Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

hvis en sykler med gjenomsnitts fart på 20km/t hvor lang tid vil det da ta å komme seg fra trondheim til lofoten vist en sykler konstant ?

Bruk Gule sider til å finne avstanden.

Det er 883 km fra Trondheim til Svolvær. Det gir 883 km / 20 km/t = drøyt 44 timer.

 

Redigert: Linken er fikset

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har undercover politi lov til å bryte loven? som i å bryte trafikkreglene, være voldelig, bruke dop(om det er lov så er det rart, for det kan vel gjøre dem til andre personer?)

 

har de lov til det i norge? hva med USA? noen som aner om politiet bruker undercover folk for å infiltrere harde kriminelle miljøer?

Lenke til kommentar

Sterk lukt er det samme som mange luktmolekyler som kan spre seg over et større område og fortsatt være luktbar pga. mengden. Størelse tror jeg har noe å si pga. større overflate som slipper ut lukten.

 

Alt som beveger luften kan spre lukten.

 

Sterk lukt kan også tilsvare at menneskets luktesans er laget for å oppdage akkurat denne lukten. For enkelte stoffer skal det svært liten konsentrasjon til før vi lukter det, og dermed blir lukten sterk allerede ved middels konsentrasjon.

_Zeke: Dette tenkte faktisk jeg også på.

 

Zlatman: Det kan jo stemme godt. Dette kommer i samme bås som det at lukter lukter godt og vondt. Det som lukter vondt skal vi helst holde oss unna. Unntatt muggost, oliven, løk og naboen min, da.

 

...

Lukt sprer seg hovedsaklig konvektivt. For en enkel illustrasjon kan du se for deg en brødboks fylt med tett sigarettrøyk. Det tar litt tid før røyken flyter ur i rommet og når nesen. Røyken driver hovedsaklig med luftstrømmer (konveksjon) men sprer seg også med diffusjon. Hvis rommet hadde vært helt uten luftstrømmer ville lukta/røyken spredd seg veldig sakte men stadig blitt en større sky rundt brødboksen til den til slutt fyller rommet.

Et slikt svar var vel det jeg var ute etter i utgangspunktet. Bra sammenligning ;)

 

Jeg sitter nå med mer informasjon om lukt, takk til alle som har svart :)

Lenke til kommentar
Tror det var helt tilbake på begynnelsen eller midten av 90-tallet. ;)

Mer nøyaktig enn det husker jeg ikke, så derfor tenkte jeg det ville være lettere å få hjelp av noen med matte-skills enn å leite seg i hjel.

 

Er det så vanskelig å sette opp et mattestykke basert på 9-tallsystemet?

Lenke til kommentar
Hvorfor blir ikke Dateline NBC (eller hva søren det programmet med Chris Hansson) tatt av lufta når en 18-åring utgir seg for å være 13? Er ikke dette identifikasjonsforfalskning? Som om jeg sier jeg er 13 år for å kjøpe barnebilett?

 

Det er ingen lov som sier at du er pliktig til å oppgi genuine personalia til totalt tilfeldige mennesker. Det hadde bare vært absurd.

Endret av Loeve
Lenke til kommentar

Da kan jeg heller ikke skjønne hvorfor programmet kan brukes som bevis for å dømme disse pedofile. Hva om det hele var en lek? Det kan være så suspekt det bare vil, men likeså er det en mangel på bevis.

Kan jeg da utgi meg for å være en 13 år gammel jente, snakke dirty med noen som sier de er 15 år og ikke skape noen reaksjoner?

 

Nei, jeg støtter overhodet ikke pedofile, jeg er bare ikke enig i måten de taes på.

Endret av chokke
Lenke til kommentar
har undercover politi lov til å bryte loven? som i å bryte trafikkreglene, være voldelig, bruke dop(om det er lov så er det rart, for det kan vel gjøre dem til andre personer?)

 

har de lov til det i norge? hva med USA? noen som aner om politiet bruker undercover folk for å infiltrere harde kriminelle miljøer?

Det er lov i USA (og noen andre land), men ikke i Norge. Jeg skjønner hvorfor du spør, for dette er et av virkemidlene vi ser i mange usanske TV- og kinofilmer. Men i Norge har vi både en annen grunnlov, andre lover og regler og en annen politiinstruks. Så de som sier "gjør som i USA for å fakke kriminelle", de glemmer at Norge ikke er en delstat i USA.

Lenke til kommentar

Er forresten veldig usmakelig det de gjør på amerikansk tv synes jeg. Utrolig at de kan lage humor av noe slikt. Mennesker som ønsker å overgripe seg på barn må få hjelp, ikke bli ledd av sånn som dette.

 

Jeg lurer på hvilket ord som har betydning i flest forskjellige språk. (Kan være mindre variasjoner i skrivemåte, f.eks "mamma" "mama" "mum")

Lenke til kommentar

Edit: Jeg mener å ha sett at det er ett språk som har såpass mange variasjoner av ett eneste ord at du kan lage en hel settning av forskjellige måter å uttale det ene ordet. tror det var ca 12 variasjoner av ett ord som ga flere forskjellige meninger av ordet. Ble vist på Typisk Norsk for en tid tilbake.

 

 

Hvorfor er det slik at hvis man multipliserer 9 med hvilket som helst tall og summerer restultatet så blir det endelige svaret 9 ?

 

Eks 9x2 = 18 --- 1+8=9

Endret av Cri
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...