Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

QEC 60% opp siden åpning... Gratulerer alle som satset lodd her! Minner meg om da NOM fikk godkjennelse.

 

 

Hehe, da nom fikk godkjennelse så var det rett opp og en uke senere lavere enn før godkjenningen om jeg ikke husker feil :)

 

(disclaimer: jeg er fremdeles inne i nom)

(edit: og qec)

Endret av Twinflower
Lenke til kommentar

Det store spørsmålet, kjøpe seg inn nå eller kan man forvente en korreksjon/gevinstsikring? Mange som sitter på store papirgevinster nå..

Tror jeg ville kjøpt meg inn nå, for det er ingen tvil om at aksjen er mer verdt med avtalen, så det er ganske usannsynlig at den faller tilbake mot gamle nivåer. Aksjen kan jo fort stige 50% igjen i morra, men den kan også synke noen prosent. Er alltid vanskelig å forutse. 

Lenke til kommentar

 

 

 

Det finnes metoder for å prøve å maksimere flaksen din ytterligere. :)

 

1. Som du har nevnt selv, så kan du selge ut deler av posisjonen din. Halvparten eller hva du måtte være komfortabel med. Så kan du se om du blir heldig på resten. 

 

2. Trailing stop-loss. Her legger du inn en stop-loss ordre litt utenfor daglig "støy". Finn ut hva dette er i aksjen din. Juster den oppover etter hvert som prisen går opp (ideelt sett). Denne strategien er mest fornuftig om du alt har bestemt deg for at det er OK å selge seg ut, da man fort kan ende opp med å selge seg ut på en mindre korreksjon og ikke nødvendigvis endring av retning i prisutviklingen.

 

 

Takk for råd! Begge virker som mulige strategier, og med tanke på at selskapet (kan vel si at det er AMD uten at det er noe problem) i dag ble "oppgradert", virker det som om flaksen min har potensiale for å vare litt lengre. 

 

Melder meg nok ut av denne tråden, har ikke stort å bidra med, men takk for at du tok deg tiden til å svare :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Om du utålmodig kjøpte nyheten ved åpning mandags morgen til kr 9,09 ville du ved stengetid i dag ha et urealisert tap på 28,49% på investeringen din.

 

De som alt var posisjonert i aksjen før nyheten ble sluppet vil imidlertid fortsatt ha en urealisert gevinst på 23,8 % etter nyheten om man tar utgangspunkt i siste notering på fredag, kr 5,25.

 

Dette burde illustrere det jeg forsøkte å forklare for døve ører tidligere i helgen.

 

Som langsiktig investor er naturligvis dette bare støy, men for de som søker å profitere på kort sikt eller mellom kort sikt, så vil ofte det å handle på en nyhet være fatalt. Unntaket vil sannsynligvis være såkalte nyhetssjokk. Altså når det blir sluppet en nyhet som er totalt uventet for alle eller i det minste en stor majoritet av aktørene i markedet. :) 

 

post-239845-0-32023200-1481648724_thumb.png

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Jeg oppfordret til varsomhet og rasjonalitet i helgen, men det ble blankt avvist til fordel for andre hensyn. At en nyhet alt kunne være helt eller delvis priset inn var visst det dummeste brukerne i denne tråden hadde hørt.

 

Hvor ble det av alle sammen? :) 

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...