Gå til innhold

Den store Antec kabinett tråden!


Anbefalte innlegg

Jeg hadde kjølern slik en gang, men synes at det fungerer bedre nå. Jevnt over bedre luftflyt siden brikke settet mm. får litt drahjelp.

 

-selve kabinettet er vel designet for å dra ut luften gjennom å trekke den bakover og opp, men jeg ser ikke at det er noen motsetning i å montere kjøleren slik eller har fått temperaturer som tyder på at det kjøler dårligere slik. Det er skjermkort, brikkesett og CPU (og litt RAM) som står for den største varmeproduksjonen.

Hmm, du sier at du utnytter at varm luft stiger men det du gjør er jo å suge opp den varme luften som ellers ville steget dersom viftene var snudd. Sorry for flisespikking. :p

 

Men så motvirker jeg det da heller ikke, det fysiske faktum at varm luft stiger. :roll: Da TRUE stod konvesjonelt montert hadde jeg litt høyere temperaturer på Quaden (og jeg har testet MYE Prime, kan jeg love...) -men det kan avhenge av ulike faktorer som både romtemp, kjølepasta brukt, mengden osv. Jeg kan ikke si 100% at det fungerer bedre. Det jeg kan love, er at det IKKE er dårligere. Hadde jeg ønsket endringer av P182, burde Antec satt inn en av de store viftene i toppen som de har på 1200/900. Eller satt inn en ekstra 120mm i toppen...

 

Jeg er faktisk svært fornøyd med hvordan kjølingen virker. Det som blir neste ut, er å bytte ut de Antec original viftene med noen Noctua eller annet som spinner under 1000rpm. Mindre støy, mer fun.

Endret av bjornh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva skal sleeving hjelpe i det kabinettet/PSU'n, det er jo ferdig sleevet?

 

Det han evt må gjøre er vel å dytte de resterende kablene under PSU'n, og helst ha PSU'n vendt oppover :)

 

Riktig det, men da kan du jo tilpasse feks S-ata kablene til brønnene ;) Det samme gjelder ATX, 4pin osv.. Blir også mye lettere å jobbe med kablene, da sleevinga på TX750W er ekstremt stive. Nettopp gjort det for å få det til å passe i mitt p182, ble dritbra :thumbup:

 

Har prøvd å dytte dem under PSUen.. Dårlig erfaring :p Er uansett bedre med PSU'en opp ned, da man får kablene nærmere baksiden av hovedkort-brettet :)

Hva er sleeve?

 

Å tilpasse kablene på strømforsyninga. Ved å bytte feks kabel-strømpene :) Blir mye penere, og lettere og jobbe med kablene.

Lenke til kommentar
Riktig det, men da kan du jo tilpasse feks S-ata kablene til brønnene ;) Det samme gjelder ATX, 4pin osv.. Blir også mye lettere å jobbe med kablene, da sleevinga på TX750W er ekstremt stive. Nettopp gjort det for å få det til å passe i mitt p182, ble dritbra :thumbup:

Hehe, da skjønner jeg litt mer, og er enig. Har selv prøvd 550 wattern 2-3 ganger (Som sikkert har samme, stive, kabler, dog, 750 har sikkert flere kabler), men det er ikke et stort problem.

 

Har akkurat fått en Corsair HX620 Watter, der har du kabler :blush:

Lenke til kommentar

Okeiokei, har fått fikset noen bilder av mitt Antec P180 Mini nå. :)

Siden det er svart innvendig ser man støvet ekstra godt, som er litt dumt. Skal dog få skaffet meg "luft-på-boks".

Prøvde meg også på kabelorganisering, med ATA-kabelen til DVD-brenneren ødelgger det hele. :(

 

DSC000571.jpg

 

 

DSC000581.jpg

 

DSC000591.jpg

 

DSC000601.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Kan noen hjelpe meg å finne en kabinettvifte som jeg skal putte i front på et Sonata III kabinett? Jeg har aldri kjøpt slike vifter før så jeg vet ikke om det er noe spesielt jeg bør tenke på. Har forstått at 120mm hvertfall er det gunstigste.

 

En vifte i front vil vel senke temperaturen en del i kabinettet?

 

Det vil vere med å senke temperaturen i kabinettet ja:) Er fint med mange vifter!

Det jeg liker å tenke på er hvor mye viftene bråker og hvor effektive de er.

 

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=46157 dette er vifter som er meget stillegående og gode:) Er 120mm.

Går for denne da de har den på den lokale butikken. Takk for hjelpen :)

Jeg håper det er jeg som er helt på bærtur, men skruene som fulgte med denne viften er for store for skruehullene i kabinettet. Bruker jeg skruer som passer kabinettet er de for små for viften. Det fulgte noen plastikkplugger med viften, men disse klarer jeg ikke presse gjennom verken viften eller kabinettet. Tips til løsning? :)

Lenke til kommentar

Hm sist jeg spurte dette, fikk jeg beskjed om å bare sku den gigantiske skruen inn...virker nesten litt umulig.

Jeg fikk den ikke helt skrudd inn, skruende ble ødelagt, så nå har jeg 2 skruer og to teipbiter... nice...

Skjønner meg ikke helt på den løsningen, kunne bare lagd sånne "Antec fester"....(Knotter du bare dytter viftene på)

Lenke til kommentar

Noen som har prøvd å lage hull i side døra på P182 slik at man kan feste en 120mm vifte der?

 

Synes minnebrikkene mine er så varme når jeg tar på dem. Chipset-kjøleren er og varm. Men skjermkort og cpu er is-kaldt

Endret av JFM
Lenke til kommentar

Har nå fått på plass en Noctua kabinettvifte. Den går imidlertid kun på 500-530 rpm, selv om viften opprinnelig er 800rpm. Jeg ønsker at den skal gå 800rpm, hva kan jeg gjøre da? :)

 

Det fulgte med to ekstra ledninger til viften. Den ene ser ut som en 3pins skjøteledning, og den andre ser ut som en omformer fra 3pin til 4pin. Når jeg koblet til "skjøteledningen" gikk ikke viften i det hele tatt. Når jeg koblet til "omformeren" fikk jeg ikke lenger vite rpm i speedfan. Tips? :) Trenger nemlig full rpm for å få den nødvendige kjøling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...