Gå til innhold

Hvor går din neste ferie?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, kommer an på hvilken grensevakt du møter og hvor bestikkelig han er. Har støtt på svært mange som har måttet endre planer underveis på Balkan nettopp på grunn av dette og svært få som har kommet inn i Serbia med Kosovo-stempel. Er halvannet år siden sist jeg var i området, så mye kan ha skjedd siden.

 

(Et av få steder der selv de oppsatt med to pass har slitt. Ivrige typer.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kommer alltids inn på en eller annen måte hvis du har nok tid, penger eller risikovilje, men noen grenseoverganger er rimelig spesielle.

 

For å komme deg ut av Serbia uten problemer må du ha et stempel på at du har kommet deg inn i Serbia, så det funker dårlig å finne en ubevoktet vei eller skog som grenseovergang -- det er dette som har gjort det vanskelig også for de med to pass å passere fritt mellom Kosovo og Serbia.

 

Balkan befinner seg ett eller annet sted mellom 29. mai 1453 og 15. desember 2012, det er helt i det blå om grensevakten du støter på lener seg på første eller siste timing. Noen få slipper gjennom helt uten problemer, noen kommer seg unna med noen få euro i bestikkelser, andre blir kastet av toget, må snu bilen eller sykle rundt Serbia.

 

Så lenge du er forberedt er det bare å dure i vei og ta det som kommer, selvsagt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det var verdt det og vel så det, men du trenger ikke vær enig. Det er ikke alt for ofte de fleste av oss er innom landsbyer i Sibir eller fjerntliggende områder i Mongolia. Pass for all del på å ha tid til noen stopp underveis; er tanken å reise non-stop kan jeg være enig i at det blir mer smerte enn moro.

 

Med 2.-klassebilletter er standarden helt grei, skjønt maten på de russiske togene er en tvilsom opplevelse, men det er bare å handle på stasjonene og bruke samovaren.

 

Det er enklere og mer behagelig å fly to-tre timer innenfor Europa for så å bli kjørt til et topphotell. Ikke noe å si på det.

Lenke til kommentar

Ikke akkurat standard chartertur nei :) Har vært på interrail i Europa og med fly til Australia, så vant til relativt lange reiser. Men ser ut til at jeg kommer til å reise alene, så bare redd jeg kommer til å kjede meg.

 

Men det er noe med det isolerte Sibir som frister veldig. Vurderer 2-3 stopp. Irkutsk (med tur ut til Baikalsjøen) og Ulan Bator. Kanskje også Krasnoyarsk som jeg har hørt er fin.

Lenke til kommentar

Men ser ut til at jeg kommer til å reise alene, så bare redd jeg kommer til å kjede meg.

En god del reiste alene da vi gjorde det. 2. klasse østover i juli var stort sett befolket med vestlige turister som ikke hadde alt for mye å bedrive tiden med, så de fleste er pratsomme. Alternativt kan du ta 3. klasse («open plan»-løsning i vognene, tilsvarende kinesisk «hard sleeper») og menge deg med russere.

Men det er noe med det isolerte Sibir som frister veldig. Vurderer 2-3 stopp. Irkutsk (med tur ut til Baikalsjøen) og Ulan Bator. Kanskje også Krasnoyarsk som jeg har hørt er fin.

Hadde samme stopp, ikke feil opplegg. Ville planlagt bra med lengde på begge disse stoppene; byene klarer man seg greit uten å bruke alt for mye tid i, naturen begge steder er verdt all den tiden du klarer å knabbe til deg. Olkhon-øya i Baikalsjøen er et sted jeg gjerne skulle ha vært, men vi hadde ikke planlagt det på forhånd og hadde for kort tid mellom togbillettene.

 

En litt underlig sak på denne turen er at vi møtte veldig mange underveis som hadde ganske nøyaktig lik reiserute med svært mange av de samme stoppene. Dette betyr både at det er en noenlunde kontinuerlig strøm av likesinnede de gangene du føler for å være sosial og at det sikkert er enorme muligheter for eventyr for den som drar på litt mer eksotiske varianter.

 

... men angående det å kjede seg, så tilbringer man jo en knapp uke på toget fra Moskva til Beijing. Det er ganske lang tid uansett hvordan man vrir og vender på det. Er man avhengig av at det konstant skal skje noe finnes det kanskje bedre former for reising.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...