Gå til innhold

Usunt å spise rått kjøtt?


Vu-caN

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det usunt\farlig å spise rått kjøtt?

Jeg får vann i munn av rå kyllingfilet, på lik linje med når andre spiser sjokolade og søtsaker.

 

 

 

Edit:jeg liker ikke sjokolade heller da, så jeg trenger en erstatning.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det ytterste på rått kjøtt er ikke sunt å spise. Men en skikkelig biff er vanvittig god rå. Men da skjærer jeg alltid av noen millimeter av det ytterste først.

 

Når det gjelder kylling og svin skal det visstnok aldri spises rått, så forhør deg nøye før du evt gjør det!

Skrevet

Som sagt, tror "hvitt" kjøtt ikke skal spises før det er 100% gjennomstekt

 

Ellers så er jo biff tartar en populær (?) rett som faktisk smaker bedre enn man skulle tro :)

Skrevet

Jeg ville holdt meg til å gjennomsteke kjøttet. Det er ikke trygt å spise det rått. Om du gjorde det slik at bakteriene ble mindre av så hadde du nok alikevel blitt skikkelig sur i magen! :p

Skrevet

Biff som er lite stekt, nærmest rå med en skorpe rundt er ufattelig godt. Hval er også godt rått.

 

Kylling har jeg ingen anelse om, men tror man burde gjennomsteke den?

Skrevet

Kylling, svin og menneskekjøtt (sikkert flere andre også) må være gjennomstekt da de kan være infisert av en eller annen parasitt som jeg ikke husker navnet på.

Skrevet

Det er selvsagt en viss sjanse for at man kan få i seg ymse ulumskheter, men sjansene er meget små, iallefall i vår del av verden.

 

Selv bryr jeg meg ikke stort om kjøttet er rått, så lenge utsiden er stekt, da det er her de aller fleste potensielle ulumskhetene sitter. Jeg stoler på at kontrollene av kjøttet jeg kjøper har vært godt nok.

Skrevet

Roastbeef er vel stekt lenge i ovn? Dessuten er vel gjerne de ytterste centimeterne av skivene brune og gjennomstekte, så tror ikke det skal by på noe problem.

 

Ikke det at jeg er noen ekspert på unger og deres fordøyelse, da.

Skrevet (endret)

Storfekjoett kan spises raatt i midten da bekteriene i hovesak ligger utenpaa kjoettet. Kjoettdeig maa du derimot steke godt.

 

Kyllinger har salmonellabakterien i foerdoeyelsessystemet og naar du skjaerer ut tarmene vil dette gaa over i kjoettet. Derfor skal man aldri, aldri spise kylling raatt, da det er stor sannsynlighet for at du vil bli syk.

 

Ellers er det vel en grei huskeregel at allt hvitt kjoett skal vaere gjennomstekt, og roedt kjoett kan spises raatt.

Endret av Jonnar
Gjest Slettet-CkrM7QVpfE
Skrevet
Rå kjøttdeig med grillkrydder, nam :D

7463521[/snapback]

 

slenger meg på den :) elsker rå kjøttdeig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...