Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Det kommer helt ann på hvor mye risiko du er villig til å ta. Høy risiko kan gi høy avkastning, lav risiko gir det motsatte. En billig aksje svinger ofte mer enn en dyr aksje, uten at det er en regel. Om du er ute etter rask profitt er det ingenting i veien for å sette alle pengene i én aksje, gjerne en litt usikker en. Om du er ute etter trygg profitt kan du vurdere å sette alle pengene i feks Telenor eller Statoil, firmaer som forventes å vokse over tid. Om du vil sikre deg setter du pengene fordelt over flere slike selskaper! Lite risiko, lite gevinst!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar.

Men er det også risky å kjøpe billige aksjer, f.eks aksjer som er verdt 30 øre aksjen, da den kan gå ned i 0 kr aksjen, eller må selskapet gå konkurs for at aksjen skal bli så billig?

Hvilke selskaper er heite for tiden.

Tror ikke jeg vil kjøpe aksjer som er helt tilfeldig om jeg får avkastning eller ei, dog heller ikke altfor sikre som statoil osv.

Er det noen innimellom der som kan gi grei gevinst, uten den største risikoen? :p

Lenke til kommentar

Tenker litt mer konkret om fremtidsutsiktene. De fikk et lite rykk opp etter at tredjekvartalstallene ble presentert 23.10, men de fire siste dagene har prisen dalt. Er det noe som tyder på at kursen vil fortsette å falle?

Tror du at lakseprisen skal opp eller ned? Ditt spørsmål er egentlig så enkelt, evt. så vanskelig.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Har tjent litt på interoil (some er det eneste selskapet jeg har kjøpt med ekte penger). Ellers går det ganske bra på børs nm. Føler jeg har begynt å forstått deler av børsen, begynner å bli ganske morro dette nå.

 

Hvor mye har du tjent da? Holdt på lenge? :)

Lenke til kommentar

Kjøpte på topp før ei ukes rolig fall, så kjøpte på elendig tidspunkt. Så kom nyheten om borring i peru, så den tok et sprell opp. Ligger vel rundt 5% urealisert gevinst, noe som betyr 500. Kunne vel med bedre timing ha vært opp i 25% prosent, men dete r lett å være etterpåklok. Har troen på selskapet i fremtiden, da de får videre utvikling og startet borringen i peru. Så holder en måned til.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-239845

Ok.

 

Ingenting personlig, men å virkelig forstå markedet er noe få klarer og det er svært lett å forveksle flaks med dyktighet.

 

Har selv tjent hundretusener, men har dessverre totalt sett tapt langt mer, til tross for at jeg faktisk vet svært mye om aksjemarkedene. :)

 

Ønsker deg lykke til videre. :)

Lenke til kommentar

Noen som tjener penger her inne? :)

Joda. Penger tjenes, men jeg ser at jeg utålmodigheten min har kostet med mye. Jeg ligger på 15,82% avkastning siden 18. juli. Jeg kunne nok vært nærmere 20% om jeg hadde vært litt mer tålmodig med inngang og utgang i starten. Jeg har konkludert med at det er bedre at jeg bommer marginalt på bunnen når jeg kjøper enn at jeg skal være med ned til bunnen etter kjøpet.

Lenke til kommentar

Tror aksjen er priset ganske høyt. Dete r mange som vil ha kjøpe kun pga at det er twitter. Du kan jo se hva som skjedde med facebook.

Tror ikke Goldman gjør samme feil som med Facebook, som var fiasko for Morgan og resten

Så tror nok de heller underpriser den.

 

Kan uansett bli en fin daytrade, siden tilretteleggeren har masse aksjer de støttekjøper med slik at den ikke faller under IPO prisen.

PS: Nordnet har kurtasjefri handel i Twitter fra og med 7 nov

Lenke til kommentar

Noen som veit om en nettside hvor man finner nøkkeltall fra finansregnskap fra minst 10 år tilbake og fremover for norske selskaper? Megleren jeg bruker tilbyr bare fra 5 år tilbake. Prøvde å google uten hell, sikkert jeg som taster inn feil søkeord :p

Er det ikke på nettstedet til selskapet da?

Du kan jo også prøve web.archive.org for å se om du finner en snapshot med regnskap på siden til selskapet.

Lenke til kommentar

Jeg ser også etter side med nøkkeltall, finner de ikke i Netfonds. Er i hovedsak ut etter pris bok og eps.

Ellers så har jeg troen på børsen imorgen, samtlige av verdens største børser steg etter klokken 16. Legger inn salgsordrer på noen selskap nå.

Funcom er et jojo selskap i mine øyne.

Ellers lurer jeg på om det er mulig å legge inn salgsordre på aksjer i netfonds uten å ha fått innvilget kjøpsordren enda. Grunnen til at jeg trenger det er at jeg ofte er borte om dagene, så jeg legger inn kjøpsordrer på kveldene. Hadde vært snedig og sette en salgsordre på et selskap jeg tror stiger feks 2% imorgen, slik at jeg sikrer gevinst uten å følge med nøye. Mister selvfølgelig 20% hoppene men.

Lenke til kommentar

Er det ikke på nettstedet til selskapet da?

Du kan jo også prøve web.archive.org for å se om du finner en snapshot med regnskap på siden til selskapet.

Joda, men hvis det finnes en side som organiserer informasjonen for alle selskapene så sparer man en del tid :p for amerikanske selskaper har man msn money og yahoo finance for eksempel

Endret av GreatSuccess
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...