Gå til innhold

skal overklokke CPU. Velger jeg AMD eller P4?


askare

Anbefalte innlegg

Skal bygge meg PC på nyåret, og har derfor noen spørsmål.

Skal ha en maskin som er overklokkingsvennlig. Men hva bør jeg velge AMD eller P4?

Ut ifra det jeg ser på div. forum så ser det ut som at AMD er "låst", stemmer dette? må man koble sammen broen L1 for å få klokket opp?

 

P4 ser ut som er grei og klokke, men mener og ha sett en artikkel på nettet om at de hadde en tendens til å bli ustabile, for så bare å dø.

Er det noen med erfaring fra overklokking som har tips/synspunkter?

Har tenkt på XP2400+ eller en P4 2.4.

 

Vil ikke starte en tråd om hva som er dritt og hva som er best, men vil ha tips om hva jeg skal velge.

 

Askare

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil du få mest ytelelse for penga, burde du gå for amd. Men tenker du på at P4 kan klokkes en del, så vil du få et bedre system for penga. P4 er veldig lette å klokke og man kan godt bruke boxed kjøler.

 

det vanlige er et sted mellom 200-500mhz overklokking. dette er bra, men du burde passe på at du ikke går over 1.7 volt. siden dette kan ødelegge cpu'en din. Holder du deg under denne grensen vil det nesten ikke være noen fare for at cpu'en får en såkalt sudden death. Dette har kun skjedd i tilfeller, der forbruker kjører på ekstreme volt innstillinger. Har lest litt rundt og de som har kjørt under 1.7 har aldri hatt problemer. Og de har brukt den i over 1 år.

 

Personlig synes jeg at P4 er bedre, siden det er mindre problemer med hovedkort og at du får veldig høy ytelse på minne og cpu hvis du overklokker. Du burde gå for ddr400 eller høyere. Dessuten er det lurt å kjøpe et hovedkort som er framtidsrettet og de tinga du har behov for. Du bør også kjøpe et kort med agp/pci lock hvis du tenker å klokke litt høyt. En annen smart ting er å kjøpe kabinett vifter. dette medfører til at du får lave temp. og lavere temp. betyr større sjanser for å overklokke mer.

 

Håper dette hjalp deg litt på vei!

Lenke til kommentar
Skal bygge meg PC på nyåret, og har derfor noen spørsmål.

Skal ha en maskin som er overklokkingsvennlig. Men hva bør jeg velge AMD eller P4?

Ut ifra det jeg ser på div. forum så ser det ut som at AMD er "låst", stemmer dette? må man koble sammen broen L1 for å få klokket opp?

 

P4 ser ut som er grei og klokke, men mener og ha sett en artikkel på nettet om at de hadde en tendens til å bli ustabile, for så bare å dø.

Er det noen med erfaring fra overklokking som har tips/synspunkter?

Har tenkt på XP2400+ eller en P4 2.4.

 

Vil ikke starte en tråd om hva som er dritt og hva som er best, men vil ha tips om hva jeg skal velge.

 

Askare

 

Ja ikke lett å svare på D der , Intel er jo best på overklokking får tiden men så var D det der med den tidl "døden" da...

AMD er jo OK til overklokking så lenge man har kjøling nok , men personlig syntes jeg D blir for mye aber/jobb og drive på med liming og kobling av L1 broer :(

 

Nei i dag er D så lite og tjene på overklokking , kun få %er :(

Og dette bare får å ta sjansen på en ustabil maskin...

Så jeg ville nok latt være.

 

Var selv en ivrig overklokker i min "pure" ungdom den gangen man kunne få over 20% mere ytelse ved overklokking :) [socket 7, Slot 1]

men men er ikke så "kin" på D nå da man tjene så lite på D.

 

Desuten er prisene på CPUer er godt kraftig ned de siste årene PGA priskrigen mellom Intel og AMD så det lønner seg heller og kjøpe ny CPU når man vil ha noe større :)

Lenke til kommentar

Resnt teknisk sett så er det større sjanse for å kunee overklokke en P4 flere % opp enn en tilsvarende AMD XP. Det er også enklere siden P4 jobber opp ganske mindre varme.

 

Men... jeg må spørre, hva så? Ved mindre poenget ditt er bare å klokke opp sp mye som mulig for skytefaktoren så vil du UANSETT få mer ytelse for pengene med en AMD. FOr 1600 kan du få en P4 på 2gig eller en AMD Xp på 1,8gig, og de som har et minimum av kunskap om CPU'er vet at AMD'en vil gruse pentiumen på alle området i dette eksempelet.

 

Jo mer du beveger deg nedover i pris derfra vil du få enda mer gevinst av å bruke AMD.

 

Så for å svare på spørsmålet ditt: Ja en pentium er "bedre" å overklokke. du har mye mindre varme å passe på så da kan du pgså presse den betydelig høyere %-messing enn en AMD. Men skal du ha mest ytelse for pengene så vil du alltid få mest med AMD, uansett hvor lite den vil overklokke.

 

ditt andre spørsmål: Ja AMD CPU'er er "låste", men det betyr ikke at du må låse den opp for å klokke den. når du klokker har du to elementer: front side bus speed og internal PCU muliplier. FSBS x muliplier = MHz PCU kjører på. i "låste" AMD prosessorer er muliplieren låst (den kan låses opp ved å kortslutte noen L1 broer, les en guide). Du kan da likevel klokke ved å øke FSBS, som også da vil hjelpe med å øke ram-ytelse og intern minnebåndbredde i maskinen. Ufordelen er jo at alle de andre delene i maskinen blir overklokket, så om de ikke klarer å henge med så kan det være du ikke klarer å sette frekvensen høyere selv om PCU hadde klart å gå høyere. Som regel er det likevel CPU som gir seg først i et AMD system.

 

Lykke til.

-Stigma

har du andre spørsmål kan du maile meg [email protected]

Lenke til kommentar

Nå skal jeg ikke klokke opp med en gang, regner med at ytelsen er god nok samme hva jeg velger, men jeg vil vite at jeg har muligheten til å "klokke" hvis jeg finner ut at det er behov.

Har tenkt litt på et MSI 845PE MAX2-FIR hovedkort, sammen med en P4 2.4 PC533 og 512mb PC3200 RAM.Det burde vel bli et kurrant oppsett.

 

Skjermkort blir vel et GF4 Ti4200 basert sak. Har tenkt litt på et Gainward golden sample, men har hørt litt forskjellig om disse kortene. .

Noen som har synspunkter på hovedkortet?

Takk for god respons.

 

Askare

Lenke til kommentar

P4 kan trolig klokkes til ca 3 GHz og er et bra kjøp.

 

XP 2400+ og oppover er laget med B0 stepping som gjør at multipliern kan låses opp fra hovedkortet (nforce2). Det forenkler overklokking mye. Trolig vil en nå minst like langt med en B0 stepping XP som en P4.

 

XP har en vel mer å tjene på ved å overklokke bussen enn på P4 og det kan være et argument. Å kjøre en XP på 200/400 FSB med med 12x multiplier går veldig raskt utvilsomt. Yter vel noe sånt som en P4 på 3,0-3,2 GHz +-

 

Altså er det litt hipt som happ hva en velger og en merker neppe forskjell på ytelsen da begge platformene er svært raske. Om du vil ha "mest" ytelse og en skal stole på overclockers.com så skal du velge en XP. Den skal gi ca 10-15% bedre ytelse.

 

http://overclockers.com/

Total Entries in Database for Pentium 4 2.53b - 29

Average overclocked speed - 2979 Mhz

 

Total Entries in Database for 2600 - 4

Average overclocked speed - 2646 Mhz

 

Et annet argument som mange ofte ser bort i fra er at XP yter MYE bedre enn P4 på eldre programvare (dvs. alt som ikke har tunge optimaliseringer for P4). Så å si alle testprogrammer er tungt optimalisert for P4/SSE2 (se f.eks. Bapco skandalen(e)), men det er langt fra all programvare en bruker. Det kommer ikke frem i ytelsestester...

Lenke til kommentar

hei! jeg forsøkte å sette min XP 2600+ på 200FSB og multiplier på 10,5, for å øke minnebåndbredden. DET gikk i dass. Tror kanskje det har med at jeg ikke prøvde å låse PCI/AGP. Se mer i linkene i sig.

AMD er veldig bra CPU'er, og B0 gjør den "ulåst" (etter det jeg har skjønt).

Med litt bra kjøling når du nok langt høyere ytelse med AMD. (en fordel til er jo at AMD's Barton kommer til å bruke Socket A (hvis jeg ikke tar helt feil))

 

Bruker forresten Abit AT7-MAX2. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...