Jump to content
Sign in to follow this  
darkness|

Hvilken jobb har du, og trives du i den?

Recommended Posts

Jeg er interessert i å høre litt om hvilken jobb folk her har, og om de trives i den. Fortell gjerne litt om hvor lenge dere har hatt den, og hvilken utdannelse dere har. Hva er de negative sidene, og hva er de positive? Er dette en jobb du føler du kan ha resten av livet?

 

Slå dere løs!

Share this post


Link to post

har vert sikkerhesvakt var en veldig avslappende lite krevende jobb

man kan bli litt lei motbydelige kvinnfolk som prøver slippe unna med og spille på sex og eldre alkoholikere som hverken skulle hatt bil eller lov til og å gå inn på polet ..ellers er det de vanelige skremme ungdommer og utlenninger som prøver stjele

men inni alt det der er det en meget sosial jobb og man treffer mange nye folk som kan være fint (finnes flere oppgaver innen sikkerhetsvakt som ikke jeg har drevet me f.eks pengetransport osv)

kreves litt kursing på og få drive med det og du må ta psykologi test

samt er det greit og ha rent rulleblad. det var det jeg kom på i farten..

Share this post


Link to post

Programmerer / systemintegratør i telco-bransjen, har vore her nokre månader

 

Gode arbeidsforhold og artige utfordrninger, litt stress når deadlinene begynner å nærme seg faretruande. Men det er ein del av jobben.

Cand scient innan informatikk frå universitetet.

Share this post


Link to post

Jeg jobber som Software-utvikler i Tyskland. Utdannelsen min var en Sivilingeniør-utdanning fra NTNU (Datateknikk) med 3 utenlandssemester i Tyskland. Jeg fikk meg jobb i et relativt nyoppstarta tysk kjemi-firma 4 måneder etter at utdannelsen min var ferdig, og har nå vært der i 1,5 år.

 

Jobben har jeg hatt veldig flaks med, for den er veldig varierende. Har stort sett bare drevet med nyutvikling, ble allerede etter 4 måneder hevet inn i et digert prosjekt med vår største kunde, og ble hovedkontaktperson for kommunikasjon mellom vårt system og kundesystemet (det var forferdelig mye stress, men fantastisk moro). Har drevet med alt mulig, som f.eks. programmering, prosjektmøter med kunde, fikling med hardware, service hos kunde ++. I januar neste år blir jeg sent på etterutdanningskurs. Jeg prater stort sett tysk i jobben, men har også hatt et par telefoner til USA og noen av kundene må jeg også prate engelsk.

 

Har faktisk ikke gjort en døyt som har med kjemi å gjøre selv om jeg jobber i et kjemifirma :!:

Share this post


Link to post

Fordi jeg ikke ville gjøre dette til en skryte-av-lønnen-tråd, så har jeg ikke nevnt lønn i topic. Men hvordan er lønnen deres, og lever den opp til deres visjoner?

Share this post


Link to post

Jeg tjener helt greit, men synes jeg fortjener mer. Jeg har større kompetanse og mye større arbeidsmengde enn folk som har jobbet der i 15-20 år og som tjener en god del mer enn meg.

Share this post


Link to post

Lønnen er littegrann lavere enn hva en kunne ha tjent på en lignende stilling i Norge, men siden kjøpekraften i Tyskland er en del større (dvs det meste er billigere), så har jeg mer å rutte med enn jeg ville ha hatt i Norge.

Share this post


Link to post

Jobber som kundekonsulent i Adresseavisen. Tar av meg det meste som angår abonnement og rubrikkannonser. Morsom jobb hvor man møter utrolig mange snodige personer. Lønna er god med tanke på at dette er min første jobb og at den ikke krever noen spesiell utdanning. :)

Share this post


Link to post

Jeg jobber for tiden på posten. Jeg siter i skranken hvor jeg betjener postbankkunder, frimerkekjøpere og postbutikk-kunder. Ellers så leverer jeg ut pakker og sender avgårde post.

 

Med tanke på at jeg har en helt annen utdannelse (IT), så er ikke dette helt hva jeg har lyst til å jobbe med for alltid. Ellers er jobben koselig. Man møter mye rare folk, mest eldre pensjonister som har vært kunder i aldri så mange år.

 

Jeg er ansatt hos Adecco, og lønnen min er ikke verdens beste. Som dere sikkert skjønner er jeg altså bare vikar. En ting som er litt skremmende er at moren min har enda dårligere betalt enn meg, og hun har ansinitet på over 25 år. Hun jobber som assistent på en barneskole/SFO.

Share this post


Link to post

Jeg har æren av å være Lagersjef for en av de store nettbutikkene i Norge. Til å være 18 år, så syntes jeg dette er ganske utrolig. Det er helt grei jobb, men kan til tider være litt krevende. Lønna stinker, men faktum at jeg er 18år, og uten utdannelse, er dette en ganske stor mulighet for meg, så lønna har ikke så utrolig mye å si for meg. Dessuten får jeg data-deler til innkjøpspris, så jeg klager ikke.

 

Før dette var jeg selvfølgelig lagermedarbeider. Det var forsåvidt noe jeg tenkte å jobbe som som et friår fra skole. Denne jobben var helt grei. Plukke opp, legge ned varer, komme på jobb når du skulle, og dra når du hadde jobbet 8timer. Nå blir det litt mer overtid, personalansvar og sørge for at jobb blir gjort, og det som kan forbedres, blir gjort. Vet ikke om jeg skal jobbe her for alltid, men jeg ville likt å ha en salgsjobb mot forhandlere. Der jeg kan ta det litt roligere.

Share this post


Link to post
Jeg har æren av å være Lagersjef for en av de store nettbutikkene i Norge.

5341005[/snapback]

Tør jeg spørre hvilken?

 

Personlig er jeg ekspeditør på JYSK, og det er veldig blandet hvordan jeg liker arbeidsdagene mine. Generelt sett så trives jeg dårlig, men av og til har man jo gode dager :) Dette er bare deltidsjobb ved siden av skolearbeidet, og er ikke noe særlig godt betalt (ligger akkurat på tarifflønn). Har bare et halvt år igjen nå før jeg går over til noe annet (hva det blir, får tiden vise), så jeg gidder ikke å tenke på å skaffe meg en annen jobb. Av frynsegoder får jeg av og til salgsbonus og jeg får 20% på alle varer i butikken.

Share this post


Link to post

Vil helst ikke svare på det da det er en ganske omdiskutert nettbutikk på forumet, Har alltid blitt sånn; "spør X han vet hvordan det er", eller "X jobber hos dem *hetse*"

Edited by Ezo

Share this post


Link to post

Jobber som webdesigner/utvikler i et stort firma. Har ingen utdanning utover et år på en bedriten privatskole, men fikk jobben pga en grei portefølje og fordi jeg har internasjonal erfaring. Lønna er helt ok, jeg blir ikke millionær men klarer meg fint.

Edited by pakke

Share this post


Link to post

Jobber som vekter i falck. avlsppende, men skjer det no så blir det mye stress etterhvert. hehe Er vel kanskje ikke en jobb jeg vil drive med resten av livet.

Share this post


Link to post

Jobber som kokk i en stor hotell kjede, helt grei jobb. Men likte min gamle jobb bedre, men mere erfaring er jo nødvendig. Så kanskje tilbake der en annen gang :)

 

Lønnen er helt greit, utdanning er GK Hotell og næringsmiddel fag å VK1 kokkfag , å så 2 år som lærling med påfølgende fagprøve

Share this post


Link to post

jobber i en bedrift som lager produkter til maritime miljøer (brannsikre vinduer, ejektorer og forbrenningsovner).

må nesten legge til at jeg er 19 år, har nada utdannelse utenom allmenn videregående...

vi støyper ejektorene selv, så jeg etterarbeider de til ferdige ejektorer (trykktester, setter sammen, lakkerer, pusser)

lønnen er jeg godt fornøyd med ettersom jeg ikke har hatt fast jobb før utenom sommerjobber. Jeg har nå vært i denne bedriften siden august i fjor, og sikter på å bli frem til sommeren.

jeg blir altså ikke i denne jobben noe lenger enn et år, da er det mer utdanning... tjener forresten mer enn min mor som er sykepleier med full ansinitet. :w00t:

Share this post


Link to post

Jobber i et lite, men kjent firma for mange. Holder på med fakturaer, post, og diverse pakking og administrering. Er deltidsjobb ved siden av skolen, så lønnen er bra. Er ennå ikke over 18 så jeg er meget fornøyd :)

Share this post


Link to post

Jobber som kontorlærling. Lønna er dårlig , men den øker iallefall etterhvert. Nå tjener jeg like mye som en på under 18, men fra 1. mars har jeg 140 kroner timen (80% faglærtlønn)

 

Ikke like mye stress som da jeg satt i kassa på rema, det kan være slit det :tease:

Edited by Linn Christin

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...