Gå til innhold

Hva er det med hw.no og "dog"?


tacomodo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ordet "dog" har jeg brukt mye og jeg er enig i hva brukeren klute sier her. Likevel vil ikke jeg garantere for at jeg bruker ordet riktig og om noen noen gang mener jeg bruker ordet "dog" feil, ønsker jeg veldig gjerne å bli gjort oppmerksom på det selv, gjennom for eksempel en vennlig PM.

 

Vi trenger ordet "dog", at folk påstår at personer som bruker det er "veslevoksne og fjortisser", kan jeg ikke forstå. Jeg kan ikke benekte det for jeg har ingen beviser, men det har heller ikke dere og sådan kan det ikke bli mer enn en påstand som lett kan feies bort. Jeg venter i alle fall spent på de første bevisene på at dog blir brukt for det meste av fjortisser og veslevoksne mennesker.

 

"Dog" er vel hovedsakelig et skriftlig ord og derfor hører du det ikke ofte ellers.

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Enkelte har kanskje språklig "eleganse" alltid? Selv leste jeg ordbøker for å lære nye ord og synonymer da jeg var yngre og snakket derfor VELDIG voksent da jeg var mye yngre, har lagt deet litt av meg nå, mye på grunn av folk som kalte det veslevoksent, og jeg angrer. Fordi det er ikke veslevoksent/fjortiss. Det er det motsatte.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg tenker ikke over ordet "dog" som mitt forsøk på å fremstå som en som har språklig eleganse. Det er en del av mitt ordforråd på lik linje med ord som "jeg", "og" og "hvordan". Skal jeg som ikke er voksen ikke være tillatt å bruke ord som kan fremstå som språklig elegante?

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Jeg synes "dog" virker som det første og nærmeste til engelske "though". At forumbrukerne her, som ellers har altfor mye engelsk i språket sitt, oversetter "though" på denne måten, virker antakelig for meg. Hvordan kan en knytte bruken av dette ordet til eleganse, status og lignende?

Lenke til kommentar

Jeg bruker ikke ordet "dog" som et alternativ eller løsning på det engelske ordet though. Å anta at alle som bruker ordet "dog" gjør slik kan du i alle fal ikke anta.

 

Jeg vil heller si at jeg bruker ordet "though" som et resultat av ordet " dog" ikke omvendt.

Lenke til kommentar

Jeg vil anta det er fordi forumet i seg selv er et veldig seriøst forum med regler som passer på dette. På andre forum har de ikke samme reglementet og brukere flest vil derfor ikke argumentere på samme måten eller bruke samme ord som de muligens ville tatt bruk av her. Fordi de føler det ikke er vits i å bruke tid og krefter på å forme lange innlegg eller argumentere godt for seg siden nesten ingen andre gjør det. Dette skaper naturligvis en ond sirkel.

 

Og på samme måte som du ikke kan si at alle bruker det fordi det kan fungere som en erstatning for det engelske ordet "though" så kan ikke jeg si at det absolutt ikke har noe i seg. Det eneste jeg kan si er at det ikke gjelder alle, siden det ikke gjelder meg.

Lenke til kommentar
Da har jeg liten anelse om hvorfor dette ordet er så mye brukt på dette nettstedet. Dette hadde det imidlertid vært interessant å få greie på.

8115896[/snapback]

Er dette eit problem? Eg kan ikkje påstå å ha lagt merke til dette ordet her på forumet meir enn noko anna ord.

Lenke til kommentar

Leser mye gammel litteratur hvor endog og dog brukes veldig ofte, ofte flere ganger i løpet av en setning. Er til å bli gal av noen ganger, hehe!

 

Skjønner forresten godt at mange reagerer på bruken av dog her inne; når det blir brukt helt tilfeldig i dagligdagse setninger blir det fort seende litt dumt ut. :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...