Gå til innhold

Torrents skadelig for harddisk?


Anbefalte innlegg

En god venn av meg fortalte meg at han ikke bruker torrents, fordi dette bruker utrolig mye av harddisken, som tilslutt blir slitt og ødelagt. Jeg lurer på hvorvidt dette er sant.

 

Og hvis dette er sant, har hastigheten på upload + download noe også å si? At hvis du uploader i 40kB/sek og samtidig laster ned i 50kB/sek - så er dette mer skadelig enn hvis du lastet ned+opp i f.eks 10kB/sek?

 

Takk

Btw, Maxtor DiamondMax 10 200 GB bråker og knatrer! Treg er den også... :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette var dagens..... Tull og tøys

 

Edit: for å være på den litt seriøse siden så vil e harddisk alltid bli "slitt" når den er i bruk. Om denne disken ikke er brukbar om 10 år så har vel dette ikke noe betydning. Sjansen for at den er i bruk da er lik 0 :)

Endret av EskimoBob
Lenke til kommentar

Lurifaksen, du har noe der... Er vel bare han som er for redd for pc'n sin... Selv om min pc er veldig mye bedre, så tar jeg å driter i om den blir slitt...

 

Ikke at jeg bryr meg liksom, men jeg bare lurte om det var noe "alle visste" - at torrents ødelegger hdd'r... Han sa hvertfall at han visste om flere som hadde fått herpa hdd'n sin. jaja. :)

Lenke til kommentar

Innsålangt at all bruk av en harddisk er med på å slite den ut, så kan du vel si at torrenter sliter ut disken.

 

Men sliter den ut disken noe mer enn alle andre aktiviteter? nei.

 

Og forøvrig, om disken din ryker innen et par år, så er det i såfall pga. en produksjonsfeil (eller mishandling av et eller annet slag) som er årsaken, ikke over-bruk.

 

For å si det sånn, en harddisk med en svak vifte som laster ned torrents 24/7 i 3 år har sansynligvis mindre sjans for å krepere enn en harddisk uten vifte som bare brukes normalt i 3 år... og de fleste kjøler ikke harddiskene sine :roll:

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Nå har jeg hørt det også. Det å laste/opplaste filer via torrent/p2p nettverk sliter ikke noe mer på harddisken enn andre ting. Harddisken vil jo ryke før eller siden allikevel, men man kan aldri sette fingern på hva som gjorde at den røyk.

En ting jeg lurer på:

Folk som sier slike ting: Har de faktisk opplevd dette problemet selv?

Dvs. har trådstarter spurt kameraten som sa dette til han, om han har opplevd dette problemet selv? Det burde du kanskje spørre han om. For den han har sagt til deg er bare pisspreik.

Lenke til kommentar

Fildeling og derav torrents sliter ikke mer på harddisken enn annen diskbruk. Men her er det snakk om hyppigheten.

 

Når en harddisk blir brukt til fildeling så er lesehodene/armene som oftest i konstant aktivitet med lesing og/eller skriving, det er de ikke nødvendigvis om PC'en brukes til andre oppgaver. Da kan lese/skrive-aktivitene være minimale eller mye mindre frekvent, og det eneste harddisken gjør i mellomtiden er å spinne platene.

 

Dess mer aktivitet i bevegelige mekaniske delene i harddisken, dess større slitasje, og dess større sannsynlighet for havari.

Lenke til kommentar

Det er noe i det som flere sier her. Torrents og andre programmer som baserer seg på masse fragmenter som kommer poppende inn skaper masse requests og veldig fragmenterte disker som sliter mer på mekanikken inni harddisken. Noe jeg enda har tilgode å finne er dokumenter som sier noe om hvor stor eller hva denne ekstra slitasjen betyr i forhold til harddiskens levetid, men at slik diskaktivitet "skader" disken er fakta.

Lenke til kommentar

norton disk program ødela disken min.. jalla oplegg ( mulig min feil siden jeg quitta mitt i da men ).

bruker 2 raptorer som system disk.. disse laster jeg ikke ned på. men har 2 "lagrings disker" som jeg laster ned og opp på 24/7 .. å jeg tviler på at de blir så slitt av det

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...