Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvorfor er thai-kvinner så populære?


Anbefalte innlegg

8 minutes ago, Neffi said:

Som jeg sa handler det om andre, altså mange andre vurderinger som må gjøres. Det holder ikke å bare se på en liten side av det, eller løfte opp et punkt som man muligens kan hake av med en "ok". Det fins mange moralske spørsmål å stille i en sånn situasjon. Først og fremst er det en maktskjevhet i modenhet. Slike relasjoner vet vi mye om. Det er like skrullete fra et psykologisk perspektiv at en 20 åring finner en 60 åring attraktivt, som at en 60 åring finner en 20 åring attraktiv, og her er det ikke sånn at to negative blir til en positiv. Videre vil vi medmennesker på kloden sette 60 åringen som ansvarlig, fordi det er forventet at denne personen (mann eller kvinne) er mest utviklet og bør være såpass opplyst at de forstår at det er galt. Fordi den mest modne får mer makt og et stort psykisk overtak, ser vi på det som maktmisbruk. En form for grooming. Også fordi en 20 åring fremdeles trenger å lære mye og ikke har en fullvoksen hjerne. 

Videre har en 60 åring gjennomgått store prosesser i kroppen sin og samme hvor lite vi liker å fokusere på det, er arvematerialet i form av individets DNA sterkt redusert. Samme om det er en kvinne eller mann. Et slikt individ har en opphopning av miljøgifter i seg, fra et langt levd liv, samt at alle funksjoner som skal reparere kroppen går saktere og er redusert. Dette ser vi hvis vi leter i statistikk; jo eldre foreldre er (mann eller kvinne) jo verre blir helseutfordringene for avkom. Eksempelvis kan jeg selv teknisk sett fremdeles få barn, men skulle jeg gjort noe slikt, ville jeg utsatt fosteret for en ekstrem høy risiko med henhold til dens helse. Fra et sånt perspektiv må man være helt spesielt egoistisk for å velge å forplante seg.

Det er mange flere sider ved en slik aldersproblematikk også, men jeg mener at hvis man ikke forstår disse to nevnte her, og ser de som alvorlig, så kommer man ikke til å forstå noen andre sider ved det heller. Så jeg kan spare meg fra å holde en avhandling.

Den eneste vurderingen man trenger å ta, er om de to voksne selvstendige individene behandler hverandre bra. 20-åringer er voksne. Synes det er ekstremt teit å bagatellisere en 20-årings evne til å tenke og oppføre seg selv. 

Den totale egoisme er vel at man ikke unner andre den glede man selv har hatt. 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (6 minutter siden):

Det ble nevnt noe om polakker? Husker helt siden 70-80 tallet når mange polakker var med omreisende sirkus. De var allerede da ganske så populære blant norske kvinner. Så det er vel ikke noe nytt. Det samme med menn fra Hellas, Spania, Tyrkia, Kypros, Italia, Irland og flere andre land. Så dette er ikke noe nytt. Det er mange kvinner i Norge som fortrekker menn fra andre land også asiatiske menn. Jeg tenker at det må få være helt greit og ser ingen grunn til å snakke ned disse kvinnene.

Det er jo lite lurt å forplante seg i en marginal genpool, og dette vet vi jo både kognitivt og instingtivt. Ikke noe rart med det.

Theo343 skrev (6 minutter siden):

Det er en særegen tankegang at når menn gjør det så er det galt.

Det handler her om nyanser og hva man ser av sosiale utspill. Jeg syns det ser like merkelig ut om det er store maktskjevheter i forhold, være seg om det er en norsk mann eller norsk kvinne som finner seg noen som teknisk sett kunne vært barnebarnet, eller får en forsørger-rolle over den andre part. Ikke fordi det nødvendigvis er galt å forsørge folk, men vi er forbi det stadiet at vi utelukkende ser på givere som skinnhellige. Man kan jo til og med forsørge svakerestilte uten å ha partner-relasjon. Problemet blir når forsørgingen kan sees på som betaling. At den som forsørges settes i gjeld til motparten. Idealet og fasiten her er at vi som storsamfunn, i vårt land, sørger for at alle mennesker har en økonomisk sikkerhet og trygghet, slik at det ikke skal være behov for å slavekontrakter. Dette er verdifulle normer.  

Og her har vel staten vært med på å motarbeide en god maktbalanse, når de har satt et forsørgerkrav og minimumsinntekt hos det individet som skal hente en partner i utlandet. Den loven støtter jo opp om slavekontrakter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Guest 219e3...fe5 said:

Dette er bare såååå feil. Hvis man blir introdusert for begge delene så leker man med begge delene. Jeg lekte like mye med biler som med dukker. Jeg likte å snekre bedre enn husarbeid, jeg likte å være med i potetåkeren (er vokst opp landlig). Men det er vel pga mine "daddy issues" eller legning det da, som du allerede har vært inne på. Jeg er 100 % heterofil forresten og har født min andel av barna langt over raten på 1,4. 

Jo, det er sosialt tillært. Les gjerne hele linken, jeg har kopiert endel av den for å vise at du tar feil når det gjelder kjønnsroller. 

Kjønnsroller er normer og forventninger som stilles til mennesker knyttet til hvilket kjønn de er. Det kan blant annet være forventninger til hvilke interesser, klær, oppførsel og arbeidsoppgaver de ulike kjønnene skal ha. Miljøet, inkl familie, venner, media, barnehager, skoler, politikk og religion kan påvirke hvordan forventningene er. Det er altså snakk om sosialt konstruerte karakteristikker som varierer i ulike kulturer, og som kan endres over tid.

Et eksempel på klassiske forventninger: menn er sterke, ambisiøse, modige og målbevisste. Kvinner er omsorgsfulle, varme, fleksible og følsomme. Fine kvaliteter i og for seg, men begrensende når de er hektet til kjønn, da denne typen karakteristikker varierer voldsomt mellom mennesker, uavhengig av kjønn. Om man ikke passer inn i båsen samfunnet tegner opp, kan man raskt føle at man er feil, og begynne å undertrykke viktige deler av seg selv.

Vanligvis snakker folk om at feminine kvaliteter er kvinnelige, og at maskuline kvaliteter er mandige. Men dette er jo også sosialt konstruert - for hva er feminint og hva er maskulint? Hva er kvinnelig og hva er mandig? Dette varierer veldig i ulike deler av verden. Det finnes nærmest ingen fastlåste, forutbestemte kjønnsforskjeller - hjernen er plastisk og formes av miljøet fra fosterstadiet, og miljøet avgjør hvilke gener som skrus av og på (epigenetikk). Det som er sikkert og visst er at de bevisste og ubevisste forventningene som kommuniseres til barnet fra de blir født - fra nærmeste omgangskrets til storsamfunnet - former barnet i svært stor grad.

 

Takket være kvinnekampen på 70-tallet og påfølgende politisk vilje til å prioritere strukturelt arbeid for likestilling, har vi i Norge kommet ganske langt hva angår å utfordre tradisjonelle kjønnsroller. Det vil si at norske gutter og jenter, menn og kvinner, på mange måter står friere til å selv kunne velge hvordan de vil uttrykke seg og leve livet sitt, enn de gjør i mange andre land. Det er imidlertid mye arbeid som gjenstår, noe som eksempelvis kommer til uttrykk ved at vi fremdeles har en stor utfordring hva angår seksuelle overgrep og vold utøvd av menn mot kvinner, at vi har et svært kjønnsdelt arbeidsliv (hvor kvinner dominerer innen omsorgsyrkene som er forbundet med belastnings- og slitasjeskader, lav lønn, deltidsarbeid og lave pensjonsutbetalinger på sikt), at kvinne- og mødrehelse nedprioriteres gang på gang, og at det å lage og oppdra barn ikke likestilles med annet arbeid til tross for at det er like, om ikke mer, krevende.

I tillegg er mange enige om at vi har tatt et par steg tilbake de seneste årene - pendelen har liksom svingt den andre veien igjen, og mange har merket seg en oppblomstring av gamle kjønnsroller og forventninger. Det kan være mange årsaker til dette, men en en av grunnene jeg vil vektlegge her, er at teknologi og internett har blitt allment tilgjengelig, og at ekstremt mye av vår mediemat, og følgelig våre forbilder, kommer fra USA, et samfunn som ligger langt bak oss hva angår likestilling. Og når man på samme tid ser at likestillingsperspektivet er så godt som fraværende i skoler og barnehager, får jo de ubevisste holdningene mediene planter i oss alle, og særlig i barna, lede an.

https://psykologpia.no/blog/2018/1/23/trange-kjnnsroller

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Vilket tull Letica. Möjligt att det stämmer på dig men det stämmer definitivt ikke på alla barn. 

Kan ikke kvinner och män snart ta samma utdaningar och yrken så vi noen gang slipper maset om att vi i snitt egentligen er identiska trots att vi snitt ikke tar samma valg och ikke uppför oss på samma sätt (allt är självklart männens fel ...) 

(hvis vi nu ikke snakker om könsidendet. Då är vi forskjellige igen och kön är viktigt igen).

Endret av fredrik2
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Colin. skrev (3 minutter siden):

Den eneste vurderingen man trenger å ta, er om de to voksne selvstendige individene behandler hverandre bra. 20-åringer er voksne. Synes det er ekstremt teit å bagatellisere en 20-årings evne til å tenke og oppføre seg selv. 

Jeg har selv vært 20 år, og om vi skulle målt graden av voksenhet, og hvor mye man normalt angrer på det man gjør av valg som 20 åring, så hadde vi sprengt alle skalaer. Men som jeg sa, hvis noen ikke klarer å se denne problematikken, så er det jo håpløst å diskutere det.

Colin. skrev (3 minutter siden):

Den totale egoisme er vel at man ikke unner andre den glede man selv har hatt. 

Det er også en side av det. Hvis det var det som var problemet. Skjønner at du kan oppleve det slik, når jeg sier det, siden jeg har en flokk med unger, og du ikke. Unner alle unger jeg, men innenfor den tidsrammen som ikke skader barnet.

Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
Colin. skrev (6 minutter siden):

Den eneste vurderingen man trenger å ta, er om de to voksne selvstendige individene behandler hverandre bra. 20-åringer er voksne. Synes det er ekstremt teit å bagatellisere en 20-årings evne til å tenke og oppføre seg selv. 

Den totale egoisme er vel at man ikke unner andre den glede man selv har hatt. 

Nei, det er ikke den eneste vurderingen man trenger å ta. For menn (regner med det er han som er 60 - åringen her) sin sæd blir dårligere med tiden, spesielt etter 45 års alderen, og å vokse opp med en 60 år gammel far er nok ikke bare bare. Blir det begravelse for far før eller etter konfirmasjonsdatoen tro? 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (13 minutter siden):

Nei, det er ikke den eneste vurderingen man trenger å ta. For menn (regner med det er han som er 60 - åringen her) sin sæd blir dårligere med tiden, spesielt etter 45 års alderen, og å vokse opp med en 60 år gammel far er nok ikke bare bare. Blir det begravelse for far før eller etter konfirmasjonsdatoen tro? 

Men samtidig må det jo erkjennes at dette vil være en enorm sorg-problematikk. Og det er det for alle som er ufrivillig barnløs. Det trenger ikke avhenge på om man har barn fra før eller ikke engang. Slike ønsker ligger i instingtene våre og en tom stol i hjertet er akkurat det; en tom stol. Ubeskrivelig vondt for den det gjelder.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
Neffi skrev (13 minutter siden):

Men samtidig må det jo erkjennes at dette vil være en enorm sorg-problematikk. Og det er det for alle som er ufrivillig barnløs. Det trenger ikke avhenge på om man har barn fra før eller ikke engang. Slike ønsker ligger i instingtene våre og en tom stol i hjertet er akkurat det; en tom stol. Ubeskrivelig vondt for den det gjelder.

Joda, men som 60 åring å legge seg etter 20 - åringer bare fordi man ikke har oppnådd ønsket sitt om barn tidligere i livet, da har man ikke mye tanke for 20 åringen og sitt eget eventuelle barn. Den 60 åringen bør innse at dette skjedde ikke i mitt liv, og heller kose seg i alderdommen med en eldre kvinne nærmere sin egen alder. Kanskje hun har noen barn og barnebarn fra før som han kan fungere som bestefar til hvis barn er så viktig. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (20 minutter siden):

Joda, men som 60 åring å legge seg etter 20 - åringer bare fordi man ikke har oppnådd ønsket sitt om barn tidligere i livet, da har man ikke mye tanke for 20 åringen og sitt eget eventuelle barn. Den 60 åringen bør innse at dette skjedde ikke i mitt liv, og heller kose seg i alderdommen med en eldre kvinne nærmere sin egen alder. Kanskje hun har noen barn og barnebarn fra før som han kan fungere som bestefar til hvis barn er så viktig. 

Ja, hvis standarden på import-brudene var jevnbyrdige og likestilte i henhold til alder ville vel aldri denne tråden sett dagens lys.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (2 timer siden):

Det er altså du som skal få lov å bestemme på hvilke områder kvinner skal være likestilte på? Kun de områdene det passer inn i ditt narrativ om at kvinner er så omsorgsfulle? 

Kvinner er dyktige i de aller fleste jobber, ofte mer dyktige enn menn fordi de er mye mer nøye og virkelig har kjempet for å komme seg fram i lederposisjoner.  Innen finans, økonomisjefer, piloter, mekanikere, lastebilsjåfører osv, listen er ikke uttømmende. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Hvordan går det an å lese så feil??? Jeg bestemmer ikke dette!! Spør heller de små jentebarna hvorfor de leker teselskap, mor far og barn og dukker og barbie.

Tallene mine er fra statistisk sentralbyrå. Det er akkurat som med barna, damene selv som bestemmer yrkesvalg.

Ikke jeg!

Er det ingen andre oppegående som forstår det jeg skriver?

Virker som jeg skal hetses som en mannsjåvinist eller noe bare fordi jeg hevder at det er forskjell på mann og kvinne.

(Ikke noe negativt-fordeler for begge kjønn)

Derimot er jeg kjempeglad for at kvinner er kvinner og at menn er menn.

 

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (2 timer siden):

Joda, det kan man når statistikkene viser at kvinner gjør mest. Jeg har ikke tall over hvor mange kvinner som gjør de tingene du ramser opp, men jeg gjør alle av de tingene du nevner, i tillegg til snømåking da, den glemte du. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Og det er utallige menn ektemaker som gjør  de såkalte dametingene.

 

Btw om man er enslig må mann og kvinner gjøre alt uansett. ikke trekk inn denne gruppa

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

 Det er mange kvinner i Norge som fortrekker menn fra andre land også asiatiske menn. Jeg tenker at det må få være helt greit og ser ingen grunn til å snakke ned disse kvinnene.

Det er en særegen tankegang at når menn gjør det så er det galt.
 

Jeg tror nok mange velger partner uten at de nødvendigvis velger disse utfra hvor de kommer fra. To av besteforeldrene mine og to av oldeforeldre kom fra ulike land, og jeg har selv vært sammen med flere utenlandske damer. Det at de var utlendinger var ikke en av faktorene for at jeg ble intressert i dem og visa versa. Det samme gjaldt nok også mine besteforeldre og oldeforeldre. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (12 minutter siden):

Hvordan går det an å lese så feil??? Jeg bestemmer ikke dette!! Spør heller de små jentebarna hvorfor de leker teselskap, mor far og barn og dukker og barbie.

Tallene mine er fra statistisk sentralbyrå. Det er akkurat som med barna, damene selv som bestemmer yrkesvalg.

Ikke jeg!

Er det ingen andre oppegående som forstår det jeg skriver?

Jo, jeg forstår hva du skriver. Jentebarn er mer empatiske enn guttebarn, og guttebarn mer fysiske. Generalisert sett. Litt sånn innovervendt og utovervendt, Yin og Yang. Det er en forskjell der, som også påvirker hva den generaliserte befolkningen velger av yrker osv. Dette er jo så klart ikke din skyld. Men det at det fins en sånn generalisert forskjell, må ikke lage begrensninger for de som ikke faller under den generaliserte massen. For avvikene er for store. 

Gouldfan skrev (12 minutter siden):

Virker som jeg skal hetses som en mannsjåvinist eller noe bare fordi jeg hevder at det er forskjell på mann og kvinne.

Det er nok mer det at den sterke generaliseringen blir brukt imot individer og diskriminerer. Da blir folk sur og sint, og det er forståelig. Dette skjønner du og, og du vet godt at du provoserer frem reaksjoner når du generaliserer på den egentlige lille normalfordelingen. Du kan jo også velge å snakke om temaet og generaliseringen på en måte som ikke virker diskriminerende for den største delen av befolkningen som befinner seg på begge ytterkantene av bellkurven.

Gouldfan skrev (12 minutter siden):

(Ikke noe negativt-fordeler for begge kjønn)

Derimot er jeg kjempeglad for at kvinner er kvinner og at menn er menn.

Ok. Men den setningen sier noe rart i mellom linjene, om forventninger og begrensninger som ligger på kjønnene. Da blir det vanskelig for alle som ikke er helt A4 å bli glad over at du er kjempeglad for noe som oppfattes som kjønnsrollemønster. 

Lenke til kommentar
Neffi skrev (9 minutter siden):

Jo, jeg forstår hva du skriver. Jentebarn er mer empatiske enn guttebarn, og guttebarn mer fysiske. Generalisert sett. Litt sånn innovervendt og utovervendt, Yin og Yang. Det er en forskjell der, som også påvirker hva den generaliserte befolkningen velger av yrker osv. Dette er jo så klart ikke din skyld. Men det at det fins en sånn generalisert forskjell, må ikke lage begrensninger for de som ikke faller under den generaliserte massen. For avvikene er for store. 

Det er nok mer det at den sterke generaliseringen blir brukt imot individer og diskriminerer. Da blir folk sur og sint, og det er forståelig. Dette skjønner du og, og du vet godt at du provoserer frem reaksjoner når du generaliserer på den egentlige lille normalfordelingen. Du kan jo også velge å snakke om temaet og generaliseringen på en måte som ikke virker diskriminerende for den største delen av befolkningen som befinner seg på begge ytterkantene av bellkurven.

Ok. Men den setningen sier noe rart i mellom linjene, om forventninger og begrensninger som ligger på kjønnene. Da blir det vanskelig for alle som ikke er helt A4 å bli glad over at du er kjempeglad for noe som oppfattes som kjønnsrollemønster. 

Nei setningene mine sier ikke noe mellom linjene.. Btw det der er en typisk dame greie.

Dvs kommunikasjons problemer.

Dere tror vi sier noe annet enn vi gjør og når dere sier noe som svar i sint ironi så mener dere det motsatte.

 

Jeg forstår ikke heller at det er provoserende at jeg mener det er forskjell på kjønnene. Jeg synes det er en selvfølgelighet. Mtp det du sa først, barna, yrkesvalg og utseende..

Jeg sier ikke at jeg er imot at jenter skal få jobbe med hva de vil.

Jeg er for likestilling, fritt jobbvalg, svangerskap permisjon, og sist men ikke minst Lik Lønn.

Jeg bare påpekte jentebarns lek og statistisk sentralbyrå-Jentene velger fortsatt typiske kvinneyrker.

Altså etter at likestilling er et faktum.... Med unntak av lik lønn som ikke er helt i mål enda...

Men vi har kvinne kvotering i regjering, i lederstillinger, og masse andre jobber, det er jeg også helt for.

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (7 minutter siden):

Nei setningene mine sier ikke noe mellom linjene.. Btw det der er en typisk dame greie.

Dvs kommunikasjons problemer.

Dere tror vi sier noe annet enn vi gjør og når dere sier noe som svar i sint ironi så mener dere det motsatte.

 

Nå er det jo en hel del menn i denne tråden du heller ikke forstår hva sier, så kanskje det fins mer enn to språk?

Lenke til kommentar
Neffi skrev (6 minutter siden):

Nå er det jo en hel del menn i denne tråden du heller ikke forstår hva sier, så kanskje det fins mer enn to språk?

Hvem er det ikke jeg forstår?

Sånn jeg ser det så blir jeg misforstått helt utrolig.

Jeg er bare en budbringer som kommer med fakta fra Statistisk sentralbyrå.

Det er jo interessant at etter at likestilling og inkludering og kvotering så velger kvinner fortsatt typiske kvinneyrker.

Det jeg også påpeker er at mange av de yrkene før bare bestod av menn.. Så likestilling har jo fungert slik det burde.

Men ikke slik staten og sosialdemokratiet mente. For da ville jobbene vært mer jevnt fordelt.

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
Gouldfan skrev (15 minutter siden):

Jeg forstår ikke heller at det er provoserende at jeg mener det er forskjell på kjønnene.

Det som er provoserende er ikke at du sier at det er forskjell på kjønnene. Det er hvor man legger denne forskjellen hen. Som min egen mann sier så ligger forskjellen i forplantningsorganene, thats it! Resten, som jeg har forklart ganske tydelig i mitt forrige innlegg er tillærte roller. 

 

Gouldfan skrev (17 minutter siden):

Men vi har kvinne kvotering i regjering, i lederstillinger, og masse andre jobber, det er jeg også helt for.

Jeg er imot kvotering. Jeg mener at det er en selvfølge at den beste skal få de forskjellige jobbene uten at holdninger og kjønnsrolleholdninger skal hindre dem i det. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5 skrev (10 minutter siden):

Det som er provoserende er ikke at du sier at det er forskjell på kjønnene. Det er hvor man legger denne forskjellen hen. Som min egen mann sier så ligger forskjellen i forplantningsorganene, thats it! Resten, som jeg har forklart ganske tydelig i mitt forrige innlegg er tillærte roller. 

 

Jeg er imot kvotering. Jeg mener at det er en selvfølge at den beste skal få de forskjellige jobbene uten at holdninger og kjønnsrolleholdninger skal hindre dem i det. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Jeg tror mest på arv etter å ha sett hjernevask av Eia..

Jeg anbefaler den, tror det ligger på nrk eller YouTube.

Så klart miljø og sosiale har litt å si. Men kjønnene ligger i grunn.. Det ligger i kroppene våre fra fødselen og er derfor Arv.

Jeg er helt uenig i at det kun er kjønnsorganene, det er hormoner, ja pga det også forskjell i hjernen, bla aggresjon, emosjon, empati.

Det at menn har vanskeligheter med å si hva de føler om de er på et mørkt punkt i livet er feks Ikke feil. Det er sant.

Jenter om de kjenner noen har mye lettere for å snakke om følelser.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
3 hours ago, Neffi said:

Jeg har selv vært 20 år, og om vi skulle målt graden av voksenhet, og hvor mye man normalt angrer på det man gjør av valg som 20 åring, så hadde vi sprengt alle skalaer. Men som jeg sa, hvis noen ikke klarer å se denne problematikken, så er det jo håpløst å diskutere det.

Jeg vet ikke hvilke valg du tok i 20-årene, men jeg var like til stede da som nå mentalt sett og valgene jeg tok i 20-årene var valg en voksen person tok. Man gjør unge mennesker en bjørnetjeneste i dag ved å behandle dem som barn. Når man er 20+ så skal man være moden. Men nå har jo jeg ikke vokst opp i et hushold uten to tilstedeværende foreldre, så det kan jo være der litt av grunnen ligger til at jeg ble voksen som normalt med en relativt god mental helse.

3 hours ago, Neffi said:

Det er også en side av det. Hvis det var det som var problemet. Skjønner at du kan oppleve det slik, når jeg sier det, siden jeg har en flokk med unger, og du ikke. Unner alle unger jeg, men innenfor den tidsrammen som ikke skader barnet.

Det er mye som kan ende opp med å ikke bli optimalt. F.eks at folk stikker ifra hverandre uten omtanke for andre enn sin egen navlebeskuende tilværelse.

3 hours ago, Guest 219e3...fe5 said:

Blir det begravelse for far før eller etter konfirmasjonsdatoen tro? 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Ingen vet hvor lenge noen lever, så da går man utifra statistikk. 

For min del, så har jeg satt øvre grense ved 65 år for å stifte egen familie. Håper jeg får drømmen oppfylt før den tid da, har et par ti-år på meg på å ta noen gode valg.

Endret av Colin.
Lenke til kommentar
Gjest 219e3...fe5
Gouldfan skrev (58 minutter siden):

Hvordan går det an å lese så feil??? Jeg bestemmer ikke dette!! Spør heller de små jentebarna hvorfor de leker teselskap, mor far og barn og dukker og barbie.

Jeg kan spørre mitt barnebarn om hvorfor hun leker krigsleker, kler seg i superheltkostymer i stedet for prinsessekjoler og gamer? Men jeg vet allerede svaret. Det er fordi hun har hatt en far som er tilstedeværende og har lekt mye med henne,  som hun ser opp til, og en mor som ikke har presset jenteleker på henne etter at hun viste interesser for såkalte"gutteting". Hun har dermed fått velge fritt, og ikke blitt opplært i denne sosialiseringen (tillærte roller) om hva man mener en gutt skal leke med og hva en jente skal leke med. 

Jeg kan også spørre min ene sønn om hvorfor han utdannet seg innen helse. Men svaret der er at han er empatisk og bryr seg om andre folk, og at ingen har stoppet han i å følge omsorgsevnene sine bare fordi han er gutt. Heller ikke han er påvirket av tillærte roller, fordi frihet til å velge er noe vi ser på som veldig viktig. Vi har da også barn som har valgt mer tradisjonelt, og også noen som har valgt nøytralt. Men som sagt frihet til å kontrollere egne liv er svært viktig for oss. 

Gouldfan skrev (1 time siden):

Tallene mine er fra statistisk sentralbyrå. Det er akkurat som med barna, damene selv som bestemmer yrkesvalg.

Ikke jeg!

Joda, tallene fra statistisk sentralbyrå viser trender. Men det jeg sier er at disse trendene, disse valgene vi tar er fordi vi har blitt opplært til hva som passer seg for en kvinne og hva som passer seg for en mann. Selv om  vi tenker at  vi velger fritt så blir mulighetene likevel innskrenket av de "boksene" samfunnet putter oss inn i. 

 

Gouldfan skrev (1 time siden):

Er det ingen andre oppegående som forstår det jeg skriver?

Joda, det er flere oppegående i tråden her. Man er ikke mindre oppegående bare fordi man er uenig med deg. 

 

Gouldfan skrev (1 time siden):

Virker som jeg skal hetses som en mannsjåvinist eller noe bare fordi jeg hevder at det er forskjell på mann og kvinne.

Det kan godt hende at du har blitt misforstått i tråden. Men jeg syns faktisk at enkelte av uttalelsene kan minne om sjåvinisme selv om det kanskje ikke var meningen med utsagnene. Det er forskjell på menn og kvinner. Men det er kanskje ikke så store forskjeller som du skal ha det til, f.eks det der med pynting, lek, o.l. 

Anonymous poster hash: 219e3...fe5

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...