Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Når burde ungen din få lov å drikke alkohol?


Anbefalte innlegg

Fyller selv snart 18 og har jo litt erfaring:

 

- Selv får jeg ikke lovtil å drikke. Men pappa kan allikevel ikke nekte meg, fordi da sier jeg jo bare at jeg sover borte.

 

Jeg mener det er bedre at både foreldre og ungen er åpne om drikkinga. Problemet er jo når de blir uenige. Men selv fikk jeg lov å drikke i 16 årsalderen, mot at pappa kunne hente meg ikke så altfor seint. På den måten får han større kontroll. ettersom det går flere ganger uten at man driter seg fullstendig ut skjønner foreldre også at det er fullt mulig å løsne tøylene.

 

Kompisene mine som ikke får lov å drikke sniker seg ut, og "sover" hos venner. hva hvis det skjer noe?

 

Min far vet jo hvor jeg er. Men nå er han tross alt nordlending også!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Nei, jeg lar valpen få smake litt når han er sån 8-9års aldern, så han veit hva det er forno og slepper å bli fristet til stæle fra skapet. Så rundt 14 års alderen er vell da de fleste begyner å drekke uansett, så da kan han gjøre hva pokker han vil hva alkohol angår, men det kommer selvsagt litt ann på modninga da. Folka mine har gjort dette med både meg og søstra mi. Jeg tar meg en hinkas til kaffen en gang i blandt og søstra mi drekker omtrent ikke, ikke at vi ikke drar på fest eller drikker oss fulle en gang i blandt, dog sjeldnere med åra. Mener sjøl at folk har et alt for anstrengt forrhold til alkohol, når det er så mye annet som er farligere, som sukker for eksempel som blir trukket fram her. Lar man ikke ungene få smake litt, så blir de bare mer oppsatt på å skulle drikke, det blir mer spenndende nettop forde de ikke får lov.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Alkohol er en forferdelig gift som ikke burde funnes.

 

99% av alle som drikker alkohol vil aldri få problemer med helsa på grunn av det. Derimot er mange tusen mennesker overvektige og vil møte en tidlig død på grunn av sukkerholdige varer. Så slik sett er det mer logisk å forby sukker.

 

Sukker er ikke problemet.

 

Selvdisiplin er problemet...

også for alkohol.

Lenke til kommentar

Hvordan er det å drikke sosialt? Det er da overhodet ikke problematisk å være sosial uten alkohol. Er man 16 og drikker er det for å tøffe seg, da mange liker tanken på å gjøre noe som ikke er lov. Venta selv til jeg var rundt 18, og følte ikke at jeg hadde gått glipp av noe.

Nordmenn TROR at det ikke går an å være i sosialt lag uten alkohol, men da har man jammen meg kjipe venner. Alkohol bidrar igrunn ikke til så mye. Man blir full av det (gitt en viss mengde), og kan bli litt mer åpen, men sosialt sett er alkohol uvesentlig. F.eks. er det også uproblematisk å ikke drikke på fest, selv om de fleste gjør det.

Lenke til kommentar

Hvordan det er å drikke sosialt? Å drikke i selskap med andre, selvsagt. Naturligvis går det helt fint å være sosial uten alkohol, men på fest kan det fort bli kjedelig for de aller fleste.

 

Mindreårige drikker ikke nødvendigvis for å tøffe seg, det er bare oppmerksomhetssyke enkeltindivider (og det gjelder både kaffe, røyk, hasj osv). Alkohol er spennende, det blir enda mer moro og artige situasjoner oppstår, det blir enklere å prate med piker og nye folk, og så videre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke noe vits i å drikke alkohol når man f eks er 16 år. Når man blir 18 så har man jo 50 år på å drikke alkohol. Det er ikke da vits i å drikke alkohol når men er ung. Vent vent dere.

 

Hvis man skal utelukke alt som det egentlig ikke er noen vits i å gjøre, så er det ikke mye som står igjen. Det er veldig lite som egentlig er nødvendig for å overleve, både før og etter man er fylt 18 år. for å ta sukkereksempelet igjen, så er det ikke noen vits i å spise godteri, men du gjør det sikkert likevel.

 

Man kan drikke alkohol for det sosiale aspektet, for eventyrlyst eller fordi man liker smaken. Man trenger ingen god grunn ut over det.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg har tre barn på 12, 15 og 17. Jeg tillater ikke at mine barn drikker før de er 18, og dette har vi snakket om. Men jeg er selvfølgelig fullstendig klar over at de to eldste gjør det likevel. Jeg er ganske overbevist om at de fører større måtehold nå, enn om jeg hadde tillatt drikking. Selv om jeg ikke tillater drikking før de er 18, så må jeg innrømme at jeg oftere og oftere snur meg en annen vei når jeg får en mistanke. Jeg har selv vært 15... og 17....

 

Så mitt svar må vel være at alderen må være 18, men...

Lenke til kommentar

Jeg har ikke barn selv, men jeg må nok si meg uenig. Ettersom de drikker likevel, vil dere alle tjene på å inngå kompromisser og møtes på halvveien. Da ville de ha en grense å forholde seg til, istedenfor å drikke uhemmet når de ikke har lov likevel. Jeg vet ikke hva du har inntrykk av, og jeg skal ikke påstå at jeg vet hva barna dine driver med. Men hvis de ikke er stort annerledes enn ungdommer flest (de drikker jo allerede uten lov), så er de nok nær sanseløse de første 20 - 30 festene. Gode drikkevaner tar tid å lære seg på egenhånd.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg var av nøyaktig samme oppfattning før jeg hadde barn i tenårene, og hadde som målsetting å være den kule moderate pappen. Slik greier jeg ikke se det nå som jeg står midt oppi dette. Men når det er sagt, så gleder jeg meg til den dagen jeg kan ta med guttene på et glass eller to. Da blir det mer slutt på papparollen og mer inn i kameratrollen. Iallefall på det området...

 

Dessuten så har det også mye med samarbeidetet med mine barns venners foreldre også. Det er veldig greit å være enig om en slag felles "lovlighet". På den måten skiller hverken mine eller andres barn seg noe særlig ut. Hverken den ene eller andre veien. Det er jeg iallefall overbevist om at er viktig.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

For min egen del så ser jeg på drikking idag som egentlig relativt uproblematisk. Mange jeg kjenner, inkludert meg selv, begynte i en alder av 15-16 år. Da var det øl, cider og rusbrus som gjaldt i campingvogna til en bestekompis. Strategisk plassert ute på et jorde, men det får nå være. Ingen døde, ingen fikk varige mén og jeg ser på det som en læringsprosess. Det som jeg i dag faktisk synes er verre er mengden med overstadige fulle folk på byen. Jeg selv har kun vært gammel nok til å dra på byen i 8 måneder, allikevel har jeg sett ting som skremmer meg. Det å ha et totalforbud hjemme mot å drikke er en uting ville jeg sagt, fordi det er en kultur som står forholdsvis sterkt. Mange tenker heller at det er enklere å be om tilgivelse enn tillatelse.

 

Eneste grensene jeg hadde var at jeg ikke skulle drikke noe spesielt sprit, det gjorde jeg jo dum som jeg var og jeg hadde mine uhell. Allikevel skjedde det aldri noe voldsomt farlig fordi jeg drakk sammen med andre på min egen alder og vi passet på hverandre. Dette ville jeg kalt en like stor del av drikkekulturen fordi de fleste holder sammen eller gjør det i lag. Jeg for min del mener at fokuset bør flyttes fra 15-16 års alderen til de på rundt 18-20 fordi drikkekulturen flyter ut i denne perioden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...