Jump to content

mongojarle

Medlemmer
 • Content Count

  3691
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

272 :)

About mongojarle

 • Birthday 04/17/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17261 profile views
 1. Åja, skjønner. Ja, enig, naturlig at dette trenger forsterkning og beskyttelse
 2. Hva mener du med forsterkning? For tenkte å ha armeringsjern som jeg fester i muren øverst og legger nedover. Og også armering jeg borer inn i den gamle muren nedover på venstre side og i fjellet på høyre side, binder fast i den armeringen nedover og legger på tværs over røene. Altså lager et slags nett over rørene.
 3. Er det ikke da rart at muren ved siden av, som fører hoved-strøm opp fra plenen til stolpen ikke har sprekt? Unden den muren er det jo et annet rødt rør, man ser det på det første bildet. I tilbudet jeg fikk av nettselskapet, så er det faktisk bare beskrevet hvordan grøfter skal være. Eneste jeg vet er at elektrikeren som koblet opp dette sa at jeg måtte mure dette igjen, og ta bilder underveis, så skulle de godkjenne det. Nettselskapet har jo bare hyret inn elektrikeren til å skaffe materialer, legge rør, dra kabel, koble til. Selve gravingen må jeg stå for selv, ihht instruksjoner tilsendt fra nettselskapet. Tilfeldigvis var elektrikeren også entrepenør med gravemaskin, så han gjorde det også.
 4. Hei, ja dette er før måler. Inntaket mitt er rett i sikringsskap i kjelleren (3x63A hovedsikring), størmkabel går ned i grøften som du ser, så gjennom et hull i fjellet som jeg har borret ut (5") rimelig skrått, så gjennom en annen grøft, så gjennom en leca-mur, så langs husvegg til et teknisk rom der sikringsskapet står. Jeg har bestilt omlegging av kabel fra luft til bakke, da jeg har en ryddesjau i lufta rundt her. Telenor kommer å legger ned fiber, også tar de vekk gammel kobber-telefon-ledning som ingen vil ha. Jeg vet at de kan diktere hvordan det skal være, og det skal være murt over røret fra hullet i muren øverst, og ned til under toppen av grøften. Røret skal altså ikke være over bakkenivå. Så det er greit, det jeg mer lurer på er hva slags betong jeg trenger, og hvordan jeg i praksis skal/kan/bør gjøre dette.
 5. Elektriker lager ikke ferdigrapport før det støpes på utsiden av rør som går oppover fjellet. Nede i grøfta, der det er vann nå, skal det grus og jord på toppen. Må bare få gravd videre først for å fortsette de to sorte dreneringsrøra. Lagt til bilde i førstepost nå som er mer beskrivende av hvordan det ser ut.
 6. Ser jeg har lagt ved samme bilde to ganger, og jeg skal fikse det. Har et annet bilde fra plenen på nedsiden. Må bare fikse PC'en først. Angående det røde store røret, så er det veldig overdimensjonert i forhold til strømkabel som går inni, samt at det er en strømkabel, hvorfor skal den måtte byttes? Den som hang å slang i vinden som vi tok ned hadde hengt i 40 år. Dessuten er det bare et blomsterbed der, så ikke noe problem å grave opp. Dessuten slutter røret rett bak kneet mitt der, så det er ikke så langt opp. Jeg står å lener meg på stolpen på bildet der tror jeg. Er elektrikeren som har lagt alt av rør og kabel. Jeg har bare hakket hull i muren der for å få ned de to sorte, siden de bare hang over murkanten. De var klamret til den gamle muren, men nå vil jeg ha de inni støypen (det var greit for eier av rør og kabel = Telenor).
 7. Heisann, Jeg har fått lagt ned inntakskabel til huset fra stolpe ned i bakken. Dermed går det nå et stort rør fra stolpen ned en skråning (2-3 meter ned) og ned i grøft og inn til hus. Samme sted blir det liggende fiber fra stolpen og inn til huset, og forsyningsfiber til et skap som står ved stolpen. Se bilde. Rødt rør er strøm, gult er fiber til mitt hus, sorte rør er fiber og telefon til skapet ved stolpen. Elektrikeren som gjorde dette sa at jeg måtte støpe inn dette før det ble godkjent hos linje-eier, og det var jeg også klar over. Men nå kommer spørsmålet hva slags betong jeg skal bruke, og hvor mye armering trenger jeg? Støpen blir jo gjerne litt dyp på det dypeste. Den muren som er fra før på siden der, det er hoved-strøm til stolpen, og er gjort for lenge siden. Den gamle muren og fjellet utgjør en slags grop som jeg har lagt de nye rørene i. Så tenkte at jeg støper rett fra gammel mur, over nye rør, og bort til fjell på andre siden. Hvis det gir noe mening. Og dette er ikke noe sted jeg ser, så om det ser jævlig ut, så er det greit. Jeg har aldri murt noe før, så... Kan jo selvfølgelig spørre elektrikeren, eller en murer, men prøver lykken her.
 8. FolderSync Pro - https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.tacit.android.foldersync.full&hl=en_GB prøv ikke pro versjonen først
 9. Naturligvis, men det at de ikke svarer er jo også i seg selv en slags dokumentasjon som jeg vil anse går i trådstarter sin favør. I en tvist vil de da kanskje påstå at de har svart, men må da kunne dokumentere det. Trådstarter kan også skrive en epost hver gang han får en purring eller et krav, med nemda på kopi, der han igjen bestrider kravet med referanse xyz og ber om bekreftelse innen 14 dager for eksempel. Kan jo også skrive at hvis ingen svar er gitt innen 14 dager, så ansees kravet som frafalt og sak avsluttet. Så har du avsluttet saken på din side med mindre de svarer. Vet ikke om noe legalitet i å skrive en slik klausul, men jeg som ikke kan noe om dette hadde brukt, og ansett, en slik formulering for rimelig. Jeg vet jo ikke om dette hjelper, men det er hva jeg hadde gjort. Føler det er mer enn hva som er forlangt av meg i en slik situasjon, og når man ikke kommer gjennom på noe vis, så hadde jeg i hvertfall gjort det jeg kunne for å få dokumentert korrespondanse og/eller mangel på det. edit: Hvis de mot formodning velger å svare på eposten din, men ikke har nemda sin sak med på kopi, så kan du også enkelt få dokumentert deres svar ved å sende et svar med bare en bekreftelse på mottatt epost og at du skal ta stilling til det som står senere, og så sette nemda på kopi igjen med ref-nummeret. Da vil jo firmaet sin melding komme i mail-historikken.
 10. Hvis du har gjort alt du sier, så hadde jeg ikke gjort noe mer. Hadde ikke løftet en finger før de (inkassoselskapet) kom til deg for å prøve å finne en løsning. Det er jo også i deres interesse å komme til enighet med deg eller kalle inn til forliksrådet. Og slik jeg forstår, så er nå ballen hos dem. Kanskje du kan ringe finansklagenemda inkasso, og få opprettet et saksnummer der, slik at du kan sette din sak hos nemda på kopi på all epost du sender. Så det blir en slags dokumentasjon på saken din fortløpende. Skriv også i hver epost at du ber at svar sendes til alle på kopi (at de trykker reply all), slik at også deres svar kommer med.
 11. Hvis tanken var nesten tom før du fylte, så kan det ha blitt sugd opp rusk fra bunnen av tanken som kanskje har tettet filter, eller kommet i motor. Hva slags bil, og hvor gammel?
 12. Jeg har faktisk jobbet på posten som videokoder. Tror det var det stillingen het. Alle adresser på brev og pakker som ikke systemet klarer å lese automatisk, blir det tatt bilde av. Dette bildet går til en av mange PCer i et rom der videokoderene sitter. På Borgeskogen i Vestfold, der jeg jobbet, så var det kanskje 6-10 videokoder på kveldstid. Vi kunne da rotere bildet, og måtte da tyde skriften på sendingen. Noen hadde oppgave å skrive inn postnummer, og noen hadde oppgave å skrive gatenavn og nummer. Man trengte ikke skrive hele gatenavnet, da det kom opp forslag etterhvert som man skrev. Det var også en slags konkurranse om å gjøre dette fortest mulig. Når man hadde skrevet inn for eksempel gatenavnet, så forsvant bildet og du fikk opp ett nytt bilde. Hold på sånn i 4 timer, og man er ganske kake i hodet. Uansett så ble da den adressen som ble skrevet inn stemplet/skrevet på sendingen som strekkode i litt sånn rosa blekk. Noen har kanskje sett det? Dette kunne da maskinen som sorterer lese neste gang denne sendingen kom forbi scanneren, og dermed bli sortert riktig. Hvis jeg ikke kunne lese skriften, så kunne jeg velge at den skulle gå til manuell sortering. Da gikk sendingen i en egen kasse, som noen måtte gå gjennom helt manuelt. Tror i hvertfall det var sånn det var. Dette er mange år siden. Bare en liten funfact.
 13. Det nermeste er vel kanskje Kjell.com, som gjerne har filialer med stort varesortiment inne på kjøpesenter?
 14. https://www.tesla.com/no_no/inventory/new/m3 Biler som kommer på lager som nå er "in transitt". Dette er vel biler som er bestilt, produsert, og så avbestilt.
 15. Vet dere, nå ble jeg faktisk litt irritert. Den 1-kanlas Namron zigbee dimmeren, den brukes og ser annerledes ut enn 2- og 4-kanals. Hvem designet det? Hvordan tror de det blir enkelt for en familie å lære? "ååh, dette rommet har slik bryter, da må jeg trykke sånn og sånn for å få på lyset"... Idiotisk. Det er en lysbryter med dimmer liksom, hvorfor gjøre det så jævla vanskelig? Jeg sendte epost til Namron der jeg lurte på om det var en spøk... edit2: Jeg fant en slik jeg vil ha: https://www.tronika.no/no/smarthus/zigbee-produkter/zigbee-kontrollere/veggkontroller-zg9001k2-dim2.html Edit: Ble en 2 kanals fjernkontroll da, selv om jeg bare skal bruke en for nå. Kan jo sette inn en lyskilde til senere. Kikket på 1-kanals i butikken, og det er riktig at den er helt annerledes og hinsides all fornuft teit! Har ikke fått svar fra namron heller... Men, bortsett fra det, så er det perfekt. Kan nå styre og dimme lys fra bryter på vegg, og fra app med tilhørende automatiske regler!
×
×
 • Create New...