Jump to content

kwikdahl

Medlemmer
 • Content Count

  961
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

About kwikdahl

 • Birthday 06/16/1984
 1. Den totale kraften over trinsen blir da altså 39,2 Newton siden snortrekket er 19,62 N på begge sider av den? oppg. b: Men systemet står jo i ro? kraften er jo lik på begge sidene av trinsen?
 2. Fysikkproblem her! Jeg og noen klassekamerater regner en del på den her og vi roter mellom å misforstå oppgaven og får forskjellige svar... På oppgave a mener jeg at vi må trekke det lille loddet med en kraft som blir lik kraften det store trekker nedover, det store har en tyngde på 19,6 N og det små en tyngde på 4,9 N, Jeg finner fram til et snordrag på 15,68 N... ved formelen S = 2g*m1*m2/m1+m2 = 2*9,8*2*0,5/2+0,5 = 15,68 N Et annet svar er at snordraget 14,7 N eller 19,6 N... Trenger virkelig hjelp til å løse disse to oppgavene....
 3. Problemet med +47 tror jeg bare oppstår når det er en ren Facebook kontakt... Hvis du først oppretter en vanlig kontakt på telefonen for å så "koble" den mot en facebook-kontakt er det null problem med +47!
 4. Yeeey.... 10 år i år for meg her! Tiden går fort gitt!
 5. Eneste jeg skulle ønske min HTC Desire hadde som Iphone 4 har, er 720p HD-opptak.. Dette er riktignok lovt av HTC at det skal komme i en update.... menmen....
 6. Fikk beskjed jeg også at den ikke klarte å lagre backup på minnekortet. Likevel gikk oppgraderingen uten problemer... likevel litt snodig.
 7. Er litt skuffet her jeg sitter. Det er død pixel på skjermen min. Den grønne delen av en pixel ser det ut som... Kan jeg kreve en ny telefon på garanti grunnet at en pixel er død...?
 8. Bekrefter du ikke nå med ditt svar at uten LÅN ville økonomien stoppet opp? Bekrefter ikke dette da hva denne videoen prøver å få fram? Uten LÅN stopper økonomien, ergo vil det bety at pengene som er i omløp har opprinnelse i LÅN. Selv sitter jeg ganske sikkert i min egen jobb, har kun billån (dumt i seg selv) og leier leilighet. Jeg valgte og IKKE hoppe på bolig-kjøpe-jippoen som har herjet de siste årene, jeg er hva du vil kalle en krakknisse. 2009 vil bli et rent helvette for boligmarkedet, tilgangen på kreditt (gjeld) er lav og folk vil ikke kunne låne høye beløp. Positivt sier jeg, da dette vil presse boligprisene nedover. Sist gang børsen krakket på slutten av 80-tallet fulgte bolig-krakket 1 år etter. Blir "morsomt" å se hvordan boligprisene har utviklet seg i oktober 2009. Litt off-topic, men allt bunner og grunner i gjeld i vår økonomi.
 9. I disse dager da stater LÅNER ut milliarder på hundretalls av milliarder til banker for å "få igang" låningen av penger igjen er da denne videoen virkelig så ute på viddene? HVORFOR må staten da LÅNE ut penger til bankene? Fordi banker må kunne LÅNE ut penger til bedrifter for at de igjen skal kunne finansiere prosjekter og lønn til sine ansatte? Slik jeg ser det er disse krisepakkene bare å pisse i buksa for å holde seg varm mens vi blåser opp bobla stadig mer....
 10. Hvilken ØL jeg liker? Carslberg. Liker også deres "LITE" utgave. Forskjellig smak på de to. Er Trondhjemer, men Dahlsen synes jeg ikke noe om.
 11. Nå når finanskrisen lager storm på verdens børser kom jeg over en spesiell video. Innholdet i filmen omhandler noe som opptar alles hverdag. Nemlig penger, men hvor kommer penger fra? Dette spør filmen på starten, og svaret er rett og slett skremmende. Se den 47 minutter lange filmen: Money as Debt Alt er forklart grunnleggende og enkelt, du trenger IKKE være hverken økonom eller aksjemegler for å skjønne innholdet. Dette er ikke "konspirasjon"-video, men en opplysning på hvordan systemet faktisk fungerer. Tenk at det er så "lett" å lage penger? Ikke rart man kan komme opp med 700 Milliarder dollar ut av ingenting for å lage en såkalt "krisepakke". Dette gjelder vel også i Norge.
 12. Ja vi ser jo hvor bra krise/rednings/panikk-pakken virker i USA, DOW ligger nå under 10.000. Du kan ikke bare lage penger i form av gjeld i all evighet.... det smeller tilslutt...
 13. Så noe i går som skremte vannet av meg. Søk på "money as debt", den filmen er skremmende..... mulig det er gammelt nytt, men for meg var dette nytt.
×
×
 • Create New...