Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Jeg våkner ikke


Notatblokk

Anbefalte innlegg

Vi kan for eksempel ta i dag. Jeg har matteeksamen i morgen, og har lesedag i dag. Satte klokka på ti, og tenkte jeg skulle komme meg opp før tolv så jeg rakk å gjøre litt forskjellig i dag. Kvart over tre våkner jeg og veit sånn halvveis hvor jeg er. Husker ikke at klokka har ringt, eller hvordan den i det hele tatt ble så mye.

I juleferien skjedde også de samme tingene, og det har egentlig holdt på sånn siden i høst. Jeg vet jeg legger meg for sent, kan det ha noe med saken å gjøre? Men uansett, legger jeg meg klokka elleve har jeg ingen problemer med å sove i sånn rundt 13 timer.

 

Finnes det noen gode løsninger på dette problemet? Ha lavere temperatur i rommet når jeg sover, ha på flere vekkerklokker (men jeg er sånn som kan gå ut av senga og så tilbake i den igjen), legge meg tidligere hver kveld? Det med å legge seg tidligere er vel kanskje det viktigste?

 

Også har jeg ingen motivasjon for å stå opp i vanlige ukedager. Jeg forsover meg stort sett hver dag, føler ikke at det er noen vits i å stå opp, jeg skal jo bare på skolen uansett. Det har vært sånn siden i høst (går siste året på skolen nå). Flere dager har jeg bare latt være å stå opp og heller ligget og sovet halve dagen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener å ha lest at de som sover lite (Kalt A-Mennesker) har en genefeil.

 

Du har iallefall ingen genefeil da :)

 

Det er viktig å ha frist på rommet, men det har du jo så. Men problemet er jo ikke det at du sover, fordi du våkner jo om morgenen. Du bare står ikke opp. Som du sier, du har ingen motivasjon for å stå opp.

 

Du veit jeg er prippen på det med skole, du veit også grunnen til det. Å vær så snill å ikke si at du "bare" skal på skolen. Det er jo veldig veldig viktig om du vil videre her i livet.

 

Jeg ringer deg å vekker deg om jeg må. Om det er motivasjon nok for deg eller ikke det veit ikke jeg, men stå opp det er du nødt til. Ved å fortsette å sove blir du jo bare mer sløv.

Lenke til kommentar

Kjøp et lite kjøleskap, plasser det på badet og fyll det med colabokser. Hver morgen er det samme rutine. Jeg våkner, går på badet og henter cola og når jeg først er på badet tar jeg en dusj. Vips så er jeg våken.

 

Men fra spøk til alvor, ta en tur til din fastlege. Der har preparater som hjelper mot søvnproblem. Du kan også vurdere om du bør legge om kostholdet ditt.

Lenke til kommentar

Hm har mye av det samme problemet selv.. Til tross for 4 vekkeklokker+mobil kan jeg alikevel glatt forsove meg. Selv om jeg plasserer de strategisk rundt omkring metervis unna senga..bare står opp, slår de av i halvesøvne og kryper under dyna igjen.

Og i helger når jeg ikke må opp tidlig sover jeg gjerne til 16-17 tiden.. \o/

 

mulig det kan være den innebygda klokka som går litt feil..?

Lenke til kommentar

Med kroppen min er det iallefall slik at visst jeg sover mye over lengre tid, får jeg problemer med å sove lite, men visst jeg gjør det motsatte, og sover bare en 5-6timer i døgnet over lengre tid, noe som er veldig tungt i starten, så trenger jeg bare etterhvert 5-6timer søvn om nettene. Det er da det er så kjedelig å få ferie å spolere opplegget med å sove lengre... :\

Lenke til kommentar

En grei løsning er en radioklokke med en dugelig høyttaler. Setter den på maks utenfor rekkevidde og våkner til musikk, og for å skru av driten må jeg reise meg. Fungerer veldig bra, men har ikke så stort søvnbehov som deg da. Mulig du bare trenger å legge om døgnrytmen etter julen ;)

 

Prøv å legg deg tidlig som du sier og vær aktiv om du ikke er det for litt ekstra overskudd om dagen så håper jeg at det løser seg :)

Lenke til kommentar

Skulle trodd det var meg som startet tråden...

 

Har NØYAKTIG samme problem.

setter vekkerklokka på kl 6.45,

våkner kl 10 av meg selv, uten å huske at jeg har slått av alarmen!

 

Noen ganger er det som om livet mitt er drømmestyrt, fordi jeg merker av og til at jeg slår av alarmen, og legger meg så igjen for å sove.

Lenke til kommentar

Prøv å få 8 timer søv _hver_bidige_natt_. Pass også på å få i deg vitaminer/mineraler og ha et sunt kosthold (drikk mye, spis passe mye og riktig), og beveg deg litt ute i frisk luft hver dag. Så kommer du tilbake om det ikke virker om 1.5 - 2 uker. Dersom du gjemmer vekkerklokka såpass godt og langt unna senga at det krever litt innsats å nå den (f.eks. bak stereoen, innerst i en halvåpen skrivebordsskuff, ..) hjelper det litt. Du må også vite med deg selv at enten så ligger du og piner deg mens du hører på vekkerklokka, eller så står du opp: Når du først har føttene på gulvet må du nekte deg å ta dem oppi senga igjen.

Lenke til kommentar

Jeg har til og med prøvd å sette ene vekkerklokka oppå skapet slik at jeg måtte ha stige for slå den av. Våkna, tusle ut i boden i gangen og henta gardintrapaa, satt den opp, slo av vekkerklokka, satt på plass stigen..og la meg.

Mitt problem er at jeg ikke er særlig trøtt før 2-3 tida på natta, uansett når jeg legger meg eller hvordan jeg prøver å dosere søvnen, og da er det i blandt hardt å stå opp klokka 7. :hmm:

Lenke til kommentar

sett vekkerklokken(e) en plass der du må stå opp av sengen for å skru den av, og så går du ikke tilbake. personlig kjøpte jeg meg en satans irriterende vekkerklokke (lyden), men gikk fra og forsove meg til jobb så og si hver eneste dag, til å komme ti minutter på. viljestyrke kalles det.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Ikke bruk snooze. Ikke gå tilbake i sengen når du har hatt av vekkerklokken _uansett_. For min del hjalp det veldig bare det å tvinge meg selv å stå opp når først klokken ringte. Trening hjelper, riktig kosthold hjelper. Dårlig kosthold gjør en som kjent ofte trøtt og sliten, også om morgenen.

Lenke til kommentar
Ikke bruk snooze. Ikke gå tilbake i sengen når du har hatt av vekkerklokken _uansett_. For min del hjalp det veldig bare det å tvinge meg selv å stå opp når først klokken ringte.

 

Samme her, før hadde jeg klokken i stuen for å tvinge meg opp, men gikk og la meg etterpå.

 

Synes motivasjon er utrolig viktig, og det er vel egentlig vanskelig å fiske fram kun ved hjelp av gode råd. Jeg står opp presis 06:00 hver dag, fordi jeg vet at jeg må på jobb, og om jeg ikke kommer på jobb, får jeg fravær, kommer for sent osv osv.

 

Hvis ikke du har lyst til å gå på skolen, er jo det synd, men uansett vil vel det resultere i fravær, som aldri er bra med tanke på din framtid.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Det skal jo også sies at det er veldig sannsynlig at det er motivasjonen rundt skolen som gjør det. Dersom du ikke ser på det som et problem å komme for sent på skolen eller sove hele dagen vil du også slite med å komme deg opp, det sier seg nesten selv. Og det er jo utrolig kjipt, med tanke på fravær etc.

Endret av Slettet-Axby2kEH
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

En puslespillvekkerklokke hadde blitt knust eller gått ut vinduet hos undertegnede. Men at det er effektivt for å tvinge seg våken har jeg ingen tvil om :)

Lenke til kommentar

jeg fikk løst dette effektivt når jeg var i militæret. prøv å finne en frivillig fyr som kan skrike og kjefte og få deg til å gjøre husarbeid hvis du ikke står opp!

 

eller så kan det hjelpe med lys på rommet...? hvis det er veldig mørkt så er det lettere å sovne igjen.

 

eller så er nok lege som noen nevnte et godt forslag... håper det årner seg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...