Gå til innhold

Hva er Firewire?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Firewire, eller IEEE 1394 er for USB 2.0 noe av det samme som Pepsi Cola er for Coca Cola. :)

Overføringshastigheter i opp til 400mb/s. Er vel kommet en ny versjon som klarer 800mb/s også.

 

Les om den her What is IEEE 1394/Firewire.

 

Brukes mye i Videokamera for overføring til PC. Men kan brukes til det samme som USB om du har det i PC og enhetene du vil benytte:)

 

Om du trenger det, så ville du antagligvis vist hva det var.. ;) Men har du videokamera, mp3-spiller, eller andre ting du overfører mye filer til og fra PC med, så kan det jo være lurt og sjekke om disse benytter Firewire..

 

Eller brannkabel som Elkjøp klarte og skrive i en annonse.. flirte godt da..

:dribble:

Lenke til kommentar

Som lenny indikerte er Firewire et grensesnitt (kommunikasjonsprotokoll) på samme måte som USB eller IDE er grensesnitt.

 

Firewire er å anbefale om man skal koble til flere faste eksterne enheter (f.eks. disker), eller ved profesjonell video og musikk. For det meste av andre ting så har USB gjort samme nytten siden 2.0 versjonen kom i 2001.

 

Firewire er ganske mye raskere på å overføre store filer (60%-100%), mens forskjellen ikke er stor på mange små filer (20%-30%). Om jeg ikke husker feil er Firewire peer-to-peer, mens USB er master/slave. En ting med Firewire er at man kan koble opp Firewire enheter ganske fritt, f.eks. kan man koble et videokamera opp mot en videoavspiller uten å bruke pc. USB enheter deler båndbredden, og 1.1 og 2.0 enheter fungerer ikke bra sammen på samme kanal. USB bruker også mer CPU.

 

Firewire er best til fast tilkoblede enheter hvor det overføres mye data, mens USB er perfekt til portable enheter pga. utbredelsen eller små enheter som mus, tastatur etc..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...