Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Spørs hva du mener med "tykkere". Den mest "sinnsyke" "tykke" stouten de har er vel Brewdog sin Tokyo*, men den begynner å helle mot portvin. Ellers synes jeg at den absolutt mest smakfulle på alle måter er Brewdog "Paradox Jura", men den kan være vanskelig å få tak i nå. Forøvrig synes jeg egentlig alle på listen som CurSe postet lengre oppe er "tykkere" enn NØ Imp.Stout. (Etter et gjensyn med NØ IS for et par uker siden. )

Bestilte dette i dag:

Nøgne Ø Imperial Stout Barrel Aged

Midtfyns Imperial Stout

Haandbryggeriet Odin's Tipple

Lervig Konrad's Stout

Midtfyns Bryghus X-Porter

Ægir Bryggeri Natt Imperial Porter

Endret av Vice
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

jeg tar meg den lille friheten å legge inn et par anmeldelser... ikke til politiet, men på øl :)

http://godtdrikke.ne...este-og-verste/

Litt rart at du ikke klarte Double IPA'en? Den er tom. en ganske "snill" og lettdrikkelig variant blant alle de Imperial/Double IPA'ene jeg har smakt. Virker nesten som om det har vært noe feil med flasken? Rochefort er nesten umulig å ikke elske. Rochefort 10 figurerer stadig vekk på lister over verdens beste øl.

Edit: Stygg feil korrigert.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Greit nok. Men jeg føler at jeg hadde gått glipp av veldig mye øl dersom hovedkriteriet mitt var at det skulle være balansert. Feks. praktisk talt hele IPA sjangeren ville jo da falt ut. IPA'er er jo som regel veldig ubalanserte da de som regel har veldig lite fylde i kroppen men er veldig topp-tunge. Imperial/Double bøter endel på dette da de har mye mer kroppsfylde.

Lenke til kommentar

Hmm, jeg synes egentlig både Rochefort 8 og 10 var litt kjedelige.

 

Det er et eller annet med den søtlige bismaken på begge to som gjør at jeg ikke er så fan.

 

Mulig jeg reagerer på kandissukker altså, men jeg var ikke særlig imponert over noen av de to. Skal sies at jeg hadde ganske store forventninger til begge ølene.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Hehe, når det gjelder "kjedelig" så tror jeg det er svært få som vil bruke det ordet på en Rochefort. Det har jo en ekstrem kompleksitet med massevis av smaker og jeg blir nærmest forbløffet hver gang jeg drikker en flaske.

Men om du reagerer på kandissukker så kan jo det være en forklaring, men da utelukker det jo dessverre også ganske så mange Belgiske øl fra din "smaksgate". :(

8'ern er forøvring visstnok akkurat samme oppskrift som 10'ern men 10'ern gjæret/modnet mer enn 8'ern.

Lenke til kommentar

Hehe, det kan jeg godt tenke meg, ble vel rimelig mye søl :)

 

Guinnessmåten fungerer nok bare på de øltypene som har den kulen med nitrogen i boksen. En god regel er at alle flaskeøl helles med andakt :)

 

Guinnessmåten?

Er dette idiotmåten med å sette boksen opp ned i glasset og ødelegge skummet og ølet totalt?

Hvor denne ideen kommer fra er ikke godt å vite, men det er en totalt feil måte å helle Guinness fra boks på og av en eller annen grunn har en del "diskenspringere" funnet ut at det skal gjøres slik.

 

Mulig det var slik det skulle gjøres før nitrogenkulen kom til?

 

Om dere ikke tror meg. Test selv. Slå en Guinness fra boks rolig ned i glasset og se hvor mye bedre den ser ut og kjenn hvor mye bedre den smaker.

 

Guinness' egen beskrivelse:

"At home, you should let the can chill for at least 3 hours before pouring the contents of the can into a large glass in one smooth action."

Endret av StoreMyen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

*snip*

 

Ja, det er den måten jeg sikter til. Jeg kjøper skjelden Guinness på boks though. Foretrekker den på tapp. Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg kjøpte en boks i dag. Leste det sitatet litt sent, jeg heller min som all annen øl, men skal teste det med forsiktighet en gang for å se.

Lenke til kommentar

Haha shit, jeg leste til side 9, så skulle jeg se hvor mange sider det var, 332! Hakke tid til det! :p

 

Men mitt bidrag: Carslberg går det i heletiden, må jeg si. Eller Heineken. Aldri vært noe fan av tuborg. Selfølgelig går det jo ann å drikke, men da helst utover kvelden/nach. (Jeg er ikke så kresen som det ser ut til)

Her i Risør er vi så heldige å ha ett utendørs serveringsted om sommern ved navn Pir1, på en flytebrygge i solsteika! Hva er vel bedre?

 

Det som da falt mest i smak Fosters, fra Australia. Og selfølgelig Carslberg Extra Cold.

Ser ut som de har utvidet og har hele 15 forskjellige øl-merker fra mange forskjellige land. Skal smakes og prøves denne sommeren!

Lenke til kommentar

Som ølentusiast har jeg funnet et industri-øl jeg foretrekker. Frydenlund Fatøl har såpass med smak og fylde at det ikke blir uinteressant, noe veldig mange andre øl blir. Selv etter min andre sekspakning i kjøleskapet nå på et par ukers tid er den fremdeles gangbar. Det skulle jeg ikke trodd selv, men man slutter aldri å overraske seg selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...