Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Om du ikke skulle finne noen aktører i Norge som leverer den muligheten, så må du kanskje ty til å åpne ett kundeforhold utenlands.

 

Eller, dersom det er fullgodt for deg, så kan det jo hende du finner ett fond som er investert i det du liker av amerikanske opsjoner. Mulig du må være veldig heldig kanskje.

 

Aha, så man kan åpne kundeforhold hos utendlandske meglere? Det viste jeg nemlig ikke :)

Fond er uaktuelt, greia er jo at jeg vil trade selv.

Ja, jeg mener det skal være mulig. Først og fremst så tror jeg du må rapportere noe til norske skattemyndigheter, og det er jo sikkert enkelt å spørre Skattekontoret sitt om hvordan det hele fungerer i forhold til dem.

 

Det andre du må gjøre er å lete hos de utenlandske aktørene for om de har åpning for utlendinger, for det finnes de som har det. Besøk web, kontakt dem per e-post/telefon for å få detaljer. Registreringen krever sikkert noe formaliteter med ordentlige kopier av f.eks. pass, men det får du nok informasjon om fra dem.

 

De opererer nok med større og mindre minsteinnskudd også. Dessuten kan det være store prisforskjeller på ting som kurtasje og andre avgifter. Litt å sette seg inn i.

 

Det hadde jo vært artig om en kunne funnet ett forsikringsdepot ala det Nordnet tilbyr i Norge, så en slapp den nitidige detaljspesifiseringen overfor skattemyndighetene.

 

Skattemyndighetene vil jo ønske å vite dersom du bare skulle ha ett enkelt bankinnskudd utenlands, så jeg tror ikke aksjedepot og liknende produkter går fri for å si det sånn. Men, hvor mange detaljer de forlanger må du spørre dem om.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begynner å vurdere om eg skal prøve ut dette med Aksjer. Tenkte å invistere i noen aksjer til sommeren. Lurte litt på om eg skulle kjøper aksjer i oljeselskaper eller om eg skulle prøver noe andre selskaper.

 

Ville dere ha invister i olje aksjer eller i andre andre selskaper?

Noen her inne som kunne annbefale meg noen selskaper eg kanskje kunne ha invistert i?

Lenke til kommentar

Brann89: Prøv heller å sette deg inn i litt basic aksjeteori og let etter lovende selskap i sektorer du har en grunnleggende forståelse av enn å høre på hva en tilfeldig fyr på et forum råder deg til å investere i.

 

Problemet med å høre på tips er mange; selv om du vet hvilke selskap du burde gå inn i, hvordan vet du når du skal gå ut når du ikke skjønner argumentasjonen bak kjøpet i utgangspunktet? Tips har veldig varierende kvalitet; du aner ikke hvem som sitter bak en PC og uttaler seg som om de er eksperter, du vet ikke noe om hvordan deres trackrecord er eller om de har noen skjulte agendaer. Du vil heller aldri få selvsikkerheten som kreves for å kunne gjøre det konsekvent bra hvis du ikke tar dine egne avgjørelser og ser dine egne ferdigheter bli bedre med mer erfaring, å tvile på egne ferdigheter og avgjørelser i aksjemarkedet kan være farlig, fordi det plasserer deg mer i følelsenes vold.

 

Er du ikke interessert i å lære det som skal til for å forstå det grunnleggende om aksjemarkedet og de forskjellige sektorene vil jeg heller anbefale å investere i et fond av et eller annet slag enn å investere i enkeltaksjer.

 

Over til noe helt annet; da har CRU R tatt 5-gangern siden første gang jeg nevnte den her i tråden. Jeg kjenner at det begynner å friste med gevinstsikring snart. Jeg befinner meg for tiden i en helt annen tidssone med travle dager, så det er vanskelig å få fulgt skikkelig med på hva som foregår med selskapet og i markedet generelt. Men samtidig tror jeg nok også at dette på sett og vis har vært en fordel, fordi det hadde vært mye vanskeligere å motstå fristelsen om å gevinstsikre langt tidligere hvis jeg hadde vært hjemme og hatt muligheten til å følge aksjen mye tettere.

Lenke til kommentar

Jeg har noen aksjer i Apple. Jeg har kjøpt disse aksjene gjennom nordnet.no.

Er litt usikker på hvordan jeg skal rapportere disse inn til skattemyndighetene. Jeg har ikke fått noe utbytte på dem.

 

Er det noen som kunne pekt meg i riktig retning? Kjøpte aksjer for første gang i høst, og la nettopp merke til at det er kun de aksjene som er notert på oslo børs som blir rapport inn til skatteetaten.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Ble 18 for noen måneder siden. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne snobbesporten, altså trading. Hva vil jeg trenge for å starte?

Nå ble jeg også 18 for noen dager siden faktisk og tenkte jeg skulle lese meg til litt informasjon så jeg tenker jeg bumber denne posten og spør om akkurat det samme. Alle svar mottas med stor takk :)

Lenke til kommentar

Ble 18 for noen måneder siden. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne snobbesporten, altså trading. Hva vil jeg trenge for å starte?

Nå ble jeg også 18 for noen dager siden faktisk og tenkte jeg skulle lese meg til litt informasjon så jeg tenker jeg bumber denne posten og spør om akkurat det samme. Alle svar mottas med stor takk :)

Du vil trenge penger (10k+), en logisk sans, kunnskaper (begynn ved å f.eks. lese her), tålmodighet (is i magen), en VPS-konto, og en datamaskin som blokkerer all tilgang til forumet på HegnarOnline.

Endret av greygenic
Lenke til kommentar

Også må du kjøpe CRU før den går tom for oppdrift. Hadde jeg vært synsk skulle jeg sagt at du måtte kjøpe den da den var under 0,5..

 

Har ikke RT på den i dag, men er du heldig kan du kanskje komme deg inn på 2,50 i dag.

Risk/rewarden på CRU idag er ikke lenger spesielt attraktiv. Jeg gikk inn på 0,5, men solgte meg ut for litt siden, nå er nedsiden for stor til at jeg vil ha pengene mine der. Se heller etter selskaper som er i sammenlignbare situasjoner som det CRU R var for et par måneder siden. Da var gjelden restrukturert og dermed var betydelig risiko fjernet, men prisingen av aksjen hadde ikke tatt igjen de fundamentale forandringene.

 

Forøvrig er vel ikke CRU en aksje jeg vil anbefale til folk som er nye med aksjer overhodet, man burde generelt holde seg unna risiko-aksjer til man får bedre evner til å vurdere risk/reward.

Lenke til kommentar

Noen som vet hvor man kan handle Amerikanske opsjoner? Nordiske opsjoner er jo totalt ubrukelig. Har kontaktet E-trade og nordnet, ingen av de fører amerikanske opsjoner :(

 

DnB NOR Markets har jeg handlet dette gjennom av Norske aktører. De har proffe folk som kan derivater med ca. 40 % markedsandel av det Norske derivatmarkedet. Så de vet vertfall hva de gjør.. Du kan helt sikkert bruke andre meglerhus i Norge også duh..

 

Edit

 

Utenlandske meglerhus funker også fint. Det er ikke noe problem å bli kunde..vertfall ikke hvis du har litt penger.

Endret av investor
Lenke til kommentar

Jeg har noen aksjer i Apple. Jeg har kjøpt disse aksjene gjennom nordnet.no.

Er litt usikker på hvordan jeg skal rapportere disse inn til skattemyndighetene. Jeg har ikke fått noe utbytte på dem.

 

Er det noen som kunne pekt meg i riktig retning? Kjøpte aksjer for første gang i høst, og la nettopp merke til at det er kun de aksjene som er notert på oslo børs som blir rapport inn til skatteetaten.

 

Du må bruke dette skjemaet på aksjer som ikke blir rapportert, derav utenlandske aksjer:

http://www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Skjemaer/2009/Fastsettelse-av-anskaffelsesverdi-og-beregning-av-skattepliktig-utbytte-for-aksjereierandel/

 

(Les rettledning til skjemaet nederst i linken)

Lenke til kommentar

Sas, en askje som er verdt å ta en titt på i disse tider eller styre unna? En kompis vurderer å gå inn med mye penger i selskapet nå som aksjekursen er på tur ned, men det er ikke noe jeg har mage til å gjøre for å si det sånn. Mener å huske at når kursen ble 1kr skulle han gå inn, kan dette sees på som ren gambling med pengene sine?

Lenke til kommentar

Hvorfor skal han kjøpe SAS-akjser? Bare for at de er "billige" eller mener han faktisk at selskapet kommer til å tjene penger?

 

Lurte på det samme. Det er en grunn til at aksjekursen er så lav som den er. Om det er billig, kommer vel an på hva du tror om intjeningen i fremtiden. De fleste har nok et noe negativt syn. SAS sliter og har veldig dyr drift, dessuten er nok de statlige eierne lei av å måtte redde selskapet med stadig mer penger. Gammel flyflåte, dårlig ledelse, høyere oljepriser. Har virkelig store problemer med å finne en grunn til at denne bør kjøpes. Da hadde jeg nok heller satset pengene på Norwegian om jeg skulle satset på et flyselskap.

Lenke til kommentar

Jeg har ett skattespørmål.

 

Jeg har ikke erfaring fra aksjer tidligere men har nå gjort om noen opsjoner fra arbeidsplassen min til aksjer. Men jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal skatte dette.

 

La oss si at jeg har skaffet meg 100 aksjer til en strike pris 1,- Dagens aksjekurs er 3,- så jeg velger å selge 50 aksjer.

 

Jeg vil på disse aksjene sitte igjen med 100,- i fortjeneste. Skatter jeg da 28% av 100,- neste år? Hørte også noen snakke om opsjoner blir beskattet som lønnsinntekt, vil det si at de kan bli beskattet med mer enn 28%?

 

Hvis jeg bruker de 150,- (fortjeneste + innskudd) jeg fikk for å selge aksjene til å løse ut flere aksjer til 1,- stykket. Vil jeg fortsatt måtte skatte av de pengene siden jeg allerede har hatt fortjeneste på dem, selv om jeg investerer dem i flere aksjer?

 

Beklager hvis jeg bruker litt feil termer her, men forhåpentligvis er eksempelet forståelig :-) Tror jeg burde lete etter en aksje for dummies bok ;-)

Lenke til kommentar

Lurer på en ting, er det noe vits å gå inn i aksjemarkedet med si 5000kr? Har ikke drevet med aksje før, men lurer litt på om jeg skal putte noe inn i Activision Blizzard, så sant det er mulig å handle amerikanske aksje fra Norge? Grunnen til at jeg vurdere dette er fordi de skal komme med Starcraft 2 og ny ekspansjons pakke til World of Warcraft, hvor begge så og si er garantert å selge som hakka møkk vil jeg tro, noe som burde bety at om man handler nå, så burde det være noe å hente når noe av disse spillene slippes? Dog skal aldri så aldri såklart.

Lenke til kommentar

Du må bare gjøre det for moro, du finner activision på NYSE med ticker ATVI.

Men å tro at fremtidig inntekt og suksess ikke allerede er kalkulert inn i aksjene blir naivt. Fansen har høy forventning til SC2 og D3, og skulle de ikke klare å innfri forventningene, da vil det virke negativt på aksjekursen. Det er gambling som alle andre aksjer. Tror du derimot at du vet noe ikke mange andre vet som gjør at de (ATVI) vil gjøre det bedre enn forventet må du klemme til.

 

Men 5000 kroner er ikke all verdens, og vil du eie de bare for å eie litt av blizzard (regner med du er fan av de), må du bare klemme til. De går uansett ikke konkurs med det første : )

Lenke til kommentar

Nah, tviler jeg vet noe som ikke andre vet, hehe. Tenkte bare å kjøpe nå for å så selge etter de har sluppet starcraft 2/diablo 3 osv... Så sant det er noe å tjene når dette skjer.

 

Edit: Btw, hva mener du med "Men å tro at fremtidig inntekt og suksess ikke allerede er kalkulert inn i aksjene blir naivt", altså om disse nevnte spillene til Blizzard selger bra, så vil ikke aksjen øke stort i verdi? Eller?

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Har noen forklaring på hvordan en handel kunne bli utført etter stengetid?

 

PGS 15.04.10

hehe gikk andre veien for meg i STB. Hadde virkelig vært noe at de åpner på sistekursen, men jeg har mine tvil :p

 

Jeg tipper btw at det er tradeElect som har feila.

Endret av Zic0
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...