Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

det er ingen vits å legalisere det da vi ikke trenger enda ett ''lovlig'' rusmiddel.......

Slik det er nå så er det ikke bare forbudt, men kriminalisert. Har du gjort en feil og trenger hjelp, så er du en kriminell og skal straffes. Jeg er langt ifra noen ekspert på dette temaet, men synes Arild Knutsen har mange gode poenger. Hvis du ikke har gjort det, så synes jeg du skal sette av litt tid å se videoene som iGlenn la ut. Kanskje det viktigeste er at folk får kunnskaper om temaet, får et objektivt syn på det samt et eget perspektiv (selvsagt basert på kunnskaper og ikke folkemeninger og samfunnsforventninger). Idag er det veldig lett å mene hva alle andre mener, hva som er forventet å mene. Har hørt mange sterke meninger fra folk som egentlig ikke vet så mye om temaet.

 

Synes du skal se disse om du ikke har gjort det:

 

 

EDIT: Vil også be folk om å tenke litt gjennom dette. Hvorfor er cannabis nødvendigvis verre en alkohol? Hvorfor er alkohol helt greit bare fordi det er lovlig? Det er ikke vanskelig å ta livet av seg med alkohol, og rusen påvirker så mye at du kan utsette deg selv for farlige situasjoner. Det kan jo ikke sammenlignes en gang, når alkohol er lovlig så gjør det ikke noe at cannabis er det. Selv om noe er lovlig så trenger man ikke å misbruke det til man ligger død. Ting som kan påvirke til død er godteri, hamburger, mangel på aktivitet, overarbeiding osv., men det betyr ikke at staten skal bestemme hva frokosten din består av og hva du skal gjøre på fritiden. Man trenger frihet og selvstendighet, ellers kan vi like godt erstatte menneskeheten med dukker i et dukketeater.

 

Og er det ikke bedre at det er trygge kilder til slike ting, isteden for å få tak i cannabis med dårlig kvalitet eller hjemmebrent for den saks skyld. Hjemmebrent kan være farligere enn det meste. Vil også legge til at det er mange forskjellige måter å innta ulike stoffer på. Det kan spises, drikkes, røykes osv. og det har forskjellig påvirkning på kroppen og rusen selv. Det er flere måter å innta samme rusmiddel, og noen er sunnere måter enn andre. Det er bedre at man gir folk kunnskaper og en sted de kan gå for å få hjelp. Samt at man endrer holdningen til samfunnet idag, slik at folk ikke føler at de bare er en skuffelse og en kriminell og istedenfor kan føle seg trygg på å spør etter hjelp. Det var slutten på et lite kompakt sammendrag av agrumenter folk burde tenke over.

 

 

 

http://tv.nrk.no/serie/dopeffekten/koid20009111/sesong-1/episode-1

 

Britisk helseserie. (1:3) Hvordan blir kroppen påvirket av cannabis? Vitenskapelig forskning og uttalelser fra brukere av cannabis konfronterer myter og uenigheter rundt bruken av stoffet. Avansert datagrafikk viser hvordan cannabis påvirker viktige hjerne- og hjertefunksjoner. Denne tredelte serien advarer mot bruken av cannabis, ecstasy og kokain.

Her er noen av reaksjonene på det. "Nei, vi får se et annet perspektiv av saken og får objektive synspunkter på ting, hjelp!".

 

Jeg føler jeg har hørt dette før, kritikk hvor dokumentarer osv. "glamoriserer" noe. Men ofte, de som kritiserer er de som helst bare vil ha en side om saken og aksepterer at man ubegrunnet er motstander av det. Det å være imot noe eller ha negative assosiasjoner med ting uten å ha satt seg inn i saken er ikke uvanlig. Men dette har mye med samfunnets forhåndsdefinerte meninger, kultur, forventninger, redsel for å bli sett ned på osv.

Endret av Stian Aarskaug
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Man trenger frihet og selvstendighet, ellers kan vi like godt erstatte menneskeheten med dukker i et dukketeater.

 

Bra sagt stian, det du sa der gjelder alt, også rundt seksualitet, de reglene vi har rundt seksualitet er like idiotisk som den så kalte "WAR ON DRUGS", "WAR ON SEX" er like tapt som "WAR ON DRUGS", at folk ikke klarer å se det er for meg helt ufattelig rart.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bare at dette

 

Du blir dummere av hasj

 

nevnes, burde være grunn nok til aldri å ta sin første sigarett eller cannabis rus.

 

Se også:

 

Dum av hasj - eller?

 

Min påstand:

 

Om man ikke blir dummere av å bruke cannabis, så er man dum som over hodet prøver det.

Oi, man har brukt et psykoaktivt rusmiddel fra tidlige tenår til man er 38, og har såvidt lavere IQ enn gjennomsnittet.

 

We need to keep this shit illegal! :eek:

Endret av Lime Canes
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Rart hvordan alle studier som sier noe negativt om cannabis er bs. Hva med å faktisk svare?

har postet ca 50 studier om cannabis i denne tråden, bildet er mer ment personlig til Kgun.

alt er ikke positivt med cannabis, å hevde noe slikt er ignorant men de positive sidene veier opp de dårlig minst 100x..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Min påstand:

 

Om man ikke blir dummere av å bruke cannabis, så er man dum som over hodet prøver det.

 

Det kan være at man faktisk blir litt dummere av å røyke hasj, og at man samtidig blir vennligsinnet og snill. Så da tror jeg at jeg velger meg den dumme og snille, fremfor den smarte og slemme.

 

Vi har overflod av såkalte smarte mennesker her i verden, men mangler rolige og snille individer.

 

Jeg for min del synes mange gamle hippier er nokså kloke av seg, så da kan det vel være at disse, på tross av sin dumskap, faktisk har passe med klokskap til å bruke det lille vettet de har, på en veldig smart måte ...?

 

Det er litt verre når man er sprenglærd, men totalt mangler klokskapen til å forvalte all denne kunnskapen, og det er vel da at man velger å bli politiker, eller kanskje pølsemaker!?

 

Nei, en liten pipe tar ingen spesielt skade av

 

;)

Lenke til kommentar

det er ingen vits å legalisere det da vi ikke trenger enda ett ''lovlig'' rusmiddel.......

 

Det er vel stort sett bare alkohol som er lovlig rusmiddel i Norge. Folk ruset på alkohol blir 13 ganger oftere voldelig enn edrue i snitt. Alkohol gjør alså mennesker mer aggressive.

 

Jeg synes hvertfall at det må kunne gå an å samle kunnskap og finne bedre alternativer enn alkohol.

 

Marihuana er hvertfall noe jeg ikke hadde hatt noe i mot å prøve. Det som holder meg unna, er at man tvinges til å oppsøke organiserte kriminelle miljø og får en vare som ikke er deklarert på noe sett og vis.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...