Jump to content

mongojarle

Medlemmer
 • Content Count

  3713
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

270 :)

About mongojarle

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17800 profile views
 1. Jeg vil bare stemme i å si at strike_ har rett. Du må flashe raid-kortet til IT mode for å kunne gjøre som du sier. Når du da en gang skal sette opp raid på kortet, så må du flashe tilbake til IR-mode. Det er ikke veldig komplisert, finner mange guider på Google.
 2. Det er akkurat den jeg har, bare jeg har en litt tidligere modell. Veldig fornøyd med den! Solid sak!
 3. Sportsmaster.no, har selv ett fullt cage med nedtrekksapparat. Veldig fornøyd. Har bare kjøpt og hentet, så vet ikke hvordan kundeservice er, har ikke trengt de. Har også en løpemølle fra de.
 4. Hadde aldri latt det stå helt uten varme selv. Kunne sikkert tømt røra, som en ekstra sikkerhet, men jeg hadde åpnet alt av dører, satt varmepumpe på 8 grader eller noe, og max vifte. Kanskje en vifteovn på rom/deler av hus der pumpa ikke rekker.
 5. Ja, du gjør alt det du sier. Jeg har egen brønn med trykkank selv. Hovedkrana er den røde med to "vinger" som man ser halvparten av på ditt bilde to. Når du kommer hjem, så skrur du på sikring til pumpe. Da vil trykktanken fylles og bli trykksatt igjen. Vent til den er full/pumpe stopper (ca 30 sek). Så åpner du den røde krana sakte. Det lager nok litt lyd i starten, ingen fare. Etter det er det nok litt luft i rørene som vil spytte litt ut av kranene i starten. Hvis du er redd for kuldegrader i hele huset, så husk å tømme doene også. Edit: trykktanken sørger for jevn trykk i rørene/kranene. Og er en slags buffer så ikke pumpe må gå hele tiden når du tapper vann.
 6. Sorry sent svar, ikke så ofte innom. Litt vanskelig å dele akkurat det jeg har, for det er jo veldig avhengig av hvordan jeg lagrer og henter ting i databasen min, så det er jo veldig spesifikt for mitt oppsett. Koden er veldig kort, og ser slik ut: chargePower = 9800 - powerUse chargeAmp = Math.floor(chargePower / ((chargerVoltage * 1.03) * Math.sqrt(3)) + chargerCurrent) if (powerUseAvg < 9600) { chargeAmp = 28; } tesla.command = 'setChargingAmps'; tesla.commandArgs = {'amps': chargeAmp}; return [tesla]; 9800 er grensen huset får lov til å bruke. powerUse er hvor mye huset bruker akkurat nå. chargerVoltage og chargerCurrent kommer fra Tesla-laderen. powerUseAvg er gjennomsnittlig forbruk til hele huset inneværende time. Utgangen fra denne function-noden går til Tesla-noden i NodeRed.
 7. Bruker NodeRed. Bruker prosent, for det er det jeg har lett tilgjengelig fra bilen, så da ble det bare sånn. Ved hjemmelading er det jo rimelig lineært, så spiller vel liten rolle om man bruker prosent, kilometer eller kW.
 8. Bruker ikke HA, men jeg har gjort det slik at jeg har sett litt over tid hvor mange prosent batteri det lades med i timen, som for min del er ca 10. Så da finner jeg enkelt ut hvor mange timer jeg må lade, så finner jeg det samme antall billigste timene på natta for lading. Når lading så starter, så starter jeg alltid med full pupp, 28A. Så ser jeg på totalforbruket til huset, minus lade-effekten. Så regner jeg ut differansen mellom husets strømtrekk og 9750W, og justerer ladeeffekt opp eller ned avhengig av dette. På bildet under er hvit Tesla-laderen, den mørke blå er VVB, den lyse blå er oppvaskmaskin. Som man ser så reagerer hvit kurve til endringer i forbruket fra de andre konsumentene. Snittforbruk de første to timene ved lading denne natta var 9,70kW og 9,64kW. Det går aldri helt opp med 9,75kW, grunnet trefas IT-nett og jeg kan jo bare justere lading med hele ampere selvsagt. Så en ampere opp eller ned tilsvarer ca 400W. Jeg gjør sjekk og eventuelt oppdatering på lade-styrke hvert 30.sekund. Så noe forsinkelse er det, men det går begge veier, og jeg har jo en buffer på 250W (10kW - 9,75kW), så jeg har aldri vært over 10kW noen gang mens jeg har drevet med dette. Edit: Det ble ladet fra 53% til 80% denne natten, det tok 2,9 timer. 19,4kWh ble dyttet på batteriet (rapportert fra bil), mens laderen trakk 20,1kWh (rapportert fra lader).
 9. Min er helt ny, kjøpt for en måneds tid siden. Usikker på android versjon, men kan vel sjekke. Men min er vel en ny modell mener jeg på... Har du aktivert play store? Edit: Min har android 10.
 10. Hei- Jeg er også service ingeniør. Sitter i nordsjøen akkurat nå faktisk. Er utdannet elektronikk-ingeniør. Ingen fagbrev. Jeg ble tilkalt for å hjelpe til på kalibrering av noen sensorer, men jeg har også lagt inn to oppgraderinger på annet utstyr og sitter nå å feilsøker noe annet. Jobber på boredekk, med de maskinene som håndterer rør og borer hull i bakken. Jobber med automasjonsdelen, så ikke hydraulikk eller mekanisk, men vi har servicefolk som gjør det også naturligvis, men de har gjerne bare fagbrev. Har jobbet i bedriften i snart 10 år, og er nå på min 95. jobb. Håper jeg er hjemme før 17.mai, men det er ikke sikkert... Så i mitt tilfelle er det vanskelig å planlegge noe, da jeg ikke vet når jeg skal på jobb, eller når jeg kommer hjem. Det er noe å tenke på hvis en har familie eller faste aktiviteter man driver med. Andre firmaer igjen har en disponibelplan eller turnus. Det er veldig varierte oppdrag og arbeidsdager. Jeg har vært på jobber der jeg har blitt sendt ut på nordsjøen på kvelden med eget helikopter med en del, hjem neste morgen. Og jeg har sittet 4 uker offshore i Azerbaijan og sett på film. Har også vært 8 uker på seilas mellom Italia og Ghana, og det var stress hver dag. Reiser både alene og sammen med andre. Lander jeg har fått besøke er Australia, Fillipinene, Korea, Kina, Singapore, Myanmar, Azerbaijan, Romania, Italia, Las Palmas, Kypros, USA, Brasil, Nederland, Ghana, Angola, Sør-Afrika, Skottland, Egypt, Marokko og sikkert flere. Grunnlønnen er ikke så høy med tanke på utdannelsen, men vi har gode tillegg ved reise. Jeg er aleneforsørger for familien vår på fire, har to biler og en grei enebolig. Send meg en melding hvis du vil, så kan jeg utdype litt, og sende deg noen youtube-filmer som avslører hvilket firma jeg jobber i.
 11. Prøvde dette kanskje for 4 måneder siden, da funket det ikke. Dette var YX eller UnoX, husker ikke.
 12. Hva med å forenkle svaret litt. Si at det er en vifte som sørger for luftsirkulasjon. Det er jo ikke en løgn, for det er viften i PC'en som de hører. Og den viften er der jo for å sørge for luftsirkulasjon. Du trenger jo ikke nevne av denne viften står i en PC.
×
×
 • Create New...