Gå til innhold

Holder denne for å slippe førstegangstjenesten?


NyLakkert

Anbefalte innlegg

HAr det sluppet å hjelpe å si at du er pasifist? Det fikk jeg høre av pappa at jeg skulle si.

7388199[/snapback]

 

Om du sier du er passifist får du Siviltjeneste.

7388217[/snapback]

Det er jeg 100% klar over. Trådstarter sier da ingenting om å slippe siviltjeneste?

7388280[/snapback]

 

Mja, siviltjeneste er no militæret det og :p er framdeles tvunget til å gjøre no tull uten betaling, når du kunne brukt tiden på noe annet. VIlle personlig foretrukket vanlig førstegangstjeneste framfor siviltjeneste.. Siviltjenesten er lenger og.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Axby2kEH

Snakk om å rote seg inn i masse vanskeligheter, en slik komplisert "dekkhistorie" vil garantert smelle tilbake på deg. I tillegg syns jeg det å lyve på seg en handicappet og psykisk ustabil kjæreste for å slippe militæret er skikkelig lavmål.

 

Du håner alle som faktisk bruker tid på å ta vare på f.eks. handicappede eller andre i andre omsorgsposisjoner ved å prøve å fabrikere en historie om en handicappet kjæreste som trenger din hjelp, og at du derfor ikke kan være i førstegangstjeneste. Å ha omsorgsansvar for andre er en slitsom og av og til utakknemlig jobb, og det er ikke nødvendig at mennesker som deg som bare skal ha en billig måte til å komme unna militæret skal bidra til at de kanskje også må dokumentere nøye at de har folk de faktisk tar ansvar for slik at de ikke bare stemples som unnasluntrere. Tenkt på det?

 

EDIT: måtte bare legge til en kommentar eller tre

Endret av Slettet-Axby2kEH
Lenke til kommentar
Hei. imorgen skal jeg på sesjon og vil ikke i førstegangstjenesten!

 

jeg har tenkt litt og har dermed funnet på denne historien:

 

For 1 år siden ble min kjæreste utsatt for en bilulykke på E6 like utenfor Gøteborg. Hun kjørte sammens med en vennine og det hele endte med at venninen døde og kjæresten min ble lam fra livet og ned. Idag sitter hun i rullestol og må nesten ha hjelp ved alle annledninger. Helt siden den forferdelige ulykken, har jeg måtte hjelpe hun både hjemme og på skolen. Både jeg og henne innser at lengre perioder uten hverandre vil gjøre hverdagen hennes svært vanskelig. I tillegg lider hun fortsatt av psykiske lidelser etter ulykken, hvor jeg er en svært viktig støtteperson.

 

Vil jeg få fritak ved å bla opp denne historien? vil de sjekke opp evt navn på kjæresten min og den døde venninen? Vil noe av dette komme på jobbsøknaden min?

 

Takker for alle svar

7387623[/snapback]

 

 

DU synker lavt om du bruker den historien der!

Lenke til kommentar
Det å ljuge for å ungå å tjenestegjøre for Norge er noe av det mest uhederlige jeg kan tenke meg. Finnes det ikke moral lenger?

7387651[/snapback]

 

Dessverre, nei. :) Men takk for at det finnes enkelte ildsjeler der ute fortsatt. :)

 

Forøvrig er mail sendt til hoveddirektoratet i mil.no / FOHK / NAVBASHAAK + div. steder om at hvis en person skulle komme med denne historien er det bare bull. :)

Lenke til kommentar

Verneplikten er jo blitt en vits.

 

Si at du absolutt ikke har lyst på en litt overbevisende måte, så skal nok det holde. Hvis du skulle bli innkalt, er det ikke så vanskelig å få utsettelse på grunn av skole uansett. En sånn historie er ikke særlig lurt. Kan godt hende de finner på å sjekke det opp, og du skal nok være ganske flink for at det skal virke troverdig. Særlig hvis de begynner å stille spørsmål.

 

[ot]Men vil nå anbefale å ta det året da i militæret da :p [/ot]

Endret av Josten
Lenke til kommentar

Ville det funka om man fikk lege erklering el. fra psykolog om sosial angst og depresjoner?

Bare lurer siden jeg har hvert på sesjon å er tjenestedyktig men har ikke lyst i det heletatt.

Vil det funke om man kom med slikt i ettertid?

 

EDIT:

bare sei at du psykisk lidande, funke fint da, men du må ha da på rulebladet til du dør  :tease:

vil slikt komme på rullebladet? :ermm:

Endret av Firesky
Lenke til kommentar
Ville det funka om man fikk lege erklering el. fra psykolog om sosial angst og depresjoner?

Bare lurer siden jeg har hvert på sesjon å er tjenestedyktig men har ikke lyst i det heletatt.

Vil det funke om man kom med slikt i ettertid?

 

EDIT:

bare sei at du psykisk lidande, funke fint da, men du må ha da på rulebladet til du dør  :tease:

vil slikt komme på rullebladet? :ermm:

7390206[/snapback]

 

hør på urimeligheten i det. Hvorfor skal forsvaret sette noe slikt på fullebladet ditt, som regulerer straffbare forhold?

 

Det er ikke under noen omstendighet straffbart å ha deppresjoner. Det er nokså normalt.

 

ps! er ikke gitt at å si at en ikke vil, eller har depresjoner vil holde ved vurdering. har du der i mot legeerklæring (av nyere dato) e.l. som underbygger det så dimmer de deg med en gang uten spørsmål.

Lenke til kommentar
Er det ikke slik at hvis du har daarlig syn og absolutt ikke vil inn i militaeret saa slipper du? Mener Steffyboy ble fritatt paa grunn av det.  :hmm:

7390062[/snapback]

Jeg hadde for dårlig syn og ble fritatt på bakgrunn av dette. Jeg fikk altså ikke lov til å utføre førstegangstjeneste under fredstid. Riktig nok ville jeg jo ikke inn i militæret uansett, så da var det jo veldig greit.

Lenke til kommentar

alle over 18 år er registrert i forsvaret med en god del info, politiet har nok ikke tilgang til dette...

 

det blir registrert i det systemet alt som skjer, hvorfor du dimmer, hvor fort du løper 3000 meter og mer, så det blir registrert som ett slags rulleblad i forsvaret...

 

uansett så tror jeg at de sjekker ut om det du sier stemmer, de dimmer deg ikke for en god historie, men de gjør det hvis du har en grunn...

 

anyway, staten gir deg mye, 1 år burde du takle å gi tilbake for din egen fred, forsvaret i norge er mye for å bevare freden med tall og statistikker, ikke faktisk hva de kan...

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...