Gå til innhold

ProgrammeringsBaren! Småprat, om det du elsker!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan du la være å tilegne meg dine meninger? Aldri på noe tidspunkt har jeg sagt at "alt annet er bare bæsj".

(...)

Med henblikk, jeg burde ha etterspurt etter 3 ting som SVN gjør bedre enn dens alternativer opprinnelig; ikke bare 3 ting som SVN kan gjøre.

Jeg kom med ting SVN gjør bedre enn Git. Det valgte du totalt å overse som argumenter for SVN, men vred det istedet til at Git var best fordi dette var noe du ikke ser bruken til. Ikke rart tomsi svarte deg som han gjorde, du nekter jo plent å innse folk har andre behov enn deg.

Lenke til kommentar

Jeg kom med ting SVN gjør bedre enn Git.

 

Du kom med ting SVN gjør annerledes enn Git. Ikke bedre, men annerledes.

 

Det valgte du totalt å overse som argumenter for SVN, men vred det istedet til at Git var best fordi dette var noe du ikke ser bruken til.

 

Jeg sa aldri at Git var best.

 

Ikke rart tomsi svarte deg som han gjorde, du nekter jo plent å innse folk har andre behov enn deg.

 

Folk kan gjerne ha andre behov enn meg. Det gjør ikke SVN til et bedre verktøy.

Lenke til kommentar

Ingen i dag sitter i PHP og sliter med tegnsett. Jeg serverer UTF8 headers, har utf8 i databasen, filene er i utf8 og html blir markert som utf8. Aldri noe problem med tegnsett.

Folk krangler med tegnsett hele tiden. Diskusjon.no gjør det akkurat nå, og driver med en eller annen oversetting av tegn som herper

. Det var også i lang tid problemer med å kommentere under artikler hvor norske tegn dukket opp som UTF-8 enkodet selv om diskusjon.no ikke benytter seg av det.
Endret av GeirGrusom
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Eg kjøpte nylig ein virtuell maskin for $16 i året, som ein fint kan køyre Python på.

 

Du kan leie supercomputer datakraft i nettskyen f.eks. hos Amazon på samme måte som du kjøper strøm. Når du er ferdig med prosjektet, kan du slette den virtuelle maskinen eller lage et bilde som du fort kan gjenopprette når det trengs. Du bestemmer selv hvor mye datakraft du leier og hvor dyrt det blir.

 

Det finne ingen grunn overhode å bruke PHP i dag, om du ikkje vil straffe deg sjølv då...

 

Så du mener python er bedre egnet til å lage web sider med? Python alene eller ved bruk av Django eller et annet rammeverk? Hva med oppdateringer? Jeg har opplevd at Python + Django er mye mindre bakover kompatible enn PHP.

 

Hvor enkelt er det å blande Python, HTML og JavaScript?

 

Enkelt trivielt eksempel:

 

How to mix HTML and PHP

 

Mer avansert:

 

http://stackoverflow.com/questions/62617/whats-the-best-way-to-separate-php-code-and-html

 

http://stackoverflow.com/questions/2071010/html-coding-and-mixing-of-php-or-javascript-code

 

Søkestrenger:

 

mix php html code

 

mix php html javascript

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Fordi kopiert kode også skal kunne vere lesbart og det er heller ikkje meininga at du skal ha repetiv kode. Python har ein stylingstandard som heiter PEP8. Den sørger for at Python utviklere har så lik kodestruktur som mogleg.

 

Bare overgangen fra Python 2 til Python 3 har skapt en mengde problemer for noe så enkelt som print.

 

Herk over alt herk. Greit nok for barn til å lære seg programmering med, men de kunne nesten like gjerne lært C eller php som første språk.

 

Lisp er skjønt.

 

Gjesp!

 

Og resten av livet mitt er for kort til å lære meg 64 bits assembly.

Lenke til kommentar

Enkelt trivielt eksempel:

 

How to mix HTML and PHP

 

Mer avansert:

 

http://stackoverflow...p-code-and-html

 

http://stackoverflow...javascript-code

 

Søkestrenger:

 

mix php html code

 

mix php html javascript

 

Jeg liker at de to siste linkene handler om nettopp hvordan man separerer php, html og javascript. Det at det ikke er mulig å blande python og html direkte er en feature. Bruker du et skikkelig rammeverk i php, så vil du også ha så adskilt kode som overhodet mulig. Det samme gjelder naturligivs javascript (som din andre link nevner)

 

Når det gjelder python og bakoverkompabilitet, så er det sjeldent at python bryter det. De gjorde det mellom python2 og python3, men har hele tiden hatt en plan der migreringen til python3 går stille og rolig for seg, det var aldri meningen at folk skulle begynne å bruke det med en gang. Grunnen er (kort sagt) fordi mange linux-distroer kommer med nye versjoner veldig sjeldent, og ikke oppdaterer python-versjon mellom hver gang. Nå begynner støtten å komme seg, og neste versjon av Django støtter både 2 og 3 (den som kommer nå veldig snart har eksperimentell støtte for 3).

Lenke til kommentar

Python 3 er ein betydeleg overgang frå Python 2, sånn har det vore dei siste åra. Dermed har WSGI støtte mangla og det er derfor Python 3 vore lite brukt til webutvikling. Eg brukar heller ikkje Django så eg kan ikkje si noko om det. Det eg likar best med Python er å finne dei små gode og solide byggjeklossane og putte dei saman til mitt eige rammeverk. Flask rammeverket er etter min meining eit ypperleg webrammeverk i Python som helde seg til enkel Python strukturering og ikkje prøver å gjere altfor mange sære ting som ein ikkje veit om det vil fungere over tid. Med Flask programmere ein i Python og ikkje Django.

 

For Python sliter mykje med det same som PHP sliter med. At det finnes ein god del rammeverk som er rett og slett katastrofalt håplause å bruka som f.eks Zope eller SQLAlchemy. API breaker altfor ofte og mange ting er bare altfor komplekst til å ta i bruk. Og sjølv om det er komplekst så vil det enda ha sine begrensningar.

 

Python er eit flott språk, men Java er mykje mykje mykje betre enn både PHP og Python når det kjem til tredjepartsbibliotekar.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Verdens miste og billigste datamaskin:

 

 

The idea behind a tiny and cheap computer for kids came in 2006, when Eben Upton and his colleagues at the University of Cambridge’s Computer Laboratory, including Rob Mullins, Jack Lang and Alan Mycroft, became concerned about the year-on-year decline in the numbers and skills levels of the A Level students applying to read Computer Science in each academic year. From a situation in the 1990s where most of the kids applying were coming to interview as experienced hobbyist programmers, the landscape in the 2000s was very different; a typical applicant might only have done a little web design.

 

Something had changed the way kids were interacting with computers. A number of problems were identified: the colonisation of the ICT curriculum with lessons on using Word and Excel, or writing webpages; the end of the dot-com boom; and the rise of the home PC and games console to replace the Amigas, BBC Micros, Spectrum ZX and Commodore 64 machines that people of an earlier generation learned to program on.

 

 

Kilde: http://www.raspberrypi.org/about

 

Se også:

 

http://www.raspberrypi.org/faqs

 

 

http://www.raspberrypi.org/archives/264

Lenke til kommentar

Det er en ting som er litt kjipt med programmering nå i forhold til før: det er langt mere byråkrati forbundet med alt mulig. USB er jo ikke enkelt å bruke som noe annet enn en COM-port. Det er ganske kult på raspberry pi at det er GPIO-utganger, og er noe av det jeg savner fra den forrige jobben hvor jeg jobbet med programmering av ARM prosessorer for servo-motorer. Skulle man teste noe, kunne man bare sende signalet ut på GPIO og sjekke med et voltmeter eller mer vanlig med et oscilloskop.

 

Nå er det bare web-backend og SQL :(

Rører ikke hardware engang...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Det er ganske kult på raspberry pi at det er GPIO-utganger, og er noe av det jeg savner fra den forrige jobben hvor jeg jobbet med programmering av ARM prosessorer for servo-motorer.

 

Interessant at du har sans for raspberry pi. Ikke større enn et kredittkort. Da kan man jo ha den med over alt og plugge den inn i en Tv eller i en dataskjerm.

 

Da er du kanskje interessert i denne:

 

The web is on the tablet and everything is in the cloud.

 

tråden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...