Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg beklager på forhånd hvis dette bryter mot noen retningslinjer (fant ikke noe mot dette når jeg leste igjennom), eller hvis det blir sett på som mas og/eller spam.

 

Jeg er en del av en studentgruppe på NTNU som trenger din hjelp til å samle inn data med det formål å kartlegge nordmenns kaffevaner.

 

Det tar deg maks 10 min å svare på denne konfidensielle undersøkelsen, og det vil deles ut premie til heldig vinner, samt at du vil gjøre en gruppe studenter veldig glade =)

 

Undersøkelsen finner du her: LINK

 

Vi setter utrolig stor pris på om du kunne tenke deg å svare på disse spørsmålene, og det er spesielt interessant å se hva dere kaffeentusiaster svarer.

Takker på forhånd til de som tar seg tid, og igjen beklager hvis dette bryter med retningslinjene eller oppfattes som mas.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg blitt betraktelig flinkere til å dampe melk med min Silvia. Nå får jeg den faktisk så skarp som selv de beste videoene har. Og det skyltes at jeg rett og slett måtte bruke en HEEELT annen teknikk enn de fleste profesjonelle baristaer anbefaler.

 

Ikke noe "strekking" og "teksturering" av melka. Ingen rare vinkler og gradvis heving, senking, startpunkter og sluttpunkter på forskjellige steder osv. Alt var rett og slett mye enklere enn som så. Tror nesten jeg må lage en slags video eller noe, for det selv om maskinen er populær, er det ikke nok gode instruksjonsvideoer for hvordan man bruker den riktig. Jeg tror jeg kunne fortalt en del nybegynnere hvordan de kunne gjort melkedamping mye lettere.

Lenke til kommentar

Noen her inne som har en bra kapselmaskin å anbefale?

Jeg jobber som promotør for Nespresso, og vil personlig anbefale en Lattisima+. Dette er pga. en fin pris (2800 ca.) og den er veldig brukervennlig. Den har fire knapper (En espresso, en Lungo, en Latte og en Cappucinoknapp) som alle er innstilt til å fylle en espressokopp, vanlig kaffekopp eller et latteglass. Melkebeholderen kan taes av og settes i kjøleskapet (og den tåler oppvaskmaskinen) Maskinen avkalkes 1-2 ganger i året. Og den har plass til 10 kapsler før du må kaste dem. Så viss du skal ha en brukervennlig toppmodell, så gå for Nespresso sin Lattisima +.

Lenke til kommentar

Hvorfor avkalkes maskinen 1 til 2 ganger i året?

Altså, det er ikke nødvendig å ta det så ofte med tanke på norsk vann, og lite kalk. Men er for at kaffen holder prima kvalitet helt sikkert. Du får mail fra Nespressoklubb etter å ha drukket 600 kopper kaffe. Men skal visst gå ann å drikke oppimot 2000 kopper før man virkelig trenger avkalking.

Lenke til kommentar

Det avhenger jo mye av hvor hardt vann man har. Der jeg vokste opp tror jeg ikke en gang folk visste hva avkalkning var for noe, mens jeg også har bodd steder hvor vannkokeren måtte avkalkes 3-4 ganger i året fordi den ble merkbart mindre effektiv. Jeg vil tro at det også er nedsatt effekt på varmeelementer og rør som kan gå tette som kan nødvendiggjøre avkalkning av kaffemaskiner, og ikke at kaffen nødvendigvis "smaker kalk".

 

Ellers synes jeg avkalkningstablettene som produsentene selger er horribelt dyre. I vannkokere kan man fint bruke eddik. Burde funke i kaffemaskiner også det, så lenge man skyller godt igjennom?

Lenke til kommentar

Haha, jeg har jobbet profesjonelt med bruk og salg av espresso-maskiner i Oslo og det er så og si aldri nødvendig med avkalking. Regner med at dette ikke er en gratis tjeneste fra Nespresso heller, eller?

 

Jeg har en jura-maskin som ber om avkalking hver 400 kopp eller noe slik. Jeg har filter som skal hindre dette, og jeg tok nylig fra hverandre maskinen og så at det ikke var noen avleiringer av den typen i rørene innvendig.

 

Dog har jeg en Dulce Gusto maskin i sverige, på hytta. Her har vi brønnvann, og må avkalke kaffetrakter/kapselmaskin en 5-6 ganger i året.

 

Jeg ser på avkalkingsfunksjonen i maskinen som en av de automatiske renseprogrammene, så jeg kjører det en gang i blandt, når maskinen har mast lenge nok :D

 

Altså, det er ikke nødvendig å ta det så ofte med tanke på norsk vann, og lite kalk. Men er for at kaffen holder prima kvalitet helt sikkert.

 

Men: Hvorfor gjøre det når vi ikke har hardt vann i oslo? Hvordan kan det påvirke kvaliteten å fjerne noe som ikke er der? :p

Lenke til kommentar

Jeg måtte avkalke min gamle espressomaskin 1-2 ganger i året. Men dette var også den eneste måten å rense den på.

 

Vann inneholder kalk. Og kalk skiller seg fra vannet når det kokes opp til damp. Dette kommer man ikke unna, og det er veldig tydelig i for eksempel en dampvaskmaskin.

 

Men når jeg kjøpte min Rancilio Silvia, ble jeg overrasket over måten man skulle rense den, ved såkalt "bakflushing". Det anbefalte selgeren meg å gjøre regelmessig. Ca. én gang i uka. Og dette er MYE lettere og kjappere gjort enn intern avkalking. Men i prinsippet ser det ut til å være det samme.

Lenke til kommentar

Ja det var det det sto på pakkene til avkalkingstablettene "Descaling for espresso machine". Kan man bruke samme pulveret som i "bakskylling" ?(ja det ble nettopp et ord).

 

Noen kommentarer til denne annonsen på Ebay, der de selger Kopi Luwak? http://www.ebay.com/itm/Authentic-Wild-Civet-Coffee-Kopi-Luwak-50gr-Arabica-/150764928752?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231a4a3ef0#ht_1506wt_1188

 

Tenkte å kanskje prøve dem. Ikke så gæren pris heller. Etter det jeg har forstått er det mest myten rundt denne kaffen som har skapt det høye prisnivået.

Label_Front_Arabica_Pack.gif

 

 

Jeg syns derimot at smaksbeskrivelser av kaffe høres fryktelig ensformig ut, i hele bransjen. Hvor ofte ser jeg ikke at det står "med aroma" eller "med smaken av" nettopp sjokolade og karamell, og "nøtteaktig preg" og rund body.

 

Det er en fin tanke med sånne skildringer. Men de blir problematiske når de brukes på alt fra uidentifiserbar billigkaffe, luksuskaffe, gjennomsnittlige bra kaffetyper, og halveis identifiserbare kaffesorter. (Slik jeg kjøper en del av).

Lenke til kommentar

Var innom Cortado i dag for å kikke litt. Og fy faen så dyrt alt der.

 

Jeg ser blant annet etter ny kvern, men der begynner altså prisen på 1800 for en Ascaso i plastikk (er dette merket bra i det hele tatt) og beveger seg lett opp på 2500 kroner. Kverner er ALTFOR DYRT.

 

Så trenger jeg ny tamper på 58mm til Silviaen min. Der startet jo prisen på 500-600 kroner. Og lett opp på tusenlappen hvis du vil ha en litt tung en. Det er bare altfor mye. For en så liten bagatellmessig gjenstand som en tamper. Fysj.

 

Så kikker litt på Ebay her, hvor jeg får kjøpt de eksakt samme tamperne for under 200 kroner. Kommer med oppdatering om hvilken jeg ender opp med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...