Gå til innhold

Asus P5K tråden! (Deluxe, P5K3, WM, P5KC m.m.)


pcp160

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Når jeg skrur på PC-en slår den seg av etter 10-30 sek uavhengig om jeg booter windows eller går inn i setup. Jeg har P5K Deluxe. Noen som har hatt liknende problemer?

 

Du får altså aldri bootet lenger enn 30 sekunder? Eller skjer det bare noen ganger? Den eneste gangen jeg har hatt det problemet er hvis kjøleren ikke får kontakt med cpuen og cpuen overoppheter seg raskt... Kan sikkert være ting som som strømforsyning også.

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd alt jeg kunne komme på inkludert å resette bios og bytte ut strømforsyningen og samtlige strømkabler. Nøyaktig hvor fort kan en prosessor overopphetes slik du snakker om, sablabra?

 

Ja, det skjer hver gang, så det er umulig å bruke den slik det er nå.

Endret av HorSe
Lenke til kommentar
Jeg har prøvd alt jeg kunne komme på inkludert å resette bios og bytte ut strømforsyningen og samtlige strømkabler. Nøyaktig hvor fort kan en prosessor overopphetes slik du snakker om, sablabra? Ja, det skjer hver gang, så det er umulig å bruke den, slik det er nå.

 

10 sekunder er ikke usannsynlig... Ta av kjøleren og se om den får kontakt. Jeg har bomma på det med stock-kjøler i hvert fall :p

Lenke til kommentar

Hvis du har tid nok før den skrur seg av HorSe, kan du jo se om du kommer deg til monitor siden i bios, så du ser tempen. Har ikke selv opplevd dette med luftkjøler, men hender jeg har startet vannkjølte maskiner uten at vannet går rundt, og de har skrudd seg av før Windows har bootet ferdig, har også testet helt uten kjøler, og den maskinen skrudde seg av innen 3sek... Så kan bli fort varmt.

Lenke til kommentar

Hvordan er ytelsene til P5K-deluxe kontra P5N-E SLI? Tenker da med den HW'n i sig. Pappa har nememlig det kortet, og jeg kan bytte med han, om jeg vil kjøre 2x GTS i sli, mht. at P5K-deluxe ikke støtter sli. Har ikke noe ekstremt behov for 2x GTS, men er jo kjekt å ha da. Hva ville dere ha gjort?

Lenke til kommentar

Har fallt ut fra denne tråden, og det er for mye lesing å ta igjen... Derfor bare spør jeg:

 

Drivere til trådløst nettverkskort (realtek 8187) for VISTA. Noen som vet hvor jeg kan finne det? Gjelder P5K DeLuxe WiFi edition.

Har googlet litt og prøvde med noen eldre drivere som visstnok skulle funke, men no luck.

Endret av NAX228
Lenke til kommentar

Ååå, det var slik jeg gjorde det når jeg installerte driverene til WLAN på mitt P5K Premium, så trodde det var samme tingen med Deluxe? Tydeligvis ikke :)

 

Jeg har også Vista foresten (Ultimate 64-bit). Det lå WLAN-drivere til Vista på min CD i alle fall.

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar

Ser at Asus endelig har fått bios 0603 ut av beta nå.

Den skal bla fikse kompabillitetsproblemer med minnebrikker, og støtte flere cpu'er. Sikker verdt å teste for dere her som har hatt problemer med minnebrikker. (Dette er da snakk om for P5K Deluxe)

 

@NAX, jeg fikk også drivere til denne Realtek trådløs chipen (ASUS WiFi-AP Solo) gjennom Windowsupdate i Vista32, så dersom du ikke finner noe der er det vel atter et 64bits driver problem. Men den kommer da frem i enhetsbehandling som en RTL8187 USB2 nettverksadapter, så det er sikkert en ganske "generell" driver.

Har du ikke cd-platen til hk eller?

Lenke til kommentar
@NAX, jeg fikk også drivere til denne Realtek trådløs chipen (ASUS WiFi-AP Solo) gjennom Windowsupdate i Vista32, så dersom du ikke finner noe der er det vel atter et 64bits driver problem. Men den kommer da frem i enhetsbehandling som en RTL8187 USB2 nettverksadapter, så det er sikkert en ganske "generell" driver.

Har du ikke cd-platen til hk eller?

Min, fra CD, fungerer utmerket :)

Lenke til kommentar

Sitter med et ASUS P5K Premium her og sliter litt med en harddisk, en Western Digital Green Power 750GB for å være mer spesifik. Denne har virket helt fint, men for ca. en uke siden begynte den å oppføre seg noe snodig. Jeg har Vista 32bit på denne, og problemet er at den nå har begynt å bli treg i en del tilfeller. Det virker nesten som om disken tar seg pause noen ganger (harddisklyset/indikatoren lyser konstant og CPU forbruket er meget lavt). Dette skjer særlig ved oppstart eller ved oppstart fra 'sleep mode'.

 

Før har jeg kunne multitaske uten problemer, men nå kan jeg f.eks. ikke kjøre 'micro torrent' og VLC media player samtidig en gang... Da stopper VLC opp med jevne mellomrom. Kan dette ha noe med hovedkortet å gjøre? Testet for moro skyld med HD Tach, og der fikk jeg rundt 60MB/sec i gjennomsnitt.

 

Takk til dere som har holdt denne tråden i gang. Den har vært meget nyttig!

Lenke til kommentar

Zabre777:Jeg er nesten sikker på at det er hovedkortet som er synderen.De aller fleste Premiumkorta sliter med disker på 500gb og større.Men da ditt oppsett fungerte fint en stund,bør du prøve disken i en annen pc for å utelukke at det er feil på den.

 

I mitt tilfelle brukte jeg en 320gb Seagate på et Premium,noe som fungerte topp.Kjøpte en WD 500gb,og fikk ikke engang innstallert hverken xp Pro eller Vista Ultimate.Jeg sendte inn kortet og fikk bekreftet at det var defekt.Butikken sender meg et Maximus Formula X38 i retur.

 

Jeg synes du skal prøve en mindre disk sammen med Premiumkortet,eller teste 750gb disken din i en annen pc,for å utelukke harddisken din.Fungerer alt da,bør du snarest kontakte butikken du kjøpte kortet for RMA.Krev også et annet hovedkort i retur,da du høyst sannsynlig vil få det samme problemet med et nytt Premium.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...