Gå til innhold

Hvor skal man jorde et antistatisk armbånd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det har ingen praktisk betydning om PCen er tilkoblet jord. Om det så ligger 1000V i kabinettet i forhold til PE, så har ikke det noe å si dersom man selv også holder 1000V i forhold til PE. Det er forskjeller (spenningspotensiale) som lager overslag.

 

Kabinettet vil uansett utgjevne evt. statisk elektrisitet, ettersom det er av et ledende materiale.

 

"Statisk elektrisitet skapes ikke i ledende materiale"

Lenke til kommentar

Tingen med jording er ikke at pcen eller du skal ha 0volt. Men at du skal ha lik volt i kroppen som i rammen på pcen. På den måten vil det ikke bli noe sjokk for hverken deg eller datakomponentene.

 

Antistatisk lenke er kjekt, men det holder egentlig lenge å ta på noe av metallet i kabinettet nå og da.

Lenke til kommentar

Noe av poenget med antistatisk utstyr er også at hvis du tar på en komponent som er statisk ladet så skal du få en kontrollert og sakte utladning (enten via deg eller antistatisk matte e.l.). I ledningen til lenka, matta etc. er det en motstand på 1-10M ohm (tror det var ca. sånn) som sørger for dette.

 

Dette er mest nøye på arbeidsplasser og verksteder hvor en håndterer mye utstyr som er følsomt for statisk elektrisitet.

Lenke til kommentar

Jeg ble litt stressa når folk begynte å snakke om jorda stikkontakt og greier. poenget er, som andre har vært inne på, du må "nulle deg ut" i forhold de komponentene du skal jobbe med. Siden disse ikke alltid er kobla til noe stikkontakt bør man utlade seg mot de komponentene som er jorda, som f.eks. kappa over ps2-porten eller de jorda sirklene som man kjører skruene gjennom for å feste hket til kabinettet. På andre kort kan man ta i den delen som vender ut (den plata der portene er, være seg lydutganger, skjermutgang eller plugg for nettverk/telefonlinje).

Lenke til kommentar

Her finnes det forøvrig en bra guide angående hvordan man bør behandle datakomponenter.

 

Lenge siden jeg har kikket i den selv, men jeg mener det står litt om det med antistatisk lenke og slikt der også, det står i allefall litt om hvordan man bør gå frem hvis man IKKE har en slik lenke om ikke annet.

 

Meget bra guide i allefall. :yes:

 

Edit: Oioi, dette ble jo innlegg nr 1000. :w00t:

Endret av Juke
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg har bygget *mange* PC-er og jeg har aldri ødelagt noen hw deler pga. statisk elektrisitet.

 

Det eneste jeg gjør, er å holde i kabinettet ALLTID når jeg tar på hwkomponenter.. Samt som nevnt ovenfor: ikke gå rundt med ullsokker, ikke gni en ballong i håret ditt, etc. :p

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hva om jeg ikke skal bygge PC-er, og dermed ikke har noe konkret å holde i (kabinett) - hvordan unngår jeg statisk elektrisitet da? Jobber på et kontor, men tar i masse forskjellige dingser, og får omtrent alltid støt når jeg tar i metall. Utrolig nervepirrende når jeg skal gå for dagen, og skal åpne ytterdøren fordi jeg vet det er stor sannsynlighet for at jeg får støt :ermm:

 

Har et antistatisk armbånd - men er det vits i å bruke i mitt tilfelle - siden jeg tar på forskjellige ting hele tiden? I så fall, hvor kan jeg koble klypen? På stolen? Eller må jeg dra en skjøteledning til større metall-greier?

 

Finnes det noen andre måter å "lade" meg ut på? F.eks et eller annet metall koblet til jordingen, som jeg kan bare ta på med jevne mellomrom?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...