump to content

ØysteinI

Medlemmer
 • Content Count

  3198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vindmøller kan, i motsetning til hytter, bygges på havet ... hvor de ikke er i veien for noen ...og hvor de kan fjernes igjen uten å sette uopprettelige spor. Å peke på at hytter også tar plass blir litt som å kaste søppel på bakken fordi alle andre gjør det. Det blir ikke noe bedre av den grunn.
 2. Kablede installasjoner har den fordelene med at den fysiske sikkerheten er godt ivaretatt; man må bryte seg inn for å få tilgang. Et trådløst nett er tilgjengelig godt utenfor veggene. I tillegg må trådløse dingser oppgraderes etterhvert som trådløse sikkerhetsstandarder utvikler seg / blir gjort verdiløse. Og til slutt, alle dingsene må fremdeles ha strøm, så enten må de utstyres med batterier som må skiftets med gjevne mellomrom eller så må man likevel legge opp kabler.... og skal man legge opp kabler, hvorfor ikke PoE? Slår et slag for Cat-kabel og PoE
 3. De skal ikke endre kontorstrukturen sier der ... men nye stillinger lyses vel ut i Oslo og når noen slutter i Brønnøysund er det ikke sikkert at en ny blir ansatt i hans/hennes plass... og vips er en arbeidsplass flytttet til Oslo uten at noen kan bråke om det.
 4. Om de hadde behov for å drive slik navigasjonstrening, så kunne de likevel gjort det på en trygg måte. De 5 i vaktlaget kunne trent uten hjelpemidler, mens 6.mann hadde oppsyn og fulgte med på PÅSKRUDDE elektroniske hjelpemidler ... litt som at en voksen følger med på barna i barnehagen.
 5. De hadde kanskje skrudd av radar også da? Sånn i tillegg til AIS? For på radar ville det vært nokså åpenbart at den lysende greia foran dem ikke kunne være terminalen ... siden det var en kilometer med vann mellom land og lys. Men de seilte vel kanskje uten radar også? I mørket? Nær land? I trafikkert skipsleie Med andre ord "navigering etter øyemålsmetoden"? Har aldri gått galt før det :-p
 6. Jeg ser to måter som denne brikken effektivt kan brukes som: - I form av en aktiveringsfunksjon ala WGA, hvor spillet genererer en kode basert på TPM-brikken og sender til produsenten. Produsenten svarer tilbake med en opplåsningskode som spillet lagrer. - Produsenten av spillet selger kun spillet via nett. Når man kjøper spillet, blir spillet kryptert hos produsenten ved hjelp av TPM-brikken før det lastes ned. Kun maskinen med TPM-brikken som kjøpte spillet kan starte det. Mulighet 2 vil for det første binde spillet til hardware, som vil skape problemer for oppgraderinger og reparasjoner. I tillegg er begge alternativene sårbare ovenfor hacking av selve programkoden. Det er jo slik cracks og hacks fungerer idag. Man kan analysere koden og fjerne/ødelegge de delene av koden som har noe med opplåsingen å gjøre. Vips; spillet er spillbart offline. Om opplåsingskoden er beskyttet av kryptering og sjekksummer, blir man nødt til å sette disse funksjonene ut av spill også ... men det er fullt mulig.
 7. Hvem her vil tro at Vista med 2GB ram vil ikke bare ta igjen XP SP3, men også gå forbi, om vi beholdt 1GB på XP-maskinen? Det er helt greit at et nytt OS med nye funksjoner krever mer. Det er innlysende ... men det får også være måte på. Vista er absurd tregt i forhold til XP og maskinvare. Er det det grunnlegende systemet som er tregt? Er det all eye-candy? Er det gjevnt over ineffektivt? På den andre siden, så har MS hatt en glimrende anledning til å utnytte nye teknologier til det ytterste, noe som ikke er så lett med XP. XP bruker nok ikke mye av forbedringene i f.eks Core 2 ... men det er lett å fikse med skikkelige compilere når de lagde Vista. Da XP-kjernen ble laget, var det Pentium 4 og AMD Athlon som var hot (i dobbel forstand ). DET er noen år siden ... og det har skjedd MYE på de årene.
 8. Kunden ska ha tilbake alt som ble betalt for å få varen TIL seg. Dette inkluderer også frakt fra butikk til kunde. Kunden skal betale frakt tilbake til butikk.
 9. Just for reference: Vista ble først begynt fra scratch og bygd på samme måte som tidligere Windows-versjoner; et diger samlet system hvor alt grep inn i hverandre. Men siden Vista var så komplekst, så funka dette heller dårlig i praksis. Det tok for lang tid å teste en build til en annen, siden alt hang så veldig i hop. Så etter et par år, innså endelig Microsoft at dette ikke funka lengere. De så hvordan Mac OS ble utviklet, hvor systemet er mer er bygd opp av mindre delsystemer og små blokker. MS skrota HELE jækla Vista og alt som var gjort de siste par åra og begynte på nytt. Da var det lettere å trekke ut ting som de virkelig slet med, f.eks WinFS. Vista ble så begynt fra bunn igjen, men som et mer modulært system. Mye enklere å lage builds, enklere å teste, enklere for hordene med programmerere å jobbe med sin bit uten å måtte vente på andre. Det var derfor Vista kom så sent på markedet ... det ble i realiteten skrevet to ganger. Men dessverre ser det ut som om de hadde hastverk med den siste utgaven. Tregere OS skal du lete lenge etter. Ufattelig ineffektivt. Jeg har mine tvil om det noen gang kan bli effektivt.
 10. Mja ... mesteparten av dette er OEM-lisenser for ferdige laptop/desktops. Du vet .. slike du kjøper på Elkjøp. Disse koster langt fra 1200kr. Spesielt ikke Vista Basic
 11. OSet vil selvfølgelig dele ut tråder til de kjernene som er ledige. De fleste spill har et par tråder, feks en til loading, osv ... MEN, spillene er gjerne lagt opp slik at mesteparten av jobben er lagt til en tråd. ( 90% i "hovedtråden" og 10% i resten). Men det er jo andre ting som surrer og går på PC-en. Drivere, systemtjenester, andre programmer kan selvsagt gå på andre kjerner enn selve spillet. Dermed får spillet en større andel av CPU-tiden for seg selv og går dermed raskere. Så selv med et veldig single-threaded progam, vil det gå litt fortere med 2/4 kjerner. Hvor mye, er selvsagt et åpent spørsmål.
 12. Når ble Linux gratis egentlig? Greit nok at du kan laste ned programvaren gratis, men support/oppsett/støtte er langt fra gratis. Og sannsynligvis er det behov for mye mer support/brukerstøtte for de som ikke helt har skjønt poenget med å bruke lisensiert programvare... som fort kan koste langt mer enn å velge og være lovlydig. Noen burde skyte den gamle myten om at Linux er gratis. Klart ... så vil det være dødskjipt om det kom et par lisenskontrollører på døra. Kan fort koste et par kroner. I tillegg til hvor flaut det vil være ovenfor kunder, hvis de fikk vite at ditt firma er en gjeng med forbrytere. Er ikke alle som vil gjøre foretninger med banditter
 13. Kjøp sukker på tilbud på rema / rimi / <din butikk her>. Du kan bare lage så mye xxx av gangen
 14. 14 dager fra du mottar varen (eller mottar beskjed om at varen kan hentes på postkontoret). Skal du benytte deg av angrefristen, holder det å gi beskjed til selger innen 14 dager. Transport inn til selger, kan ta lengere tid (selvsagt innenfor rimelighetens grenser)
×
×
 • Create New...