Gå til innhold

muntlig avtale, mulig å trekke seg?


Anbefalte innlegg

heisann!

jeg har kjøpt meg en ny skjerm, nærmere bestemt Del 2407 (24")

fra før hade jeg dell 2405 (eldre modell)

 

denne fikk jeg solgt til en bekjent før jeg bestilte den nye. men nå har dell satt ned prisen på 2407, så han som skulle kjøpe min gamle vil ikke ha den lenger med mindre jeg går ned i pris. ettersom han da likegodt an kjøpe ny av dell.

 

vi hadde en muntlig avtale på salget/kjøpet, og han var å så på skjermen og sa at han ville ha den senest den 8.august.

 

så nå har han fått kaldt føtter. jeg føler at jeg ikke kan gå noe ned i pris.

så enten må jeg tape urimelig mye penger, eller så sitte jeg med 2 skjermer og ingen penger. Må legge til at dette rammer meg hardt økonomisk ettersom jeg blir student nå og akkurat har flyttet.

 

jeg har engang hørt at en muntlig avtale er like bindende som en skriftlig, juridisk sett. stemmer dette? kan jeg tvinge gjennom avtalen vi hadde?

jeg har værken til eller ork til å selge den på nytt, og ser det som vanskelig nå som dell har satt ned prisen uten å lide et urimelig tap.

 

HJELP!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, vet også det...jeg har ymse msn-logger (vet ikke helt hva som står der, er ikke hjemme)

også er det flere personer, min mor, min kjæreste, som vet om avtalen.

 

jeg har rett til fri rettshjelp, er det ikke et sted (likt forbrukerombudet, bare for privatpersoner) jeg kan ringe for å få hjelp om hva jeg kan gjøre?

 

dere syntes kanskje dette blir som å skyte spurv med kanoner, men jeg har regninger som skal betales med disse pengene, og mjeg mener bestemt at en avtale er en avtale.

han svarer bare: "too bad" og "du må ned i pris" og "du hadde heller aldri gjort det"...

Endret av jalejale
Lenke til kommentar

Du kan jo selvsagt si at du har opptak av den muntlige avtalen og har tatt kontakt med advokaten din.

 

Joda, kanskje han hadde snudd, men jeg tror nok ikke den muntlige avtalen står så sterkt.

 

Edit: det kom ikke så tydelig ut, men jeg mente dette siden han kan bare nekte for at avtalen er inngått, eller for premissene.

Endret av Daehli
Lenke til kommentar

I utgangspunktet er en muntlig avtale like bindende som et skriftlig, men om du "ikke har ork til å forsøke å selge den på nytt" og bare har problemer med at du "får jeg ikke noen gevinst på salget" tror jeg altså ikke jeg hadde tatt saken videre om det lar seg løse i minnelighet ved å la han overta din nye skjerm til den prisen du betalte for den... Så vidt jeg forstår er det snakk om i verste fall noen hundrelapper i forhold til måneders krangling?

Lenke til kommentar

En liten ting: Når du skriver bekjent, hva er det da snakk om? Familiemedlem, kompis, broren til en kollega eller bare naboen til han du traff på byen i helga?

Om dere har mye med hverandre å gjøre ville det vel være lurt å utføre salget på en måte som gjør at begge er noenlunde fornøyde, i alle fall unngå et salg som medfører bitterhet for den ene parten :)

Endret av password
Lenke til kommentar

Du har retten på din side her.

En muntlig avtale er akkurat like bindende som en skriftelig. Problemet blir jo selvsagt å bevise at avtalen har funnet sted, men du har i utgangspunktet rett selv om du, selvfølgelig, ikke kan bruke flere ti tusener med kroner for å bevise det for en sånn sak.

Du får evt. snakke med personen og forklare hvordan du ligger ann økonomisk, samt høflig påpeke at dere hadde en avtale som er bindende.

 

Hvis du får frirettshjelp (vet ikke om man får det for slike "fillesaker"), så får du bare advokaten til å skrive et lite brev med noen lovhenvisninger, så vil han nok rimelig fort holde seg til avtalen. Advokater skremmer de fleste har jeg lært.

Lenke til kommentar
dere syntes kanskje dette blir som å skyte spurv med kanoner, men jeg har regninger som skal betales med disse pengene, og mjeg mener bestemt at en avtale er en avtale.

han svarer bare: "too bad" og "du må ned i pris" og "du hadde heller aldri gjort det"...

6615268[/snapback]

 

Dersom det er en venn du har avtalt med står vennskapet i brann, økonomi slår veldig lett sprekker i forskjellige sammenhenger.

Det er en liten smule kjipt av vennen din å gå tilbake fra avtalen, men det er bare å forvente når butikkprisen på varen også synker.. Det er like kjipt av deg å ikke godta en reduksjon i pris. Hadde det vært en fremmed kan du selvsagt bare tyne han alt du makter, da gjør det ingenting om han hater deg litt. Men siden dette er en bekjent/(venn?) er avtalen basert på tillit og siden du ikke kan bevise hva avtalen var er den heller ikke rettslig bindende (desverre).

 

Grunnen til at du ikke godtar en reduksjon i pris er aller mest sannsynlig følgende;

Du har ikke råd til det, fordi at du har brukt penger du ikke hadde - Regningene var det planlagt at skulle betales med penger du kun hadde en muntlig avtale på at du skulle motta - dette er i vageste laget og svært usikkert, det er denne episoden et godt eksempel på. Siden du satset på at salget var sikkert som en klokke har du for lite penger og det har skapt en liten situasjon med den bekjente jeg tviler på er særlig behagelig.

 

Du kan enten skylde på den "bekjente" og være sinna på han fremover, eller du kan bite i skjegget og lære noe til neste gang.. Sistnevnte kan gå fint, du får gjerne solgt skjermen for redusert pris men siden dere er venner hjelper han deg kanskje med noen lapper ekstra.. Dersom du ikke lærer fra dette vil slike episoder skje igjen og igjen.

 

Alt løser seg til slutt, jeg håper du finner en løsning som er bra for begge parter.

Som en annen har skrevet, det er svært urimelig dersom du skal presse kjøper til å kjøpe en utdatert og ikke minst brukt skjerm når han for samme prisen kan få en nyere modell ifra butikk med garanti og reklamasjonsrett - selv om det var en avtale. Hadde jeg vært i kjøpers ståsted ville jeg kanskje ha kjøpt skjermen, det er ikke ofte jeg ikke holder ord, men hadde jeg kjøpt skjermen ville jeg neppe ønsket å ha noe med deg å gjøre etterpå. Lykke til, det går bra til slutt! ;)

Lenke til kommentar
dere syntes kanskje dette blir som å skyte spurv med kanoner, men jeg har regninger som skal betales med disse pengene, og mjeg mener bestemt at en avtale er en avtale.

han svarer bare: "too bad" og "du må ned i pris" og "du hadde heller aldri gjort det"...

6615268[/snapback]

 

Hvorfor kjøpe ny skjerm med så stram økonomi når du allerede har en skjerm fra før som er bra nok? Virker som ett luksusproblem....

Lenke til kommentar

Men herregud da, gå ned litt i pris! det brukte produktet ditt er ikke verdt det samme som et nytt produkt, bare innse det å slutt og vær kjip. Du prøver jo regelrett å svindle kompisen din her.

 

edit:

Og det er helt normalt at man kan trekke seg fra et salg før pengene og varen har byttet eier. Tror du virkelig en butikke vil tvingt deg til å kjøpe en skjerm bare fordi du sa at du skulle ha den også ombestemte du deg?

Endret av phax
Lenke til kommentar

For å si det veldig enkelt, om han ikke overholder avtalen bryter han loven. Du har retten på din side her, og det at du kanskje ikke klarer å bevise det ville ikke jeg fokusert på. Si i fra på en myndig måte at han har med å holde seg til avtalen, hvis ikke bryter han loven. Det er egentlig alt du kan gjøre, og håpe at han hører på deg... Med mindre du da klarer å bevise at avtalen er blitt inngått, eller hvis han faktisk innrømmer avtalen. I så tilfelle har du en veldig god "sak", og dersom han blir gjort oppmerksom på dette vil du neppe trenge å gå til sak, ettersom utfallet er helt åpenlyst... Du har retten på din side...

 

(Er selvfølgelig forståelig at han ikke ønsker å opprettholde avtalen, men det har faktisk INGENTING med saken å gjøre, så og si uansett omstendigheter... En avtale er en avtale, og såvidt jeg forstår finnes det ingen ugyldighetsgrunner i dette tilfellet)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...