Gå til innhold

Xelo skjermen i dagens julekalender


t3p0s3

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det ser ut som en billigskjerm, men det er mye glede for pengene.

Det at den ikke har DVI ville jeg ikke bry meg mye om...har en 15" LCD uten DVI som jeg har sittet med i snart 1 1/2 år. Sammenlignet den med en skjerm som hadde DVI...så ikke noen forskjell jeg. Stålende fornøyd her :smile: Hører at det er viktigere med DVI på større skjermer, men 17" er ikke så sinnsykt mye større enn 15"!

Lenke til kommentar

Sikkert en fin skjerm, men en LCD-skjerm uten DVI inngang er bare for tapere...

 

Du får med stor sannsynlighet ikke så veldig bra bilde uansett hva du gjør. Har brukt mange forskjellige LCD-skjermer i jobbsammenheng, der har vi bare skjermer med både analog og digital innganger, og det er stort sett bare sorgen å kjøre disse på analog.

Så det man tjener på denne og andre billigskjermer er at den er fysisk mindre, og det kan jo være et poeng, men ikke kjøp en LCD uten DVI og tro at du får knallbilde!

Lenke til kommentar

Jepp! Dipper=Alf

 

Dere finner ikke noen omtaler av skjermen fordi den er veldig ny og laget på billigst mulig måte...samme med den skjermen jeg har. Merket på min 15" er Xenon og jeg fant ikke en shait! Jeg kjøpte den og angret aldri på det. Hvis du vil ha en billig LCD skjerm så kjøp denne. Hvis du ikke er fornøyd med den når du får den så bare send den tilbake :wink: (2 uker) Regner med det samme gjelder for LCD-er...

Lenke til kommentar

Har nå brukt Xelo 17" skjermen i et par timer, og her er inntrykkene så langt:

 

- Billedrør fra Samsung, trolig nøyaktig det samme som sitter i Syncmaster 171S (specs'ene er også like).

- Helt ok specs, <25 ms respons, 350:1 kontrast, 150 grader betrakningsvinkel.

- Stilig utseende, i "ekte" sort farge (ikke "Chieftec-sort" :smile:).

- Litt billig følelse, fot i billig hardplast og noe "skranglete" ved justering av skjermen

- Ikke ett-trykks autojustering av bilde :sad:

- Litt tungvint å navigere menyer, men de fungerer (trolig en tilvenningssak).

- Innebygde høyttalere (don't expect much! :smile:)

- Ikke mulig å justere i høyden, men skjermen kan "vippes"

- Mangler DVI, men billedkvaliteten er likvel veldig god (Det er ikke så stor forskjell på DVI og analog som endel skal ha det til). Krever litt eksperimentering med brightness/contrast, avhengig av hvilket skjermkort som benyttes. Kjører nå med brightness 52 og constrast 60, som ser bra ut på et Hercules Radeon 9700 Pro.

 

Alt i alt er dette mye skjerm for pengene for 4500 kroner. Benytter du mest "2D-applikasjoner" vil en LCD-skjerm fortone seg som himmelen i forhold til CRT. De er rett og slett sylskarpe på tekst, faktisk så skarpe at det tar litt tid å venne seg til etter å ha benyttet CRT-skjermer en tid.

 

Klart, kan du legge ut 1500 kroner til, gå for Samsung 172T, som nok er et par hakk "vassere".

 

Er lite forebehold til slutt: Har kun sett på skjermen et par timer nå, så det kan nok dukke opp flere fordeler/ulemper etterhvert.

Lenke til kommentar

Er det flere som har anskaffet denne skjermen og har noen erfaringer å dele?

 

Kan i tillegg til det over nevne at lydnivået på skjermen kan justeres via to hurtigknapper. Man slipper med andre ord å rote rundt i menyer for å stille lydnivå, slik som på endel andre modeller. Lydkvaliten er ingenting å skryte av, lydkvaliten i vekkeklokka di er sannsynligvis bedre.

 

Har fortsatt ikke funnet noen ett-trykks autoinnstilling. Man må faktisk klikke hele fem ganger på ulike knapper for å foreta en automatisk innstilling av skjermbildet. Dumt - for bildet blir skjevt i en rekke spill og må justeres, f.eks. i Diablo 2.

 

Menyene føles fortsatt litt tungvinte å navigere i, men man venner seg til de sakte men sikkert.

 

Synes fortsatt dette er mye skjerm for pengene, men det er klart - det finnes nå en rekke konkurrenter i prisleiet ~5000 kr.

Lenke til kommentar

Har prøvd skjermen litt selv og sammenliknet den med en Viewsonic VG181. Jeg må dessverre si at min langt dyrere ViewSonic VG181 ikke er like bra på billedkvalitet og lysstyrke. Kontrasten ser også bedre ut på Xelo skjermen. Bruker RADEON 8500 på ViewSonicen og GF2 kort på Xelo skjermen som ikke skulle gi Xelo skjermen noen fordeler i alle fall...

 

Det kommer forholdsvis klart frem at det i stor grad er en Samsung skjerm, men bare solgt under et annet merke.

 

Alt i alt en veldig bra skjerm for pengene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...