Gå til innhold

Hvilken distro vil fungere best for meg?


ron

Anbefalte innlegg

Er ikke en gang newbie, er rett og slett helt grønn! Saken er at jeg skal sette opp en spillserver hjemme (litt quake, mest half-life) og da er windows udugelig. Distroen må være enkel og instalere og bruke, minst mulig fancy dilldall og helst ta liten plass. Hvordan det ser ut spiller ingen rolle. Ser mange skryter av Debian, men det er kanskje litt for vanskelig? Helst seriøse og begrunnede svar, ikke som at "RED HAT er best."

Takker på forhånd

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nesten alt annet enn Debian råder jeg deg til, Debian er utvilsomt en meget patent Distro, men bare installen kan ta motet fra de fleste (ser ut, og fungerer som om den er anno 1997 og ikke 2002).

 

Mandrake har den fordelen at det rett og slett fungerer nesten uten videre, minimalt med confing, men en liten og grei install betyr at du må smørre deg med tolmodighet og luke ut adskillige mb med unødvendige pakker.

 

Vectorlinux ( http://www.vectorlinux.com ) og Peanutlinux ( http://www.peanutlinux.com ) er eksempler på to distroer som har et slags "gutterompreg" over seg, de er små, inneholder akkurat det nødvendige og har en relativt ok install og ellers støtte for det som trengs. (ISO'ne er på typisk 200ognoen mb).

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Installerte Mandrake i går (versjon 8.?) og var meget skeptisk i forkant, men det gikk over all forventning. Tror at så lenge du luker ut unødvendige pakker på den (grafisk brukergrensesnitt, like enkelt som en Windows install), klarer du fint å installere den på en eldre pc. Skal i hvert fall prøve dette selv.

Lenke til kommentar

Hvis jeg går for Mandrake, holder det med å laste ned den første iso cd`en? eller trenger jeg alle tre. Har også sett på sidene til peanutlinux og vectorlinux og de virker ganske interessante. Er de lette og bruke? Hvem av dem er evt. best? Noen som har no erfaringer med dem?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...