Gå til innhold

Hvor går din neste ferie?


Anbefalte innlegg

Joda, gikk masse rundt om i gatene, tok kanalferjene, var innom mange bydeler (vi bodde utenfor sentrum), flere av gruppen var innom flere museumer men allikevel så var det noe med byen som gjorde at jeg følte at byen ikke var av den mest romantiske sorten.

 

Men vi var mye ute på kveldene (party :devil:) og det er vel da mye av det ikke alle liker kommer frem.

 

Men jeg håper jeg tar feil for dere, men for mitt vedkommende føles det helt feil å ta med min frue til Amsterdam for en romatic fantastic tur.

Endret av Blåbær
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk en sprø ide på mandag. Jeg ville til Las Vegas igjen. Kommende helg. Las Vegas er dyrt i helgene. Hotellrom koster gjerne 3-4 ganger mer enn på hverdager og når det gjelder flybilletter er det egentlig det samme. Ved tidligere anledninger har jeg reist onsdag-onsdag til Las Vegas. Rett og slett for at både fly og hotell er billigere midt i uka, slik at totalprisen har blitt lavere om man er der et par dager ekstra. En uke er derimot litt i overkant, og nå var jeg bestemt på å bruke maks en feriedag.

 

Det er noen som setter både ære og glede i å finne tilbud med god verdi, og jeg tilhører nok den kategorien. Så litt research måtte til. Flybilletter fredag-mandag kom på over $560, lørdag-tirsdag lå på $500. Selvsagt altfor mye, siden jeg bor i Seattle og har bare drøye to timers flytur hver vei (nå skal det sies at å disse billettene har jeg aldri sett for under $110 hver vei, så ekstremt billig blir det aldri).

 

Av erfaring vet jeg at om man finner riktige tilbudene, kan man spare en del på å bestille fly og hotell sammen. Ulike nettsider ble sjekket ut, og joda, man kunne få en pakke som inkl. fly og hotell for en av nettene for mindre enn hva flybillettene alene kostet. Pga av uforutsette hendelser som inkl. et sporløst forsvunnet bankkort, fikk jeg dog aldri bestilt. Og når jeg i dag endelig kunne bestille, var det for sent å bestille en pakke med avreise fredag.

 

Derfor endte jeg opp med tur lørdag-tirsdag. Flybilletter ble igjen sjekket, og jeg kom ikke under $500. Så jeg "måtte" inkludere et hotellrom på Venetian (5*) for de to siste nettene. Da ble prisen $467. Lørdag kveld måtte jeg dog se meg om andre steder for å finne hotell. Jeg har to ganger tidligere bodd på Aria i Las Vegas (også 5*) og de driver å sender meg noen tilbud som mange kan se langt etter. Jeg kunne få rom lørdag inkl. 2 buffetbilletter for $159+12% tax. Litt i overkant egentlig, men etter at jeg fant ut at prisen for andre for det samme rommet alene var $329 + tax, var det egentlig ikke noe å vente på.

 

Det er mye annet av USA jeg gjerne skulle sett og besøkt, men ser man hva man får igjen for pengene, er det ikke rart jeg stadig vender tilbake til Las Vegas.

 

Gleder meg!

Lenke til kommentar

Jeg trodde innsjekking på lørdag var tabu i Las Vegas.

Hvorfor? Endeløse køer? Isåfall er det jo greit jeg valgte et hotell med bare 4004 rom.

 

Jeg regner med det går bra, siden jeg i utgangspunktet ankommer litt for sent. Billetten sier jeg skal mellomlande i Portland, men satser på at det er ledige seter og at setter meg på et direktefly. Har opplevd det før.

Lenke til kommentar

Det er mye annet av USA jeg gjerne skulle sett og besøkt, men ser man hva man får igjen for pengene, er det ikke rart jeg stadig vender tilbake til Las Vegas.

Nå setter jeg innlegget ditt på spissen og vel så det (skulle gjerne dratt til Las Vegas selv), men er jeg alene om å synes «mye for pengene» har en tendens til å bli forenklet til å være synonymt med pent hotellrom per krone?

Lenke til kommentar

@Euklid,

 

Jeg ser hvor du vil og at innlegget mitt nok kan tolkes dit hen. Litt bakgrunnsinfo; det er i disse dager 18 måneder siden mitt første besøk i Las Vegas og til helga blir det min femte tur dit. Totalt har jeg vel 25-30 netter på ulike hoteller i Las Vegas, av ymse standard.

 

Jeg har tidligere bodd billig (også gratis) på de antatt billigere hotellene og gjør nok ganske sikkert det igjen. Men prisforskjellen på OK og veldig bra rom er ikke alltid stor. I tillegg så er det ikke bare rommet i seg selv som gjør at jeg velger å bo hvor jeg bor denne turen. Det har veldig mye med beliggenhet å gjøre, samt hva hotellene har å tilby utover selve rommene.

 

Noe forenklet kan man si at Las Vegas er USAs svar på danskebåten. Byen tiltrekker seg veldig mye rart. Slitne hoteller med stinkende hotellrom som er fyllt til randen av "trailer trash" på fylla er ikke nødvendigvis hva jeg er på utkikk etter. Ikke denne gangen. Da tror jeg at jeg heller hadde holdt meg hjemme.

 

Noe fascinasjon av store og flotte hoteller kan jeg innrømme at jeg har, så det spiller nok en viss rolle for hva jeg velger. Men i tillegg så betyr det litt for meg at jeg får gjort noe moderat gambling de rette stedene som gjør at jeg fortsetter å motta gode tilbud på hotellrom i Las Vegas. De vet nemlig å sette pris på sine tidligere gjester. Sist tur betalte jeg f.eks. totalt $220 for seks overnattinger og hadde da de også de fleste måltidene dekket - og det var 4. juli-helga, som er blant årets dyreste.

 

Las Vegas har blitt rammet knallhardt av finanskrisen, først og fremst siden de hadde 15-20 000 nye hotellrom under bygging når boblen sprakk. Jeg vil anta at frafallet av forretningskunder er det som merkes mest - messene er langt fra like godt besøkt som de var, og de selskapene som sender folk sender færre, bor billigere bruker mindre penger etc. Kombinert med overkapasitet hva hotellrom gjelder, har det blitt mulig å få me for pengene.

 

I tillegg var det der jeg bestilte en kampanje som pågikk. Bestilte man pakke med fly+hotell for $500 fikk man $50 rabatt, $750 ga $75 rabatt osv. Etter å ha valgt fly, var det ikke tilfeldig at jeg endte opp med en pakke som hadde pris like i overkant av $500 før rabatt. Jeg måtte fire mye på hotellstandard for å spare noe av betydning.

Lenke til kommentar

Har full forståelse for at du ikke velger billigste alternativ -- ser ivrig frem til å sjekke inn på det jeg tror skal være et meget bra hotell utenfor Praha om noen dager. Det var mer valget av by på grunn av hotellpris jeg lurte på, men liker du gambling ser jeg jo at Las Vegas har sjeldent mye for seg.

Lenke til kommentar

Jeg er nok litt kjedelig av meg, så har ikke noe akutt behov for å se og oppleve steder. Det handler mest om å komme seg bort fra hverdagen og gjøre noe annet et par dager. Etter å ha bodd drøyt to år i USA fremstår ikke alt som like eksotisk og annerledes heller som om når man drar for en kortere tur.

 

Det er andre steder jeg gjerne skulle besøkt, helt klart. Alaska, Hawaii, San Diego og New York står vel på todo-listen, men da føler jeg at jeg trenger mer tid. I tillegg vil kostnadene for reise og opphold sannsynligvis bli langt høyere.

 

Jeg er ingen gambler av rang. Jeg spiller poker, men ser vel egentlig ikke på det som gambling. Jeg har heller ingen drømmer eller tro om at jeg skal gjøre store penger på det, men liker spillet og settingen. Så noen timer rundt filten blir det helt sikkert. Hadde penger vært motivet, hadde nok sjansen for fortjeneste vært langt større hjemme foran PCen.

Lenke til kommentar

I januar/februar blir det fotojakt på komodovaraner i Nusa Tenggara. (Indonesia)

 

Alltid hatt lyst til! Hvor mye betaler du om jeg tør spørre? og hvor lenge blir du der?

 

Alltid vært fascinert av Komodo Dragons.

 

Jeg blir borte i 4 uker. Er veldig tidlig i planleggingen. Foreløpig plan er å fly til Bali (har flybillett til Denpasar), bruke endel tid på Bali, litt tid på Lombok og resten av tiden på Flores. Blir nok en 2 eller 3 netters "pakketur" fra Flores ut til Komodo og Rinca. Har ikke helt oversikten over kostnader enda (nettop kjøpt billetten - reiser i januar), men har registrert at overnatting virker svært så rimelig på disse traktene.

Har sett flybilletter t/r Denpasar ned til 7100 NOK men denne gangen skal jeg skjemme meg bort litt med å reise business class for første gang. Billetten jeg har kjøpt er med Finnnair/Thai/Cathai Pacific: Oslo-Helsinki-Bangkok-Denpasar-Hong Kong-Helsinki-Oslo. 24oooNOK...

Endret av eflatjan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...