Jump to content

valentino

Medlemmer
 • Content Count

  1813
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

241 :)

About valentino

 • Birthday 12/02/1983

Recent Profile Visitors

15479 profile views
 1. Vassgraut er kjedelig. Mye bedre med melk etter min smak, og da er tørrmelk knallbra om du ikke kan lagre fersk melk. Jeg lurer på om jeg ikke har forstått spørsmålet ditt fullt ut. Er det noe jeg har gått glipp av?
 2. På viking tørrmelken så mener jeg 1 pakke pulver holder til 3 liter vann (tatt fra husk så det kan hende jeg bommer litt). Det er også oppført hvor mange spiseskjeer pulver per kopp osv. Om du eksperimenterer litt og finner ut hvor mye vann du vanligvis bruker i en frokost så kan du legge til rett mengde pulver.
 3. Mulig jeg ikke ser problemstillingen rett, men kan man ikke bare bruke havregryn + alt annet du måtte ønske av nøtter, frukt, etc og legge til en passelig mengde tørrmelk og sukker? Tørrmelk finner du i flere varianter. Med kokende vann får du en bra grøt. Bruker dette selv mye når jeg er på fjellet og trasker. Viking tørrmelk finner du i dagligvaren Nido tørrmelk finner du normalt på innvandrerbutikker
 4. Jeg har akkurat hatt en runde med ulike bemanningsbyrå og snakket litt om hvilke stillinger de formidler. Jeg sitter igjen med et inntrykk av at laste/lossearbeid og truckjøring ofte formidles gjennom disse fordi det gir fleksibilitet for oppdragsgiver. Det er ikke sikkert oppdragene er langvarig men at du blir tatt inn for å ta unna en topp i arbeidsmengde eller dekke opp for fravær, men til gjengjeld kan du ha tilgang til flere oppdragsgivere og på den måte få fulle dager. Adecco og Randstad (tidlig. proffice) var de som ga meg mest positiv respons på slike stillinger. Det var i Nord-Norge, men jeg vil tro det også er relevant for ditt område.
 5. Jeg hiver grandisen i micro med crisp funksjon i 11 minutter. Jeg får sprø bunn og fin farge på toppen.
 6. Jeg har valgt å investere i noen skikkelige kjøkkenkniver fordi jeg har oppdaget at gode verktøy på kjøkkenet gir en mye bedre opplevelse i forbindelse med matlaging. Disse vil jeg selvsagt ta best mulig vare på og de vaskes kun for hånd. Mine global-kniver er kun metall så det har ikke noe å gjøre med at treverk i skaft kan tørke ut og sprekke. Det er rett og slett på grunn av anbefaling fra Global selv. Står litt mer på den engelske siden Les også mer på forskning.no Jeg vil i alle fall fortsette å vaske mine kniver for hånd for å ha best mulig levetid og holde de skarpest mulig over lang tid.
 7. Jeg ser at jeg kommer til kort på denne oppgaven og har ikke en løsning til deg. Jeg ser at du har tatt høyde for 6 i post 2960, men det er ingen motpost i resultatet. Sjekk også om du har brukt rett fortegn for post 7 i resultatet.
 8. Kan du laste opp filen så kan flere se på den? Jeg har kanskje ikke fasiten men ser gjerne på dokumentet.
 9. Mitt forslag er at du finner en hobby eller aktivitet som bidrar positivt til fysisk helse, og gjerne noe sosialt. Dersom du er en lagspiller er fotball, innebandy eller noe lignende aktuelt. For mer individuell prestasjon har du for eksempel svømming, sykling, klatring, padling, fisking som jeg trives godt med. Noen av disse kan gi en del sosialt innslag rundt aktiviteten selv om prestasjonen i aktiviteten er din egen. Alternativt vektløfting, saltrening, poledancing dersom du finner motivasjon av å bygge kropp og styrke.
 10. Har varierende vannstand. Jeg lar plantene stå i fred til de har drukket mesteparten av vannet før jeg etterfyller. Tidligere har jeg nok hatt litt i overkant høy vannstand på noen planer, noe som har ført til ekstra råte. Nå satser jeg på å la plantene stå med vannstand fra halvfull til nesten tom. Foreløpige observasjoner tyder på at det er gunstigere men jeg tar gjerne imot tips om noen har erfaringer å dele.
 11. Jeg har DWC uten luftsteiner på de fleste av mine chili og jordbær. Det fungerer ganske greit. Opplever en del råte på røttene, men jeg opplever ikke det som en stor begrensning i forhold til veksten på planten. Det vokser nye friske røtter ut hele tiden og de døde er bare å klippe bort. Har også noen planter i autopot selvvanningssystem med ulike vekstmedium. Noen av plantene mine har tatt helt av her, og noen har det litt tyngre.
 12. Spennende! Først og fremst bør du investere i et PPM/TDS meter om du ikke har det allerede. PPM står for "parts per millimeter" og forteller deg hvor mye næring du har i vannet ditt. Når du har det kan du bruke denne tabellen som forteller deg PH og PPM som plantene trives under. Hvis du skal plante to forskjellige planter i samme system så bør PPM-verdi gå over hverandre for at du skal få best mulige betingelser for plantevekst. Pea vokser best med en PPM verdi på 980-1260 Chili (Hot Peppers) vokser best med en PPM verdi på over 2000 Jeg er enig i det meste du skriver her, men må korrigere en skrivefeil. PPM er forkortelsen til "parts per million". Det er helt korrekt som du skriver at det måler konsentrasjonen av næringsmiddel i vannet. Det er flere forskjellige måleenheter du kan bruke for å måle dette (som vises på siden du lenker til) og målingen utføres ved at vannets elektriske ledningsevne testes. Jeg kjøpte en enkelt billig måler på ebay for denne jobben. Til liteglow: husk at du også må justere PH verdien i vannet da dette har noe å si for plantens evne til å ta opp ulike næringsstoffer fra vannet. Når det gjelder valg av næring tester jeg to ulike til mine chillier. Jeg har et Autopot selvvanningssystem og bruker deres egen plantenæring for å unngå avleiringer i rørene. Jeg ser at plantene vokser greit, men at de viser tegn til mangelsykdommer på bladene når de blir større. Jeg bruker også en generell plantenæring fra General Hydroponics men ser at heller ikke denne er helt perfekt for mine planter. Mulig jeg går til det skritt å skaffe meg arts-spesifikk næring til høsten.
 13. Jeg har satset på mange forskjellige planter, både paprika og chili. Jeg har klippet de underveis men de skal ikke bli så veldig stor uansett så vidt jeg klarer å se på pakken. Mange står oppgitt til å bli 70 cm. Den jeg har klippet absoultt mest er den største planten som er paprika fra butikken. Den er virkelig rasktvoksende og gir gode frukter. Mine planter fra venstre: 1. Bakerst - vanlig paprika fra butikken. 1. Fremst - Habanero - Chili 2. Bakerst - Créme brulee - paprika 2. Fremst - Jimmy Nardello Paprika 3. Bakerst - Carolina Reaper - Chili 3. Fremst - Butch T Scorpion - Chili. Jordbæra har du allerede hørt om. I kassen til høyre har jeg omøbelert litt mellom bildene, men de som hører hjemme der er: Chocolate scorpion chili Moruga Chili Mini Bell Paprika
 14. Vanskelig å si eksakt da jeg ikke har holdt tellingen underveis. Av de 6 plantene jeg har er det 4 som har bært frukter. (de to siste stagnerte på grunn av manglende lys som nevt tidligere). De som har gitt flest antall bær er to planter med markjordbær/apline bær, men de er til gjengjeld veldig små. her snakker vi nok rundt 20-30 i antall totalt siden januar. De sortene som har større bær har vært noe mer sparsom. Jeg nok fått 5-10 bær totalt.
 15. Jeg har prøvd litt ulike typer jordbær hydroponisk. Jeg brukte ca 6 mnd fra jeg plantet frø til de første jordbærene var moden. Skal sies at jeg er nybegynner så det er ikke utenkelig at det kan gå litt raskere om en gjør alt rett. Sies også at det går raskere om du bruker avleggere. De tar ganske mye plass og er veldig tett. Jeg hadde mine for tett så noen planter stagnerte helt når de havnet i skyggen av de andre. Du kan se jordbærene mine på vedlagte bilde. De står i plastkassen nr. 2 fra høyre. Det er en noen og tyve liters kasse fra Europris med 6 planter. Edit: La med et ekstra bilde som viser jordbærplantene litt bedre. Det med minst vekst er fra 4. Januar. Det med mye vekst er fra 28. Februar.
×
×
 • Create New...